úterý 25. prosince 2012

Týden 17. - 23. 12.

V pondělí jsem začal týden klasicky bazénem, ale kvůli odstávce jsem šel až odpoledne a tak bylo dost lidí. Poslední úseky jsem místo s packami musel plavat bez nich a byl to po dlouhé době dobrý trénink na závody. Dokonce dráha při mém působení i trochu prořídla. :) Posilovnu jsem nestihl, tak jsem ji nechal na úterní ráno. Pullover jsem cvičil s 18kilovou činkou a měl jsem radost, že už tam těžší není. Až ve středu na triatlonové besídce mi kluci řekli, že bych měl příště přejít z dámské do pánské části. :)

V úterý jsem šel běhat až po práci. Té jsem měl plnou hlavu, do toho vymýšlení trasy a bylo to tu zase. Zase jsem si zabouchl klíče zevnitř otočené v zámku. "Běhací" klíče jsem u sebe měl, ale byly mi k ničemu. Tak volám zámečníkovi, ten už se mi smál a poradil mi vložku s knoflíkem zenvitř. Už je namontovaná. :-)

No a jak to bylo v časovém presu, říkal jsem si, že bych třeba nemusel běžet podle plánu (3RK, 2x7km po 4:30/ P5, 3VK) a mohl to zkrátit. Navíc byla inverze, bolela stehna z víkendu, no znáte to. :) No nakonec jsem si řekl, že nebudu trenérovi při pročítání deníčku kazit štědrovečerní večeři a odběhl jsem to takto: 4:20/158 a 4:25/158. Jak sleze sníh, hned to jde. :) Ve středu jsem měl úplné volno a byl jsem jen v sauně.

Ve čtvrtek jsem byl plavat a z motivu 10x 50K na 1:15 se šnorchlem jsem měl trochu obavy, protože s ním plavu pomalu a bál jsem se, že to nebudu stíhat. Ale strach má velký oči a šlo to (50, 51, 52, 51, 52, 51, 53, 51, 52, 49 vt.).

V pátek běžky. Opět to krásně jelo a dokonce jsem poprvé za své běžkování vůbec vyjel první prudší kopec z Bedřichova. A i další kopce se mi jely lépe. Takže to buď opravdu ukrutně dobře jelo, nebo se už konečně učím ty kopce tak nehnat a jet je v klidu pomalu, ale jistě. Průměrná rychlost 13,7 km/h, což je můj rekord. :)

Z běžek mě nějak škrábalo v krku, tak jsem v sobotu uběhl jen 13 kilometrů s dýcháním nosem. V neděli to nebylo o moc lepší. Ale kamarádce jsem slíbil běžky a tak jsme vyrazili. Navíc měla být od Vánoc obleva, tak by byl hřích nevyjet. A bylo to parádní. Jen hodně lidí, ale to se dalo čekat. Na Hřebínku jsme si dali čaj a sušenku a kamarádům, které jsem tam potkal, jsem snědl kus vánočky. :-D

Na běžkách mě napadlo, že toho mají hodně společného s plaváním. Ne jen zapojení celého těla, ale i to, že když to nejde a hrotíte to, tak jde technika do kopru. Taky se doporučuje nechat se natočit na video. Jediný rozdíl je v tom, že u plavání si nemůžete z mírného kopce přibruslovat a užívat rychlost. :-)




Všem svým čtenářům a kamarádům přeji krásné prožití vánočních svátků (byť trochu s křížkem po funuse) a klidný start do Nového Roku. A hlavně nohy v teple. :D

3 komentáře:

  1. :) Vsechno nej, at se ti dari a hezky triatlonuje.. a pozor na zensky!:).
    Ta s tou bundou (posledne), ta ma podle me dobre naslapnuto:). Tak vsemu zdar! a nekdy navidenou a na zavodenou! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Pobavilo mě, že nejsem sám, kdo má "běhací klíče" a dokonce že nejsem sám, kdo si už dvakrát stejně jako ty zabouchl klíče.
    Kamarád, co mi to opakovaně odvrtával mě zapřísahal, že příště už nepřijede a ať si konečně tu vložku s knoflíkem pořídím.
    Musím na tom zapracovat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. U mě to bylo jen vyplanžetování za 2x 200 Kč na pět vteřin. Od té doby se zamykám i když se jdu sprchovat. :-)

    OdpovědětVymazat