pondělí 27. března 2017

Ein Mischung

Hned v úvodu se pochlubím vydlabanou mističkou. Je to kusu suchého březového špalku a je taková celá nakřivo, ale Páju napadlo, že bychom ji mohli používat jako slánku. :-)


Protože jsem o víkendu zjistil, že roste medvědí česnek, vydal jsem se hned v úterý na jeho sběr. Bohužel ho bylo na dostupných místech ještě málo, ale za potokem spousty. Jenže jak ten potok překonat? Před zjištěním bohatosti naleziště jsem si do potoka naházel kameny a vytvořil tak ostrůvek. Ale pak, když jsem šel najisto, už to bylo horší a musel jsem skočit na kluzký kámen tak, abych si, pokud možno, nenamočil boty. To se mi povedlo a tak jsem si je namočil až cestou zpět obtěžkán úlovkem. Ale tentokrát jsem to nepřeháněl, protože jsme pesta stejně spoustu rozdali a ještě máme trochu z loňska. A taky začalo pršet.

divoká bystřina 

návrat s úlovkem 

úlovek 

V úterý a ve čtvrtek jsem byl běhat. Ehm, klusat. :-) Dvouměsíční pohybová přestávka přinesla své "ovoce". Mé pocity vystihuje tato fotka. :) Ba ne, tak hrozné to zase nebylo. První běh byl kolem přehrady po rovině a druhý jsem si hlídal tepy a kopce jsem chodil. Ale do fotky buřtíka pořízené kdysi na desítce v Sosnové nemám daleko.
na běhu 

V sobotu jsme šli na krátký výlet do lesa a jako zásadní problém se ukázala absence něčeho na opékání. Pivo by taky bodlo, ale řídil jsem. Navštívili jsme bývalou trempskou osadu Černý Numa, kde jsou stále patrné stopy po spaní. Baví mě "batoning", což je štípání dříví nožem. Ač to vypadá prasácky, nůž se skoro neničí, protože po prvním naštípnutí už je dřevo roztahováno stranami čepele. A protože bylo všechno vlhké, pomohli jsme si zase Ikea vařičem.

batoning

Hoří...

... a hřeje :-)

V neděli odpoledne plánoval vyrazit směrem na Ralsko vlakem a pak po vlastní ose. Ale den se krátil a tak jsem vzal zavděk vlakem do Varnsdorfu, který jel o dost dříve. Z Varnsdorfu jsem pak dojel až domů. Ale jen proto, že se mi nechtělo dlouho čekat na vlak.

Cestou jsem měl zpočátku po pravé straně Zittauer Gebirge a později Ještědský hřeben. Kešky jsem našel jen dvě, protože se mi nechtělo jezdit cik cak, když jsou ještě studené večery.

kdesi za Großschönau

Kurort Jonsdorf 

relax u Hartau

6 komentářů:

  1. Vůbec nevím, k čemu medvědí česnek je, ale v neděli ho na soutoku škubaly celý davy! :-) A je dobře, že zase píšeš - a běháš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Medvědí česnek je dobrý jen tak, na chleba s máslem a nebo na to pesto, které je super, když dojde česnek do bramboráků nebo těstovin. To běhání byla nouzovka, protože nebyl čas na kolobrndu a musel jsem se trochu hýbat. :)

      Vymazat
  2. :)... Tak to snad taky musim nasbirat!
    Jak bezecke blogy pisi o jidle.. je to vzdy narocnejsi tomu odolat..
    MSF! Jaru.. zdar! At nam to beha a kolobezkuje.. 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nasbírej, je to moc dobré a zdravé. I medvědi to prý jedí. Možná i Malí Medvědi. :-D

      Vymazat
  3. Obdivuje tvoje skvělé výlety a jejich dokumentaci. Co se jídla týká, respektuji tvoji bezmasou variantu, sám bych ji nevydržel, ale dávám tě vzorem lidem z okolí, co to také zkouší.
    Ať se daří!
    MM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) To mě potěšilo, děkuji. Tobě ať se taky daří!

      Vymazat