pondělí 14. července 2014

Týden 7. - 13. 7. - Máme káru. :-)

Tak aby to nebylo zase za tři týdny, tu je další zápisek. :-)) Na kombinaci piva a zmrzliny máme poslední dobou smůlu, ale zase máme jiné radovánky. :-) Tento týden sice jen dva běhy, ale k tomu indiánský běh při lovení Liberecké ještěrky, což je série keší ve tvaru ještěrky. Nestihli jsme ji celou, ale protože chyběl jen kus tělíčka a oko, tak to skoro není poznat a zbytek dorazíme snad brzy. I tak jsem toho měli dost, protože většinu času pršelo a kopce nám taky daly zabrat a v zápalu hry jsme skoro nejedli a nepili.

invalidní ještěrka

krátká pauza na oběd

profil trasy

Z poslední odlovené kešky jsme to vzali nejkratší cestou na bus, ale bylo to tak tak. Nečekali jsme, že nás ještěrka hodí až ke Kryštofovu údolí. V pátek jsem tedy místo plánovaného běhu zvládl jen delší procházku s Aischou a úplně mi to stačilo. :-)

V sobotu jsme šli s Kačkou na výlet. Vlakem jsme jeli do Jeřmanic (kousek od Liberce), pak vyšli na Javorník, prohlédli si restauraci Obří sud a po hřebeni sešli do Hodkovic.Jako první jsem znal Obří sud u Lázní Libverda a tak jsem dříve myslel, že tohle je kopie. Ale tento na Javorníku byl první a kopie je ten u Libverdy.

Odtamtud jsme chtěli pokračovat po modré údolím s potokem až do Sychrova, ale jela se tam rychlostní zkouška Rallye Bohemia, tak jsme to obešli vrchem. Kousek před Radostínem jsme měli problém kvůli závodu přejít silnici, ale Kačka vymyslela obchůzku, vynadala organizátorovi, já prorazil nohama neprůchodnou louku a za chvíli jsme byli opět na červené. :-) Po pár set metrech jsme se vynořili u ozdravovny Radostín, kde jsem by jako malý na léčení s pylovým astmatem. Budova a celý areál byl jako po vymření a asi už sem nikdo nejezdí. Škoda. 

Serpentinami jsme vyšli na Sychrov a chtěli jít na dortík do Oranžerie, ale s Aischou nás tam nepustili a zasem se to nedalo obejít opět kvůli Rallye. Tak snad příště. Do Turnova by to bylo po silnici, ale Kačka znala bezva zkratku polem s obilím do pasu. :-) A taky smysluplně vymyšlený přejezd odnikud nikam. :)

sjezdovka a bobová dráha na Javorníku

Javornická kaple

 
Obří sud





svačina


ozdravovna Radostín


 fůj, kopřivy. :)

zámek Sychrov




světelný železniční přejezd mezi polem a loukou :-)



Večer jsme šli testovat pípu ke kamarádům. Pípa fungovala víc než dobře a domů jsme dorazili nad ránem. V neděli jsme zase trochu pohrabali trávu. Nebylo toho tolik, co minulý týden, ale něco ještě přece jen zbylo. Po obědě jsme si zkusili, jak se jezdí v našem novém rodinném voze a já to pak s hrůzou v očích odřídil domů. Kačka byla výborná spolujezdkyně a radila, kde přidat plyn a jak projíždět zatáčky a tak podobně. Ale nechtějte vidět, jak sem si najel ke stojanu na benzince. Ještě, že mají dlouhé hadice. :-))

 
buldozer :-)


naše nové fáro - Subaru Justy



5 komentářů: