čtvrtek 15. dubna 2010

Týden 12. - 18.4. 2010

Na pondělí jsem měl naordinované volno a myslím, že bylo potřeba. Tak jsem si ho užil.

V úterý jsem dal podle plánu jen 11km lehký klus. No vlastně jsem ke konci zrychloval, ale to jen proto, že mi přišlo blbý běžet pomalu. :-)

Ve středu ráno plavání 4x500K s minutovou pauzou. Trochu jsem se toho bál, protože teď moc neplavu a přece jen je to o něco dělší než obvykle. Ale strach byl zbytečný a plavalo se mi celkem dobře. Akorát jsem začínal radši volněji.

Ve čtvrtek večer dvě hodiny na mtb po silnici. Hned na začátku mi takový pěkný pes ukousl kus ponožky. Naštěstí ne nohy. Už vidím, jak tam naháním majitele se psem za zadkem. Mohl bych to hodit za hlavu, ale nehodím. Nehodlám tamtudy prodjíždět s vědomím, že tam pobíhá volně zvíře, které může komukoliv prokosnout nohu.

V pátek večer jsem šel podle plánu připravit tělo na sobotní půlmaratón a okostoce mrchy bolely. Tak jsem tomu závodu moc šancí nedával a říkal si, že když to bude hodně bolet, tak to bude moje první DNF.

Ale naštěstí to dobře dopadlo. Sobota sice začala probuzením ze sna o tom, že jsem v Otrokovicích, zapomněl jsem si koupit banány, nemám ještě kolo v depu a nejsem převlečený a zbývá 19 minut do startu, ale pak už to bylo jen dobré. Nohy jsem nastříkal Prontoflexem, což je docela dryák, ale v tomhle případě účel světil prostředy a když jsem ho použil jednou před Stromovkou na stejný problém, tak jsem o nohou po pár kilometrech nevěděl. Možná by to šlo i bez něj, ale jistota je jistota.

První kilometr jsem se trochu nechal strhnout, ale o přepálení se zase mluvit nedalo. Běžel jsem to hlavou a šetřil si síly na závěr. Na pátém kilometru jsem byl za 21:34, 10.km za 43:07, 15km za 1:05:11 a cíl 1:32:22

Posledních 5 kilometrů mi sice už tuhly nohy, ale nic hrozného. Celkově jsem se závodem moc spokojený. Je to sice o skoro minutu zhoršení oproti loňskému času, ale loni jsem běžel v lednu maraton a měl jsem celkově více naběháno. A taky jsem loni běžel ve skupince rychle a konec bylo trápení a letos kromě posledních cca 3km na pohodu. Bylo i krásné počasí, takže si není na co stěžovat. :-)

Navečer jsem ještě jel vytočit nohy.

V neděli jsem se jel podívat na singltrek pod smrkem, ale o tom napíšu samostatný článek. Teď jen, že to bylo delší než jsem plánovat (93km/5:08 hod.), ale stálo to za to.

3 komentáře:

  1. Ahoj,
    vítej mezi blogery :-). To je dobře, že jsi se rozhodl popisovat své tréninkové počínání :-).
    Sobotní čas z 1/2maratonu je super, kdybych tak jednou tenhle čas zaběhl :-(.
    A plavání to není rozhodující disciplína při IM. Jezdí ti to slušně a běhá taky :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Zaběhneš, neboj. Kdyby mě nezlobily okostice, natrénuju pod 1:30. :) Myslím, že to dáš taky tak nějak. Jen musíš tento týden trochu poladit a ne pořád plavat. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Náhodou jsem dnes plavat nebyl a mám regulérní volno a nic dělat nebudu :-). Ale nechoď plavat, když jsi pod dohledem kvalitního trenéra a je vidět, že tě to sune dopředu :-).
    Okostice jsou svinstvo trpí na to brácha :-(.
    Celkově mám tento týden volnější, tak bych se na únavu vymlouvat neměl :-).

    OdpovědětVymazat