neděle 16. října 2011

Týden 10. - 16. 10. - Ještě chvíli makáme

Ano, ještě tento týden byl v plném tréninkovém nasazení a příští už budu jen ladit na maraton.

V pondělí jsem byl jen lehce pocvičit techniku a pak v sauně. V úterý už normální plavecký trénink s motivem 3x200K/P30 a 5x100K/P30. Časy už trochu lepší: 3:52, 3:56, 3:57 a 1:51, 1:53, 1:53, 1:52, 1:54.

Ve středu 2x6km na dráze. Dřív jsem říkal, že na dráze dám úseky o délce max. 3km, ale nějak jsem si zvykl i na delší a už mi to nepřijde tak na palici. Tempo bylo lehce pod 4:30 min/km a tepovka do 160, tj že by tempo na maraton? :-) Odpoledne ještě lehce vyplavat.

Ve čtvrtek ráno mix kraulu, prsou a znaku a pak ještě 400m s ploutvičkami. Odpoledne něco přes hodinku na mtb. V pátek to samé v bleděmodrém, jen to plavání bylo s motivem 500-400-300-200-100K (mezi 30") v časech 9:50, 7:56, 6:00, 3:57, 1:56. Ten prostřední úsek byly asi nějaké erupce na slunci. Odpoledne zase mtb v lese, tentokrát s klukama z bike-fóra a pak ještě sauna. To kolo bylo maso. Jel jsem s nimi, abych objevil nové cestičky a povedlo se. Ale často jsem z kopce musel tlačit, protože jsem se bál.

V sobotu dopoledne tříhodinové zpracování svatebního alba a pak deset stovek (běh). Odpoledne natírání topení a pak dvě hodinky na silničce. Už v zimních tretrách a v pořádných rukavicích. Zatím ještě bez kulicha.

V neděli dlouhý stupňovaný běh (10km po 5 + 6km po 4:50 + 6km po 4:40 + 2km rychle), kde mi po 13. kilometrech vytuhly lýtka a po dalších dvou i stehna. Celkem to dalo i s rozklusem a výklusem 28 kilometrů. Doběhl jsem akorát na autobus z Hrádku nad Nisou, v něm jsem usnul, doma dal regener, chvíli se učil a pak hurá vyplavat a do sauny. Ale zrada, nevzal jsem si brejličky, tak jen znak a znakové nohy.

Ať netrhám partu. :-)

Oba rychlejší běhy v tomto týdnu už jsem běžel v kompresních návlecích a po tréninku si je nechal nebo nandal kompresní podkolenky a možná to na regeneraci fakt trochu funguje. Ale možná je to jen placebo efekt. :-)

16 komentářů:

  1. dovolim si hadat.. bezis stromovku? to bychom se mohli videt, doufam, ze bych se te mohl chvili drzet:), i kdyz kdo vi, jak to rozbehnes.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak kompresní návleky na lýtka super a teď ještě koupit kompresní prádlo na stehna a budeš dobíhat v pohodě :-)).
    Já už v neděli vyjel v komplet zimním :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Alda: A ještě kompresní kombinézu, viď? :-)

    12: Stromovku ne, Drážďany. Stromovka je delší. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Davide čím dál více mám pocit, že to je spíše placebo. Ale po tréninkách si je natahuju taky, co kdyby :D IM

    OdpovědětVymazat
  5. Mně, co máme trošku větší lýtka, kompresky pomohly. Co je nosím, závody dokončuji bez křečí. A i po delším tréninkovým běhu či kole nemám lýtka tak zničený.
    A i kdyby to byl jen placebo efekt nevadí, hlavně, že nejsou křeče :-))
    Advid : kombinézu nebrat, stačí kompresní prádlo na stehna :-)).

    OdpovědětVymazat
  6. No ona ta moje stejně kompresní je, ale na duatlonu v Příbrami to proti křečím stejně nepomohlo. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Teda podle vzhledu a vyrazu na fotce bych Ti asi deti na tabor nepucil...:-))
    S kompreskama mam podobnou zkusenost jako Alda, lejtka tolik nelitaj a sou pak min zniceny. Beru jen na delsi behy a zavody. Na maraton drzim palce, myslis ze das pod 3h? Jaky tipuje cas trener?

