neděle 16. října 2016

Nosič a skupinový výlet na Ještěd

Rýma se mě drží jako klíště, ale na koloběžce má co dělat, aby neodpadla. :) Minulou sobotu jsem si říkal, že když teda prší, tak zůstanu doma. Ale pak vykouklo modro a to mě vytáhlo ven. Nakonec sice zase pršelo, ale až po tom, co jsem se vrátil k autu z bezva výletu.

Auto jsem nechal kousek od Jítravy nedaleko křižovatky pod skálou Havran. Tam jsem našel první keš. A opravdu nad skálou kroužilo asi pět havranů. Od Havrana jsem sjel do Jítravy a zase vyjel ke starému kostelu, kde byl začátek další kešky. Tam jsem nechal koloběžku a do kopce už se sápal bez ní. Cesta tam asi kdysi byla, ale dnes už ne a tak to byl celkem náročný výstup.

na startu

Havran

hřbitov v Jítravě

na Kostelním vrchu 

 

a výhledy z něj 

 keš - budík by se hodil :)

Moje další cesta směřovala do Rynoltic, kde jsem zase něco polovil a když to začalo vypadat na déšť, otočil jsem to zpátky k autu. V Rynolticích je taky starý kostel, roubené domky a pěkné nádraží s knihovničkou.

Z eBaye jsem si pořídil pěkný křivý nosič :-D, ale povedlo se mi ho celkem srovnat a za ty prachy (cca 250,- včetně poštovného) jsem to prostě musel zkusit. Na testování jsem na něj pomocí gumicuků připevnil batoh a do něj dal 30 metrové lano, sedák, přilbu, hamaku a letní spacák. Držel dobře, jen jsem musel hamaku nacpat mezi batoh a řidítka, aby se neohýbaly brzdové bowdeny. Zatáčení bylo samozřejmě o něco těžkopádnější, ale jinak v pohodě. A ve sjezdech mimo asfalt jsem si raději stoupl na stupátku dozadu. Jo a moc to nejelo do kopce.

křivule :)



u panského lomu

Další povedená akce byla společná jízda na Ještěd a pak sjezd do Kryštofova údolí a posezení v hospodě. Sešli jsme se podle plánu na konečné tramvaje. Pět nás jelo na koloběžce, dva (blázni) šli pod lany a jedna účastnice jela z Výpřeže s potomkem na stupátku. Na Výpřeži jsme si dali čaj, na Ještědu taky a kdo ještě neměl, koupil si přívěšek s koloběžkou. Sjezd na Výpřež byl klasicky parádní, jen začalo mrholit a tak jsme dával v zatáčkách bacha.

nahoru

na čaji 

a zase nahoru

parking

vyrážíme dolů

Během úseku z Výpřeže do Kryštofova údolí déšť přidal na intenzitě a tak jsme se na chvíli schovali pod přístřešek a konečně jsem mohl využít od začátku vozenou nouzovou pláštěnku. Kolegyni posloužila dobře.:-) Se zakapanými brýlemi se mi nejelo nejlíp, ale mimo cestu jsem nevyjel a všichni jsme dorazili ve zdraví do sedla nad Kryštofák.

 frčíme dolů z Výpřeže
 
skupinovka 

špinavé zadky 

Bohužel asi kilometr před hospodou měla paní s prckem nehodu. Levou rukou brzdila a pravou chtěla smrkat, ale místo toho se zničehonic objevila na zemi přede mnou. Naštěstí to dobře dopadlo. Z hospody jsme jeli už jen ve třech a holky jsem opustil kousek od Bauhausu, kde jsem si musel koupit pérovky, aby se mi příště neuklepal zadní blatník, jako dvakrát cestou.

na terásku už to není

transbordér nezklame :-)

2 komentáře:

  1. :).. pivo a kolobezka..:)
    Koukam na to a rikam si, ze bych podlehl kouzlu odrazu?:)
    Zatim si ji asi porizovat nebudu.. nicmene me to hrozne laka..
    MSF! At nam to beha a kolobezkuje! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tebe Honzo zvědavý, kdy si ji pořídíš. :-) Úplně vidím uťapkanou Deri v košíku a z cesty uskakující pokémony. :-)

      Vymazat