pondělí 8. dubna 2013

Týden 1. - 7. 4. - Začíná cyklosezóna

V pondělí jsme byli se Stáňou na běžkách. Bylo to docela měkké, ale dalo se a i po té pětitýdenní pauze to do kopců jelo. Mám to teď takové převrácené. Všichni kamarádi mají běžek plné zuby a jsou po soustředění nebo se aspoň chystají najíždět stovky kilometrů a já se ještě chci párkrát vydat na běžky a kolo mi po loňské cyklo objemy rekordní sezóně nechybí. Ale blíží se Mazec, tak není zbytí. :) Slunce na nás vykouklo jen cestou nahoru a pak několikrát na chvilku a ke konci. Prostě kdykoliv Stáňa nasadila sluneční brýle, slunce zalezlo. :-)

Na úterý trenér vymyslel úseky 2x 3 km po 4:00 min/km. Dráhy si ještě užiju dost, tak jsem to šel běhat na psychostezku. První úsek dobrý (4:01), ale po prvním kiláku druhého známá bolest průdušnice a tak jsem to po druhém zapíchl. V únoru jsem se zařekl, že v mrazu rychle běhat nebudu, ale sluníčko mě stejně vylákalo. Ale není kam spěchat a těsně před oteplením onemocnět nehodlám.

Na středu jsem zase svolal Běhací pokec a zase jsme byli jen dva. Ale dva jsou lepší než jeden (nejen u běhu :) a tak to byl prima běh. Tentokrát s Adamem na obvyklé trase v lese u Lidových sadů. S cestou na sraz a pak domů to dalo 17 kilometrů. Místy sníh, ale celkově moc pěkný běh (tempo 5:56 :-D).

Ve čtvrtek jsem vyrazil na kolo. Hrozně foukalo proti, tak jsem jel asi 80% na malou placku, abych aspoň trochu točil nohama. Napoprvé po pauze mi ta necelá hodina a půl úplně stačila.

V pátek byl v plánu 12kilometrový klus tempem 5:00 min/km, ale běželo se mi pěkně a tak to nakonec bylo necelých 15 km tempem 4:49. Celé na Orlík a U2. :) Večer ještě tahání gum.

V sobotu jsem vyrazil na dráhu v naivní představě, že bude bez sněhu. No byla, ale jen od druhé dráhy dále. Na druhé straně zase od první do čtvrté. Hlavně, že jsem se vešel. Byl tam i další běžec, který běhal nonstop rychle a pak pomalu, přičemž jeho pomalu bylo jako moje rychle. :-) Dal jsem 6x kilometr a metelil domů.

V neděli prima kolo s Danem, jen jsem se trochu bál o krk, protože jsme pořád kecali a mně v něm začalo trochu škrábat. Zažili jsme mrholení, chumelení a kroupy. No a odpoledne bylo samozřejmě sluníčko a modrá obloha... :)

Celková bilance: Běžky se Stáňou, Běh s Adamem a kolo s Danem, takže úspěšný týden. :) A můj svěřenec Ondra běhající od listopadu zaběhl svůj první půlmaratón za 1:32 a kdyby se nemusel motat davy kvůli vysokému číslu, 1:30 by padlo. :) Musel jsem to sem napsat, protože víte, jak se to říká: „Když se to povede, je to zásluha svěřence, když ne, je to chyba trenéra.“ :-)



3 komentáře:

  1. Zase jenom výmluvy v úterý nemrzlo :-P
    Ale jinak dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teplota 1°C + silný vítr = mráz. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Koukam, ze jsi na to poradne vlitnul!:)
    tak at se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat