pondělí 30. března 2015

Před oběhem Liberce - česnekové koberce :-)

Blíží se Perun a taky byl za dveřmi kopcovitý oběh Liberce a tak jsem se v úterý zase vydal na kopcovitý běh. Nahoře u Maliníku jsem potkal dva bikery, co byli očividně rozladění ze sněhu, tak jsem je potěšil zprávou, že ještě tak 500 metrů a bude sucho. Našel jsem pár kešek a seběhl dolů do Liberce.

Sněhulák

Ve středu se mi ve sportovní hale povedl zase muscle-up a to i dvakrát za sebou a tak jsem zkusil třetí pokus natočit a vyšlo to. :-) Snad už to konečně zlomím a půjde pokaždé, kdy budu odpočatý. :) Jak říkám pořád, vypadá to docela jednoduše, ale je to peklo. :-) A mám z toho obrovskou radost.


 
Ve čtvrtek jsem běžel zase směr Rudolfov. Čekala tam na mě jedna keška vyžadující lezení po skalách a to mě bavilo. Sice jsem spočítal napoprvé špatně cílové souřadnice, ale o to sladší byla odměna. :-) A objevil jsem novou cestu. Sice šíleně strmou, ale mohla by se někdy hodit.


Mešní skála
(sloužily se zde mše v době morové epidemie)

Vzhledem k nedělnímu oběhu jsem se v sobotu šetřil. A i když mělo být sychravo, jel jsem na výpravu za medvědím česnekem. Autobusem jsem se vyvezl až do Noviny a pak scházel krásným Kryštofovým údolím. Důvodem prodloužení byl zase geocaching. :-D Úspěšnost byla 50%, ale hlavní bylo najít medvědí česnek.

viadukt v Novině

nádraží

ježibaba na stromě :)

orloj

Nejdřív jsem našel místo, kde to vypadalo takto. Sem tam lístek. Ale byl jsem rád, že jsem našel vůbec něco a poctivě sbíral, až jsem měl pocit, že by to mohlo stačit. Pak jsem šel k silnice a co myslíte? Dál byl úplný zlatý důl. Klasika. :-)

první naleziště

test, zda nejde o jedovaté konvalinky

svačina

plantáž


Doma jsem se hned vrhl na zpracování. Tyčákem poixovat, přidat vlašské ořechy, sůl a olivový olej a ještě trochu pomixovat a listí mizelo bleskovou rychlostí. Výsledkem jsou tři skleničky česnekového pesta plus trocha vzorku, který jsem snědl večer s těstovinami. Je to moc dobré, ale hodně slané, tak to spíš budu přidávat do různých jídel.

pesto

Ještě pár fotek z přípravy na neděli. S příspěvkem čekám na fotky, ale můžu prozradit, že skoro celou dobu pršelo, mžilo, mrholilo a podobně. Ale doběhli jsme v pořádku. :)

itineráře

proviant


5 komentářů:

  1. za tu hrazdu smekam davide ses fakt dobrej a docela brzo :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Je to myslím spíš pozdě, ale lépe pozdě, než nikdy. :-)

      Vymazat
  2. Jak dlouho to pesto vydrží? Pokud ho teda předčasně nespráskáš :-)
    Witold

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to právě nevím, protože někde se udává měsíc a někde "do další sklizně". Ale myslím, že do 4 měsíců to bude pryč. :)

      Vymazat
  3. Muscleup i medvědí česnek to je velmi extrémní záležitost, zřejmě spolu nějak souvisí. Těším se na zprávy o oběhu.

    OdpovědětVymazat