úterý 28. června 2011

Garmin Forerunner 310XT - UPDATE

Nechci tu psát recenzi, což by bylo nošení dříví do lesa (viz třeba Ječmínkův blog: http://jmaselnik.blogspot.com/2009/07/garmin-forerunner-310xt.html).

Jen se chci podělit o radost z nové hračky. :-) Je bezva nemuset řešit tachometry, čidla na botu a tak, prostě vezmu "hodinky", nandám a jdu na to. Tedy ještě musím vzít pás, aby bylo na co pak koukat v grafech. :-) Už se těším odpoledne na kolo. Ne, že bych se jinak netěšil, ale pak s koukáním na grafy a vyhodnocením tréninku to bude dvojnásobná radost. A zítra úseky a brzo taky zkouška měření vzdálenosti při plavání na volné vodě.

Včera jsem málem nešel spát, ale už plus mínus ovládám všechno, co strojek nabízí.

Můj první graf z Garmina:-)


EDIT: 30.6.

Další postřehy:

1) Včera jsem si připravil doma trénink úseků, dnes ráno ho jen vybral a běžel. Po rozklusu odmáčkl LAP a strojek mi řekl, že teď to budou 3km po 4:10. Po uběhnutí tří kilometrů sám přešel do meziklusu a pak zase do úseku. Hlídal jsem si jen tempo, ale nemusel jsem počítat kola (i když to není problém).

2) Nemusím přizpůsobovat tempo meziklusu tak, aby jeho konec (má být 4 minuty) vyšel na nějaké pěkné místo a věděl jsem tak, kde pak zase skončit.

3) Ani jednou mi nespadl pás. U Polaru mi buď padal, nebo byl moc těsný a svíral. A navíc se pás nemusí namáčet.

4) Mezičasy z úseků si mohu prohlédnout už v průběhu tréninku, např. při výklusu. To u Polaru šlo až po ukončení tréninku.

5) Pokud jsou v grafu haluze typu rychlost 225km/h na kole nebo tepovka 180 při vyjetí, jsem schopen si to v texťáku upravit. Ale je to docela piplačka a tak je to spíš jen tak na vyzkoušení, že to jde, kdyby to bylo potřeba. Například si můžu upravit 160km kolo tak, abych ho jel na 120 tepech rychlostí 45km/h a tím vydeptat soupeře už před závodem. :-D

Test SWIM MODE

1) Trasa plavání naklikaná na mapy.cz:

366m

Trasa změřená Garminem na SWIM MODE:

470m

Poznámka: Po ukončení SWIM MODE se vzdálenost dopočítá, ale mapka už se nepřekresluje.

3) Normální záznam s Garminek připevněným zezadu na brejličky:

430m - s nějakým tím uhnutím ze směru to skoro sedí

Měření bylo inspirování tímto pokusem a dopadlo podobně, tj. SWIM MODE nadměřuje a to o dost i přestože používá speciální algoritmus. Nicméně vývojáři Garminu nespí na vavřínech a touto dobou už mají určitě spousty dat z plavání na otevřené vodě a tak na sebe nový vylepšený algoritmus určitě nenechá dlouho čekat.

8 komentářů:

  1. Teda ta tepovka v grafu nad 250 vypada desive...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. To bylo to prvotní vzrušení nad novou mašínkou, pak už se Dave zklidnil :)))

    OdpovědětVymazat
  3. No trochu to blbně, ale to mi Polar dělal taky. Bere to asi někde z vysokého nbapětí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. No a na tom dnesnim vyjezdu na kole si 120km/h fakt dal? Si delal neco s aeroposedem? :P
    Ne, sorry za rejpani, at slouzi! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Závidíš, že ti to se Suuntem tak rychle nejezdí. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Davide,
    nenasel jsem na tebe e-mail, tak to zkousim takto. Shanim GPS logger a pri procitani prispevku na bike-forum.cz jsem si vsiml, ze se ti "vali doma Navilock EasyLogger". Kdybys jej chtel prodat, ozvi se mi pls na alesh@seznam.cz. Diky a mej se!

    Alesh

    OdpovědětVymazat
  7. Aleshi ten uz je muj! Mam ho zamluvenej...:-) Doufam ze mi David ted nezvedne cenu...:-))

    Jo a Davide, nic nezavidim, me Suunto road bike pod ukazuje klidne i 250km/h...:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsem nakonec dosel ke kombinaci Timex Global GPS Trainer + Sporttracks + Garmin Connect a k tomu i nadále MyTreneek. Zkousel jsem RunSaturday, ale GC se mi libi vic, navic je v cestine.

    OdpovědětVymazat