pondělí 10. února 2014

Pokusný střídavý týden s parádním koncem

Tento týden jsem zkusil po dni střídat posilování a běh a docela to jde. Trochu mi v tom dělá bordel Armstrongův program na shyby (brzo napíšu, co a jak a jak mi to nefunguje :)), ale jinak dobrý. Tělo si na posilování obden zvyklo a běhání je v pohodě. S nízkou teplotou jsem se místo kratších běhů kolem deseti kilometrů skoro každý den snažil běhat delší běhy obden a vypadá to, že to tak budu dělat i nadále. Objemově je to sice méně, ale delší je lepší. :-)

Týden jsem tedy začal pondělním cvičení, v úterý jsem vyběhl na plánovanou patnáctku a protože to byla obrátková trasa, tak jsem to natahoval po 500 m (= kilometr v cíli) až z toho byl půlmaratón. :) Večer sauna. Ve středu zase cvičení a večer badminton. Od minule jsme se docela sehráli a tak je škoda, že už zase nemám s kým hrát. Aspoň si nezrakvím nohy. :D

Ve čtvrtek jsem vyběhl v minimuskách a pak šel s kamarády do bazénu a připsal si dobrý skutek natočení jejich kraula na video. Za to mi bylo odměnou krásné víkendové počasí. :) V pátek menší odpočinek před víkendem, tj. jen cvičení a sauna.

Na sobotu jsem byl domluvený s klukama na delší běh okolo Ještědu. Chvíli to vypadalo, že budeme čtyři, ale nakonec jsme vyběhli jen ve dvou. Bylo krásně, jak uvidíte na fotkách. Trochu jsme kufrovali, protože jsme nečekali zákeřnou ostrou pravou zatáčku na žluté turistické značce, přeběhli jsme odbočku a pak se sápali po červené nahoru. Pak už to ale bylo v pohodě. Tedy pokud jde o bloudění. Zato nohy nám nějak tuhly a plíce bolely. :) Ale nakonec jsme doběhli na místo ranního srazu, odkud jsem jel tramvají a Ondra běžel ještě necelé 3 km domů. Já zase běžel ráno na sraz, tak jsme to měli stejně dlouhé. Ondra si frajer nevzal ani pití, ani nic, tak musel ničit ledovou výzdobu u potůčků, aby se dostal k vodě. :)

nejhorší kopec za námi

 Najdete Bezděz?

Ondra ničitel :)

Ondra běží, já jedu tramvají. :D

Po takovémto běžeckém výletě se doma obvykle najím, zalehnu a vytuhnu. Ale tentokrát jsem si nedopřál a v pomatení smyslů si domluvil na odpoledne výlet. Takže po běhu rychle domů, uvařit oběd, uvařit kafe, osprchovat, udělat svačinu a hurá na sraz. Výlet začínal rovinkou, tak jsem se mohl dát trochu dohromady, ale pak přišel kopec a v něm jsem si říkal, že tahle běho-výletní kombinace by nemusely být špatný trénink na ultra. :) Výlet jsme zakončili trojpivem. :)

Bedřichov z Vysokého hřebene
(v dáli Ptačí kupy a Holubník)

Na neděli jsem plánoval vylézt z postele jen v případech krajní nouze, ale kámoška mě vytáhla na rychlovku na Ještěd, protože chtěla stihnout Soukalovou v Soči. tak jsme přijeli pod Ještěd, vyšli nahoru, sešli (místy sjeli po zadku) dolů, zajeli na dortík a rychle každý domů. Celkem kolem dvou hodin. Abych neporušil "střídačku", tak ještě cvičení a večer třetí a poslední sauna tohoto týdne.


Mám dost. :)

9 komentářů:

  1. jj kamaráde, pokud tohle budeš dávat každý týden až do června tak bych se 103km nebál :-) já se taky snažím - abych ti stačil alespoň prvních pár km... za min. týden naběháno necelých 85km a včera večer poprvé (a naposledy) jóga...ufff...mě to prostě hrozně nebavilo :-)
    RS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To právě nebudu. :-) Nějak mě ta sobota zničila. :)

      Vymazat
    2. jedete pekne.. ty i Richard.. Jen je potreba pouzivat v priprave ta spravna slova..
      Abych byl konretni.. tak nerikat necelych 85km.. ale temer(!) 85km atd..
      Drzim palce.. 12:)

      Vymazat
    3. Ok. Oprava:

      Nějak mě ta sobota mě nabudila.

      :D

      Vymazat
  2. Tihle mladí a nadějní, to je mimo můj okruh chápání :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uka-te, není to tak horký. Včera volno, dnes volno a zítra asi klusnu a dám pár shybů. Ale jinak no stress. :)

      Vymazat
  3. Hezky pěkně!!! :) Jsem zvědavá na tu story okolo shybů ;) PS: Znáš www.shyby.cz ?

    OdpovědětVymazat
  4. Znám. Pokud někdo neví, co s penězi a nemá v dosahu volnou zeď, sušák na prádlo nebo strom, je to dobrá investice. :D

    Story bude. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak kdybys chtěl pořizovat, ta černovláska na fotkách je moje nejlepší kamarádka :) Tak možná bych uměla nějakou slevu. A na story se těším! Já "vlaju" za svými kilometry, Vláďa mi dává pěkně do těla :)

      Vymazat