pondělí 27. února 2012

Týden 20. - 26. 2. - První stovka venku

Minulý týden jsem report ani nepsal, protože nebylo moc o čem. Od pondělí do pátku jsem byl v klidu a jen si válel šunky. V sobotu už jsem se naštval, protože nenastala sebemenší změna a šel se proběhnout. Vyrazil jsem jak kanec z bukvic a ještě k tomu bez rozklusu, ale pak jsem se umravnil a zvolnil. Bylo to necelých 6km, opravdu jen na prošťouchnutí. V neděli pak jen hodinu a dvacet minut na trenažéru a v tom nějaká ta intenzita na vychrchlání. :-)

Po těch pěti dnes bez pohybu jsem dospěl k názoru, že když klid nepomáhá a trénink neškodí, budu pokračovat a uvidí se. Minulý týden jsem střídal běh s trenažérem a koncem týdne i s kolem. V pátek bylo totiž tak hezké počasí (10°C nad nulou a sluníčko), že se nedalo nevyjet.

Nahrál jsem si z Garmin Connectu do Garmina trasu od Honzy Strože a vyrazil směr Varnsdorf. Až do Hartau jsem to znal a pak jsem se nechal navigovat šipkou a je to opravdu bezva i pro lidi bez orientačního smyslu jako jsem já. Vzhledem k ne úplně perfektnímu zdravotnímu stavu jsem plánoval na zpáteční cestu část vlakem, ale jelo se mi dobře, žádné křeče ani pokles tepů vlivem únavy, tak jsem to dojel až domů. Bylo to asi o 800% lepší než doma na trenažéru a 5 hodin bych na něm stejně ani sedět nevydržel. Průměrná rychlost necelých 21km/h nic moc, ale byla to opravdu pohodová vyjížďka a tepovka šla nahoru jen v kopcích, když jsem šel ze sedla, abych ulevil zadku. A hlavně jsem to jel na zimákovi se širokými plášti a vezl jsem těžký zámek, náhradní mikinu, elasťáky, rukavice, ponožky, toaleťák, foťák a svačinu. :) Postranní brašna je skvělá věc. Máte všechno sebou po ruce, chráněné před nepřízní počasí a ani to netáhne ke straně.

Málem bych zapomněl - ve Varnsdorfu jsem potkal dva běžce a zdálky mi jeden z nich připomínal Michala. Tak jsem je pozdravil a Michal to nebyl. Ještě že jsem nepodlel pokušení zařvat něco jako "Jedu na ty nohy". :-)

V neděli jsem vyběhl, ale tak nějak bez plánu s tím, že se asi ozve menší únava ze soboty a taky že jo. Obvykle běhám stupňovaně tak, že postupně zrychluji, ale tentokrát jsem uběhl deset kilometrů tempem 4:53min/km a pak jsem dal rekreační výklus. Ale protože jsem měl v uších sluchátka, tak to bylo přeci jen o něco rychlejší než bez nich a dalších šest kilometrů bylo po 5:26min/km. V tom pár kopců s odrazy z lýtek, aby to mělo trochu smysl. Lýtka bolí, smysl to mělo. :-) Poslední 3 kilometry už jsem se záměrně jen plazil a zkoušel, jestli mi klesnou tepy ke 140. Kdyby neklesly, bylo by to špatné a musel bych zařadit nějaký protipól k té páteční stovce. Posledních 500m jsem už jen šel a opaloval se.

V neděli počasí nic moc, ale další trasa už byla v Garminu :), tak jsem vyrazil. Ze začátku mrholilo, pak padal déšť se sněhem, pak jen pršelo, pak na 5 minut vysvitlo sluníčko a pak zase celé od začátku. Na jednom úseku jsem byl přehnaný optimista a musel jsem kvůli sněhu asi 200m tlačit. Na začátku tlačení jsem zapadl po pás do nahrnutého sněhu a pak jsem chvilku tlačil a chvilku táhl s nadlehčováním předního kola. Blatníky jsou bezva věc, ale když jsou moc blízko pláště, nechce to ve sněhu jet. :-) Vzhledem k počasí jsem změnil plán a cílem se stal Turnov. V Sychrově jsem si svého železného oře vyfotil před zámkem a pak už jen dlouhý sjezd na nádraží.

Apač na Sychrově

4 komentáře:

  1. máš super morál, nejsi náhodou do rodiny s Aldou? Ale hlavně Tě chválím, že už nepliveš ty svoje bacily na chudáky po bazénech závodech a tak :-D
    Zdraví Ludva

    OdpovědětVymazat
  2. Ses dobrej, fakt dobrej,, hlavne ze ses uzdravil a uz neplives ty bacily na chudaky na spinningu:).. [Ludva:)]
    Nevazne..nekdy je tezsi jit pomalu nebo nejit vubec a tys to dokazal jak ukocirovast tak se vratit zpet.. to se zuroci!! drzim tradicne palce, 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Buee, kdyz vidim tu fotku, ja se tam do toho hnusu nechci vracet, zrovna cekame na letadlo...:-)) Tady bylo furt 18-20 bez mracku tak sme pekne spaleny... Tak snad Vam podobne vyjde pocasko v Lloretu.

    OdpovědětVymazat