úterý 12. června 2018

Nové boty, rohy a sýry. :-)

Koupil jsem si nové boty na běhání. Zkoušel jsem si více modelů, ale tlumivou patu už prostě nesnesu. Tak jsem koupil závodní a snad chvíli vydrží. Běhá se v nich krásně, i na mokré žule docela drží, ale budu je šetřit. Krosky jsem měl v opravě s odlepenou podešví, tak musely ty dva terénnější běhy zvládnout tyhle. Ani vlastně nevím model, ale jsou z Decathlonu. Při středečním běhu jsem dal ranní dvacku na lačno a pak jsem celý den usínal. :-)


nové samochodky

u studánky

I Morče dostalo facelift a to nové gripy s rohy. Nikdy jsem nebyl velkým zastáncem rohů ale na delší cesty to má myslím smysl. Byly tedy pekelně drahé, ale jsou moc příjemné ("biokorek") a umožňují  třiúchopy. První projížďka byla kopcovitá rychlovka z Liberce do Jablonce, nahoru do Hrabětic a pak dolů do Liberce. Samozřejmě se zastávkou na pivko. I studánky cestou byly, takže i ve vedru pohoda.




Hrabětice



Delší test proběhl v sobotu při výletu po Lužkách. Vlakem jsem dojel do Křižan, ale tentokrát jsem neztratil rychle nadmořskou výšku sjezdem po hlavní silnici, ale vzal jsem to po turistické skoro po vrstevnici a sjezd jsem si užíval delší dobu.

dlouhý sjezd

zachovalá kaple 

Kousek za Janovicemi jsem luštit kapličkovou keš a pak přišel nejhorší úsek do kopce. Naštěstí byl kopec přerušovaný kratšími sjezdy a v půlce byla hospoda. A jel jsem proti závodu Malevil Cup, takže jsem musel mít oči na stopkách. Z Nové Huti byl ale za odměnu cca 30 kilometrový sjezd až do Benešova nad Ploučnicí. Odtamtud mi to nějak nejelo a bolela mě pata, tak jsem se celkem šoural. Pak se ochladilo a docela jsem se zase rozjel, ale před Českou Lípou začalo trochu pršet. Než jsem dojel do Lípy, byl z toho docela liják a tak jsem se schoval pod stříškou v nákupním centru a koukl na meteoradar a vlaky. Podle radaru mělo pršet ještě minimálně hodinu a to i tam, kam jsem měl namířeno a vlak jel asi za 15 minut. Bylo rozhodnuto. :-) Díky zkrácení trasy jsem v Liberci ještě stihl vystoupení skupiny, ve které Pája hraje a pak jsme šli společně domů. A večer s muzikanty na pivo. :-)

Sokol a Hvozd

zase U rozmoklé žáby :-)

přestávka na svačinu 

na konci stoupání


Pustý zámek 

Česká Kamenice 



 Benešov nad Ploučnicí

 lék na krizi :)

před Českou Lípou

azyl u Sportissima

Trifikus

V neděli jsem byl na kešce Polda 4, která obnáší, stejně jako její vzor - počítačová hra, spoustu chození na různá místa, kombinování předmětů a různé úkoly - do zblbnutí. Na celkem malé ploše jsem nachodil sedm kilometrů a na konci jsem byl opravdu rád, že je konec. Děj se odehrával v okolí zříceniny Rotštejn, takže bylo pořád na co koukat.



Klokočské skály


 asi v půlce lovu

objevený domek pro skřítky. :)

No a recept na konec. :) Už dlouho jsem se chystal, že udělám ořechový "sýr", ale nějak mě odrazovalo to namáčení ořechů a složitá příprava. Ale teď jsem narazil na skvělý recept, který je jednoduchý, bez namáčení a výsledek chutná i Páje, jejímu taťkovi a dalším neveganům. První pokus byl takový mazlavý, spíš jako pomazánka, ale napodruhé už to byla paráda. Třetí pokus byl s vlašskými ořechy a poslední mandlový s pepřem uvnitř.

recept

kešu sýr

sýr s vlašáků (pracovně nazvaný "mozek")

mandlový sýr

1 komentář: