neděle 8. dubna 2012

Týden 2. - 8. 4. - Zima je zpět

Tento týden byl velmi podobný tomu minulému. Taky 4 plavání, 3x běh a 3x kolo a i ve stejné dny. Jen tréninkové motivy se změnily a nedal jsem v úterý sto na kole, aby neměl Majk řeči. :)

V pondělí jsem šel plavat až po práci a potkal jsem tam kamaráda Petra, který taky nastudoval hromadu videí a zkouší plavat kraula. Snažil se mi poradit, něco jsem i zkusil, ale rovnou jsem mu řekl, že teď nic nového zkoušet nebudu, protože by to bylo kontraproduktivní.

Na úterý jsem byl domluvený s mamkou, že mě zase natočí. Bylo to o trochu lepší, ale fakt jen o trochu. Kvůli tomu jsem o něco zkrátil trénink. Kdyby někdo chtěl vidět videa, nechť klikne na plavce vpravo nahoře.
Odpoledne jsem měl odběhnout na dráze třikrát 4km v tempu půlmaratonu. Tempo bylo: 4:13, 4:12 a 4:15. V Pardubicích bych to tedy rozhodně chtěl běžet rychleji. Musím teď hodně odpočívat. :-)

Ve středu ráno 4 třístovky s piškotem a pak 8x150 s dýcháním přes 4 a 5. První část normálka, ale plavat více než jeden bazén s dýcháním na 4 nebo méně bez odpočinku je moje smrt. Můžu si desetkrát říkat, ať to plavu pomalu, ale stejně zmatkuju a chci být rychle na druhé straně. Tím pádem to samozřejmě honím a nestačím s dechem a technika jde do háje.

Odpoledne jsem vyrazil na horském kole prozkoumat, jak je to se sněhem v Jizerkách. V Bedřichově a výš se dá ještě běžkovat, ale říkal jsem si, že moje oblíbená trasa nad Vendelínem by už mohla být sjízdná. Nebyla. :) Cca 200m od silnice začínala souvislá sněhová vrstva. Dalo se jet kus korytem bez sněhu, ale pak koryto končilo a musel jsem se vrátit.


Ve čtvrtek podle plánu volný klus 18km podél přehrady. V pátek konečně povedené plavání. V plánu byly tři osmistovky. První s piškotem, druhá s dýcháním na tři a poslední naplno. Ta s piškotem byla za 14:47. To je na mě skvělý čas. :) Po 400 metrech jsem koukal na mezičas a byl 7:15. Pak jsem to každou stovku stahoval o cca 5 vteřin. Ale musel jsem se hlídat, abych po tom pěkném mezičasu nezačal "zrychlovat", protože to by znamenalo zvýšenou frekvenci záběrů a ve výsledku zpomalení. Zbylé dvě osmistovky už takové terno nebyly. :)

Navečer jsem jel na kolo, protože přeci jen, je duben. Nehnal jsem to a 65km jsem ujel za skoro tři hodiny. V sobotu pro změnu stupňovaný běh. 10km po pěti min/km, 5km po 4:40 a 5km po 4:30. Posledních 5 mělo být po 4:20, ale prostě to nešlo. Pak výklus. Běžel jsem do Hrádku nad Nisou s tím, že se zpátky svezu vlakem. Ale když jsem byl v Chotyni (cca 4km od Hrádku), napadlo mě podívat se, jestli nebude lepší jet už odtamtud, aby mi to neujelo před nosem. Díval jsem se v 11:31 a vlak z asi 700m vzdáleného nádraží jel v 11:35. Takže nakonec rychlý sprint a ve vlaku se lidi bavili tím, jak jsem popadal dech. :-) Nádraží je totiž navíc na kopci. Večer jsme byli u kamarádů zahrát si Údolí králů. Je to bezva desková hra, která má pravidla složitá tak akorát, takže se nemusí vysvětlovat 2 hodiny, jako je tomu u mnoha jiných deskových her. U toho jsme vypili láhev Zweigeltrebe Rosé. Teda většinu jsem vypil já, ale bylo opravdu moc dobré. :-)

Údolí králů

Na neděli jsme byli s trenérem domluveni na společné kolo, ale domlouvali jsme se začátkem týdne a to jsme ještě netušili, že bude v neděli ráno kolem nuly, všude sníh a další bude padat. U Michala ve Varnsdorfu to bylo stejné, tak jsme společné kolo odpískali. Ale protože jsem si konečně pořídil blatníky na silničku a v pátek je do půlnoci montoval, musel jsem je jet vyzkoušet. Testovací podmínky ideální. Sníh, místy déšť, místy sucho a polojasno, prostě aprílové počasí. Cestou do Žitavy jsem si pořídil i pěkné ploché aero dráty do zadního kola. Dalo mi to necelých 90km a kdyby mi nebyla zima na prsty u nohou, ještě bych to prodloužil. Blatníky obstály na výbornou.

blatníky

aero dráty :)

Teď už jen vyladit na Pardubice a zaběhnout osobák. :)

3 komentáře:

  1. Reci mit vyjimecne nebudu, jen popreju hodne stesti, hezky odpocivej a pak jim (nam) to nandej, bejby!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná kuchařka jak levně pořídit ploché dráty. Co tam máš dál? Aero rám? :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Majk: Díky!

    Šewy: Aero nudli. :)

    OdpovědětVymazat