pondělí 26. srpna 2013

Týden 19. - 25. 8. – Drážďany se blíží

Hned v pondělí po sedmistovkách jsem byl otestovat, jestli nezanechalo pobíhání po kopečkách na nohou nějaké stopy. Trochu jo, ale nic výrazného. Pětka jako test stačila.

Ve středu jsem si vymyslel trasu začínající cyklostezkou, kde jsem měl první pětku po 4:29, ale pak už to bylo vlnité a poslední pětka pořád do kopce. I tak výsledné tempo 5:10 dobrý. Doběhl jsem na konečnou pod Ještědem a jel tramvají. Seběh by mi pár kiláčků přidal, ale nebyl důvod nohy zbytečně huntovat.

Ve čtvrtek přijela kamarádka z Prahy, která v Liberci ještě nikdy nebyla a tak jsem ji vzal na Ještěd a na menší prohlídku města. Moc se jí tu líbilo a i počasí nám krásně vyšlo. Výlet jsme zakončili pizzou. Jen tedy nevím proč nechtěla jít nahoru cestou pod lanovkou. :)



V pátek jsem si volně odklusal 16 km. V sobotu jsem byl s kamarádkou (jinou:) na kole v Jizerkách. Mile mě překvapila, jak jí to bezvadně jelo a tak to byl sice výlet s oběděm, koláčem a vyhlídkami, ale občas jsem se i zadýchal. :) Jen jsem si uvědomil, že už léto opravdu končí a příště to chce návleky na kolena. A rostou brusinky!

výhled ze Smědavské hory

V neděli ráno jsem odběhl první seriózní trénink na maraton, tj. 10 km po 5 + 5 km po 4:45 + 5 km po 4:30. Prvních šest kilometrů městem a pak dráha. Sobotní kolo bylo trochu znát, ale stejně jsem to musel odběhnout a tak nebylo co řešit. Abych to měl pestřejší, běhal jsem ve vnější dráze a Garmin to nějak nepobral. Ale i tak myslím, že byl plán splněn. Běhala tam se mnou jedna starší paní a tak mi tam nebylo tak smutno. :-) Hned po tréninku jsem byl docela v pohodě, ale pak doma na mě padla únava a tak jsem to po obědě zalomil. Večer jsem týden zakončil stylově pokecem se třetí kámoškou.

Velké ruce nebo malá piva?


4 komentáře:

  1. No koukam, ze se taky musim vratit ke svemu pobihani.. abys me zase moc neuhnal!:) MSF! Maratonum zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mohl bys prosím volit méně stresující nadpisy? ;o))

    OdpovědětVymazat
  3. No budu muset zabrat s tréninkem kliky až dlouho flákám

    OdpovědětVymazat