pondělí 24. února 2014

Jaro je tu. :)

Tento týden jsem stihl zase jen dva běhy, ale už je v tom opět jistá pravidelnost a hlavní je, že ten jeden byl dlouhý. V pondělí, středu a pátek jsem cvičil a zjišťuji, že používání vrhačských koulí jako závaží při shybech a dipech* je přínosné. Jen u kliků se ten těžký batoh nandává blbě. :)

*Dipy mají i český ekvivalent, ale za prvé ho neznám (možná tricepsový klik na kruzích nebo bradlech) a za druhé je moc dlouhý, takže prostě "dipy". A vypadá to nějak takto. Jen nemám takové velké svaly, takové pěkné elasťáky a tolik váhy na opasku. :-D

Úterní běh jsem nasměroval oklikou do Decathlonu pro gely, které už mi došly a lepší alternativu jsem zatím nenašel. Druhý běh byl ve čtvrtek večer. Trasu jsem zvolil obrátkovou a to směrem na Chrastavu. Cestou jsem narazil na srandovní čuníky a přemýšlel, jestli se jim to povede. :) Tam to bylo v pohodě, a snažil jsem se zpomalit na 6 min/km, ale prostě to nešlo. Zpět už ano, ale zase se slunce schovalo za hřeben a nechtěl jsem se zdržovat. Poslední pětka trochu trápení (tempo 5:24), ale celkově spokonejost (5:03). Měl bych začít zpomalovat a prodlužovat, ale nějak se mi to vždycky rozběhne... :-)

jaro poprvé

V sobotu jsme s Kačkou vyrazili na výlet do Českého ráje. Nikdy v životě jsem nebyl na Troskách (nebo si to aspoň nepamatuju) a tak jsem se těšil, že se na ně podívám. Kolem jarní počasí a jaksi mi nedošlo, že jsou hrady v zimě zavřené. Tak aspoň fotka z podhradí a mazali jsme dál. Přes Vidlák, Hrubou skálu, Kapelu s Kapelníkem, Valdštejn a Hlavatici do Turnova. Tam jsme si dali napůl pizzu a frčeli domů.

Trosky

jaro podruhé

pes nohatec
 
Kapela s kapelníkem

V neděli jsme se svezli kousek na druhou stranu, vystoupili v Machníně, přepravili se transbordérem na drouhou stranu řeky a pak po modré vystoupali až na Buk republiky. Z něj na Roimund a cestou jsme ještě prozkoumali pevnůstku ŘOP. Na Roimundu jsme dali oběd a po krátkém, ale prudkém stoupání jsme seběhli po červené k dálnici. Tam začínají Lužické hory. Nemohli jsme vynechat Bílé kameny (známé spíše jako Sloní kameny), kde bylo lidí jako smetí a pak přes Kozí hřbety zase téměř sami až na Popovu Skálu. A z Hrádku nad Nisou zase vlakem domů. Doma jsme si udělali experimentální palačinky. Experimentální proto, že místo mléka bylo rýžové mléko a vejce nebylo vůbec. :)

 transbordér

Ještěd

řopík

kdesi z kopce

výhled na Lužické hory

pes ušatec

Bílé kameny

pes modelka

Havraní skály

výhled z Popovky

jaro potřetí

sladká tečka

Co se týká závodů, tak Kbely nakonec nepůjdu. Můj tréninkjaksi postrádá rychlost a nepřišlo by mi to fér k ostatním závodníkům. Jel bych tam tedy hlavně za kamarády. Doufám ale, že se s většinou z nich uvidím na oběhu Liberce. :)

11 komentářů:

  1. Chybí mi tu garminovská týdenní tabulka :-) ... fotky moc hezké ... u druhé jsem si říkal - vy jste ještě mladí, ale kdyby jsi fotil babičku s dědou - pak by ten popisek "Trosky" vypadal divně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si říkal, že absence tabulky asi neprojde. :D

      Trosky byl záměr. :)

      Vymazat
  2. Ahoj,
    Pěkný fotky, sněhu stejně jako u nás pod horami Orlickými.
    Off topic - nevíš co provedl Garmin, že mi odmítá respektovat výšky naměřené 910kou a píše si pouze ty korigované? Dělá to někdy od středy, co změnil vzhled stránek.
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Radomíre, to opravdu netuším. Taky mi to nejde.

      Vymazat
  3. Hezky fotky... Myslim, ze si cast trasy prohlednu pri Obehu Liberce nazivo!!! :)
    Uz to tady zaznelo:).. ale nemel bys davat slecnu do kategorie "trosky":)... U Tebe bych to jeste snesl.. rikal bych si.. asi se chlapec nekde znicil..:)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Snažil jsem se v sousedních Krkonoších ještě vzývat zimu ale i tam už je to skoro marné, jaro je zde a doufám že už zůstane abychom se nemuseli za měsíc na ten Ještěd brodit sněhem.
    vp.

    OdpovědětVymazat
  5. To liberecký okolí ... to mě vždycky dostane :) Krásný fotky! A palačinky vypadají, jako by se experiment zdařil :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Davide, dlouho jsem tu nebyl a vidím, že je to tu celkem pořád stejný :-). Teda co se týká toho, že stále sportuješ. Jen máš stále nějaké nové triatlovnové a nebo běžecké cíle, jsem líný a nechce se mi vše pročítat :-). Já se zatím pořád jen léčím :-). Tak ať ti vše vychází a sportuje co to jen jde :-)

    OdpovědětVymazat