čtvrtek 18. srpna 2016

Dovolená

Loni se nám s Pájou osvědčilo rozdělit si dovolenou na vodu, pobyt ve Valticích a nějaké další pěkné místo. Loni to byly Orlice a Orlické hory, letos Otava a nakonec Toulovcovy maštale (dlouho jsem špatně říkal "Toulcovy").

Cestou do Sušice byla šílená průtrž mraček, která ochromila dopravu v Doksech. Jednomu pánovi se v takovém dolíku utopilo auto, tak jsem mu aspoň pomohl ho vytlačit z cesty. Ale byli zrovna taky na cestě na dovolenou a jestli to auto nezprovoznil, tak nic moc začátek dovolené.

My bez problémů pokračovali s krátkými zastávkami do Sušice. Tam ještě trochu pršelo a taky nás nebavila úmorná cesta do centra města do bankomatu, ale zvládli jsme to a ráno jsme se probudili do krásného dne a bezva počasí jsme měli skoro celou dovolenou. Otava je taky krásná, i když bylo kolem spousta plastových lodí z půjčovny. A změna byla ta, že jsme s sebou měli Kesinu. Naštěstí spala v předsíňce a náš vztah tak překonal další vodáckou výpravu. :-)

posádka 

přes jez to vůbec nejelo 

selfie pádlo 

A jedéééém! 

pohoda na jezu

pohoda v kempu :-) 

háček se opíjí

Ve Valticích se stejně jako předchozí roky konala Letní škola staré hudby, tak jsem se s Pájou zúčastnil Barokní noci, jejích součástí byly dva koncerty, barokní divadlo, výuka tance a ohňostroj. A úplně mi to stačilo na dva roky dopředu. :-D Takže mou náplní byly nečekaně kešky a to v Rakousku. Vzal jsem s sebou Kesi, tak jsem měl aspoň společnost. Taky jsme byli na výletě na Svatém kopečku spojeným s koupáním v bývalém lomu. No ale se psem to znamená, že se jeden koupe a druhý hlídá, aby Kesi nekradla lidem svačiny nebo se vedle neoklepávala. Takže nic moc, no. Ale měli tam Radlera. :)

Valtice 

Svatý kopeček 

vinný sklep vinařské školy

 rak signální ve střehu

Přesun z Valtic do Boru u Skutče jsme si zpestřili nocí pod širákem v kempu, kde se s Čechy nepočítá. Všude holandština, v lepším případě angličtna. Ale pivo tam naštěstí měli. V Boru jsme bydleli v moc pěkném penzionu Miluše. Paní majitelka byla milá, ubytování pěkné, a tak si skoro nebylo na co stěžovat. Jen stolní fotbal na chodbě není v kombinace se třemi dětmi ve vedlejším pokoji úplně nejlepší kombinace, pokud si chcete ráno přispat. Kromě Toulovcových a Městských maštalí, které jsou podobné Českému ráji, jsme navšívili i oblast zatopených lomů u Skutče, Pivnickou rokli, kterou bychom bez geocachingu prošli jako nezajímavou po její horní hraně a další pěkná místa. Jeden den nám celý propršel, ale aspoň jsme si odpočinuli. Taky jsme navštívili údolí řeky Krounky, nasbírali mraky borůvek a z nasbíraných hub si udělali kulajdu. A vykoupali se na koupališti přímo v Boru.

Cuvee N. 142 v "holandském" kempu 

Dudychova jeskyně

Maštale 

statečný zajíc 

housenka 

Pivnická rokle 

Lomy u Skutče 

a zase Maštale 

grilovačka

3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. No vlastně jo. :) Musím si přečíst Island. Vím o zápisku, ale je tak strááááášně dlouhý, že si ho šetřím. :)

      Vymazat
  2. Island je pro ultravytrvalce :-) ale vaše dovolená byla krásná :-)

    OdpovědětVymazat