pondělí 4. srpna 2014

28. 7. - 3. 8. - Keškoběhací týden :)

V pondělí jsem se pěkně proběhl směrem na Bedřichov. Musím začít trochu přidávat kilometry, kdyby mě někdo zlákal na nějaký ten závod. :) Ve středu jsem se vydal pod Velký Vápenný pro poslední kešku série Japonské rébusy. Vypadalo to na dusné počasí, ale jak jsem vyběhl kousek od tramvaje, bylo krásně vlhko a mlhavo a plíce si pošušňávaly. :) Takhle nějak to vypadalo:




Ve středu jsem zase provětral minimusky. Jsem ostuda. Pořád s nimi začínám a už se tím sám štvu. :) Takže volně deset kilometrů. Ve čtvrtek jsem se vydal pro Knoflík. Tady malá odbočka. jako se dají dělat pomocí GPS záznamu obrázky, tak stejně tak se dají dělat pomocí umístění kešek. Ještěrku už jsem zmiňoval. No a tohle je knoflík:

knoflík

Jelikož jsem zjistil, že hledat kešky pomocí mobilu je často na dlouhé lokte, připravil jsem si všechny body do Garmina a takhle to vypadalo. Knoflík se nachází okolo přírodní rezervace Jezevčí vrch a je to tam všude moc pěkné. Jen cestou z nádraží na místo činu se mi přihodila taková věc a to, že jsem šel po cestě, která byla sice v mapě, ale nebyla značená a tak jsem došel na soukromý pozemek a abych se nemusel vracet, převezla mě dcera majitele na kanoi. :) Kdybych to musel obcházet, nevyhnul bych se prý útoku zlého kohouta.

knoflík bez dírek v Garminu


výhledy

 příprava na luštění finálek :)



Jezevčí vrch napravo

Na další keškovací výlet jsem se vydal v neděli. Z Tanvaldu jsem šel na Černou studnici a pak přes Maršovice a Dalešice až do Jablonce. Bylo krásně a tak tak jsem utekl bouřce. Ve Vrkoslavicích jsem si dal moc dobrou zmrzlinu a na Čertově kameni svačinu. S bouřkou za zády jsem na to neměl moc klidu a tak jsem ji rychle zhltl a vyrazil na vyhlídku Schnuppstein. Jméno je odvozeno od člověka, který ji nechal vystavět a rád šňupal.


Černostudniční hřeben

Černá studnice





Čertův kámen

Schnuppstein


2 komentáře:

  1. Vrkoslavicka zmrzlina nevyfocena.... April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to normální kornoutková a tak jsem ji nefotil. Ale v tom vedru a do kopce bodla. :) Dnes jsem fotil borůvkové knedlíky a pivo, tak vydrž do příštího týdne. :-))

      Vymazat