    OdpovědětVymazat
  8. Majk: Pod tři hodiny ani náhodou. Tipuju kolem 3:10. Ale jak už jsem psal, nemám naběhaný objem, takže i když by čas vypočtený z čas půlmaratonu byl asi 3:05, tak kvůli tomu chybějícímu objemu to tak nebude. Čas pod tři hodiny byl donedávna z říše snů, a už sice není, ale dosažitelný taky ještě ne.

    OdpovědětVymazat
  9. Trenér to vidí dobře :) IM

    OdpovědětVymazat
  10. To je, Michale, ponekud neurcite vyjadreni...:-))

    OdpovědětVymazat
  11. Prej: z kopce musel tlačit, protože jsem se bál. Kdo se bojí nesmí do lesa. :))

    OdpovědětVymazat
  12. Svítivě zelený návleky? Co jsou zač?
    Taky moc kompresním pokolenkám nevěřím, ale je fakt, že když jsem cítil unavený nohy, tak mi už 2x pomohly a po nošení byly nohy zas fit:)
    Vašek

    OdpovědětVymazat
  13. Šewy: No moc se nesměj, kdybys to viděl, tlačil bys taky. Cestička, pak skála a pak metr a půl skok dolů. Kdo má rychlost, zná to tam a nebojí se, tak ok. Ale já neměl rychlost, neznal jsem to tam a skákat neumím, takže bych tam zapíchl přední kolo a ohlodával mech.

    Vašek: CEP, inspiroval jsem se tady: http://ontherun.barborkas.cz/2011/08/wordless-wednesday-cep-running.html

    Nejdřív dělali zelené jen ponožky, tak jsem si počkal a pak začali dělat i návleky.

    Taky mám pocit, že když je mám i po tréninku do večera, je to pak druhý den mnohem lepší. Po tréninku nosím tedy nějaké podkolenky ze zdravotnických potřeb, ale efekt je stejný.

    OdpovědětVymazat
  14. Skáču rád a skáču dobře. :)))

    OdpovědětVymazat
  15. Krásně Ti ty návleky seknou! Chystám se testovat další kousek od Zensah (bohužel vím, že CEP review pořád ještě dlužím - nějak ty dny nejsou nafukovací :( ). Držím palce na maraton, ať je to těm 3 hodinám co nejblíž :)

    Jo a já se z kopce na MBT teda taky bojím. Na výletě přes řídítka už jsem jednou byla a opakovat bych nemusela, takže já paradoxně nejradši jezdím do kopce :) Rovina mě nebaví, ale to se snad změní, až pořídím silničku... Jak to dopadlo s tím kraulem? Pokaždý, když jdu plavat, tak o tom přemýšlím :)

    OdpovědětVymazat
  16. Recenze už není potřeba. :-)

    Já radši jezdím technický terén do kopce a dolů po lehčí cestě nebo i po technické, ale ne moc.

    S kraulem to dopadlo tak, že jsem vlastně zjistil, že jsem to plaval asi skoro dobře, jen jsem to trochu potřeboval zkorigovat. Chystám se na nějaké video. :)
    Taky jsem trochu experimentoval s rotací trupu. Zkoušel jsem jedno cvičení, kde se plave s ploutvičkama na boku, jedno oko kouká pod vodu a druhé nad, spodní ruka je natažená a horní připažená u boku. To je prý nejvíce hydrodynamická poloha. Ale do téhle polohy se při plavání nedostaneš, jen se jí trochu přiblížíš. Tak jsem právě zkoušel při nádechu zůstat déle vytočený a "splývat" na boku, ale přijde mi to jako zdržení. Rotuju i tak, ale takhle velká rotace už je moc a nikdo to nedělá. Ale jako cvičení to je asi dobré.

    A teď jsem párkrát zkusil plavat s rukama v pěst pro nácvik "high elbow". Dřív jsem si myslel, že to je vysoký loket při přenosu paže, ale je to to, když zabírá ve vodě i plocha předloktí. No a právě s rukama v pěst to lépe vnímáš. A ta síla pak, když zase dlaň roztáhneš, to je mazec. :-) Nejradši to dělám, když se mi do dráhy chce nacpat nějaký skoro neplavec. :-)

    OdpovědětVymazat