pondělí 26. října 2015

Týden mezi závody užívám si přírody. :-)

Po SUMu jsem se neflákal jako jindy po závodě a už v úterý jsem vyběhl (sic! :-D). A dokonce, považte, jsem vyběhl i ve středu. To byla na programu dlouho odkládaná akce "běh v Jizerkách a David nás tam vezme autem", která se už třikrát neuskutečnila kvůli špatnému počasí. Jen podotýkám, že já nebyl ten, kdo se bál deště. :)

dream tým na Černé nise :-)

Pak jsem si dal s běháním pohov až do neděle. V sobotu jsem se zúčastnil čištění okolí rybníka Písečák u Příšovic a před tím i po tom odlovil pár keší v okolí. Na čistící akci se nás sešlo docela dost a bylo i docela hezky, jen trochu mlhavo.

keš Samopaly
 
 ráno u rybníka

CITO (čistící event)

Akce skončila celkem brzy a když už jsem tam jel sám autem, tak jsem si udělal krátký výlet do okolí. Zastavil jsem nedaleko Kacanov a ještě jsem ani nezavřel dveře auta a už na mě skočil tenhle srandovní pes. Běhal jako blázen sem a tam a nosil klacky na házení. Tak jsem vzorně házel oslintané klacky. :)

pes poděs
Na mapě mě zaujaly zbytky tvrze Kozlov a je to tam opravdu moc pěkné. Z tvrze toho moc nezbylo, ale je tam bezva skalní bludiště a čistá místa na spaní. A nikde nikdo.

Kozlov I.

 Kozlov II.

 
 Kozlov III.

A v neděli jsem vyrazil zase do okolí Ralska. Tentokrát autobusem do Hamru a odtamtud přes jeden uranový vrt směrem na Osečnou, kde jsem se motal po keších. Byl jsem na Krásné vyhlídce, Kavčích skalách, Ocasovském vrchu, objevil trezor a erotický kufřík a mnoho dalšího.

Kavčí skály I. (Trpaslík)

Kavčí skály II.


u keše Veselí hasiči

Cíl jsem plánoval v Osečné na autobusové zastávce, ale autobus stavěl jinde, než bylo na ceduli uvedeno a tak jsem zkusil stopovat, avšak bezúspěšně. Vydal jsem se tedy znaven a jen s pár hroznovými cukříky a hltem vody na Ještěd, resp. na jeho sedlo Výpřež. Moc to už běh nebyl, ale chvílemi jo. Pomáhala mi sluchátka a rytmická hudba v nich. A zbytek cukru. Nahoře na Výpřeži byl naštěstí otevřený kiosek, tak jsem si dal Kofolu a buráky a byl jsem zachráněn. :) Ale zase jsem si užil výhledů na Máchův kraj.A doma pak objevil dvě přisátá klíšťata.

kochačka

záchrana


1 komentář:

  1. No máte to tam na severu prostě pěkný, keškové běhy včetně erotického kufříku, co ty všechno nenajdeš..

    OdpovědětVymazat