úterý 30. října 2018

Poručíme větru, dešti

Tak už máme hotové základy. Ne, že by to byla taková novina, ale chci mít před odletem do Říma čistý stůl. :) Bylo to trochu dobrodružné, protože auto s vrchním štěrkem nemohlo dojet až k základům a složilo náklad u cesty. Ale těch pár přemístěných kubíků už se v tom celkovém množství ztratí. Musím teda říct, že té práce bylo celkem mnohem víc, než jsem čekal a už vím, proč se mi můj taťka smál, když jsem říkal, že jen uděláme základy a chatičku přivezou hotovou. :-)

Vibruji. 

Zatěžuji. 

Svačím. 

Hotovo.

Nepropro aneb nepromokavé a neprofouknutelné oblečené šlo dlouho tak trochu mimo mě. Měl jsem pončo a v mokrých botech to stejně není ono. Ale práce na pozemku mi sebrala hezké dny (ale zase díky bohu, že nám při práci skoro nepršelo) a tak na výlety zbyly někdy ty ne tolik hezké. Proto jsem před časem pořídil v Decathlonu nepromokavé kalhoty a bundu a k narozeninám si přál vodotěsné ponožky, které jsem koupil k narozeninám letos Páje a nemůže si je vynachválit. Samozřejmě, že prodyšnost je špatná, ale na chůzi to nevadí a do kopce jsem se schválně mohl šourat. :-)

Auto jsem nechal v obci Vápno a udělal si okruh přes zaniklé obce v bývalém vojenském prostoru Ralsko. Výhodou této oblasti je četnost posedů a skalních místností, takže mi při svačině nekapala voda do kafe. :-)

Jde se na to. 

pohled z posedu 

v suchu

bývalý skalní mlýn 

Tady by se dalo i přespat. 

bývalá nádrž na vodu

střelba šípky. :-D 

sníh na Ještědu

Pršelo celou dobu, ke konci méně z oblohy a zase více ze stromů. Po několika hodinách a 11 km jsem byl pořád v suchu a doma byly ponožky zevnitř suché. To máte sice i v pohorkách, ale to není tak pohodlné, jako nízké trekovky.

A nakonec něco pro lovce pokémonů: https://www.svetandroida.cz/nabozensky-klon-pokemon-go/
Proč si neulovit svého svatého? :-) Potom by hláška: "Viděl jsem při běhu všechny svatý." měla další rozměr. :-D

4 komentáře:

  1. :). Uz se tesim na chaticku.. Dneska na Tvoji pocest zkusim zapalit u sebe v kamnech:)
    At mate pekne pocasi v Rime! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdě. :-D Už jsme zpět a pršelo docela dost. :)

      Vymazat