neděle 30. května 2010

Týden 24. - 30.5.

Tak tento týden se jaksi nevyvedl přesně podle mých představ.

V pondělí jsem šel vyplavat bolavé nohy, abych nemusel trenérovi psát, že mě bolí, protože mi to zakázal. :)

V úterý ráno jsem dal poslední test na 1500K s tím, že to musím dát pod 30 minut, když jsem to minule měl za 30:32 a před týdnem jsem plaval 1000K za 19:40. No jo, jenže to bych to nesměl přepálit. Takže nakonec to bylo za 30:13 (9:35, 10:08, 10:29). Aspoň je osobák na 500m. V Lloretu to bylo sice za 8:53, ale to se nepočítá, protože jak každý ví, je tam rychlá voda. :)
Po práci na kole volně 50 km. I přes nízké tepy (průměr 126) rychlost o malinko lepší než jindy (26,5km/h).

Ve středu ráno běh 2x4km. První úsek byl do mírného kopce a druhý opačně. Tepy byly o něco nižší než obvykle, ale unavený si nepřijdu.

Na čtvrtek ráno jsem i naplánoval blbnutí s packama, ploutvičkama a piškotem. Úplně jsem zapomněl, jaká je to s ploutvemi makačka. Odpoledne byly mokré silnice, takže místo silničky opět mtb. V plánu bylo 60km rozdělených na 40 a 20. Tepy měly být 135 a 140, ale tam jsem se nedostal, i kdyby se rozkrájel. Bylo to na 130 a 134 a nohy dostaly pořádně zabrat. Večer jsem zase cítil okostice. Ten rychlý běh jim asi prostě nesvědčí nebo já nevím. Tak jsem napsal trenérovi, že nejdu plánovaný běh okolo Máchova jezera a v pátek ráno šel jsen lehce klusnout. Ze začátku to vůbec nešlo, ale po 4 kilometrech už docela jo.

V sobotu měl přijet kámoš a měli jsme jít na výlet do Jizerek, tak jsem šel aspoň ráno na chvíli plavat, abych si pak nevyčítal, že jsem netrénoval. Navíc mi jiný kamarád půjčit Tempo trainer, tak jsem to s ním chtěl zkusit. Jeho funkce spočívá v tom, že si nastavíte interval a pak máte zabírat podle pípání. Je to vlastně takový plavecký metronom pod čepici. Tak jsem s tím laboroval, ale myslím si, že to je k ničemu. Možná to nějaké rozumné využití má, ale plavat podle pípání a čekat se záběrem nebo se honit mi přijde divné. To má podle mě větší přínos normální trénink techniky, úseky a podobně. Aspoň tedy vím, že zabírám po cca jedné sekundě, ale to jsem ani vědět nepotřeboval.

Výlet se povedl. Na TestFestu jsem si spálil ruce až k rukávům od dresu a na tomto výletě to ostatní. :) Bylo sice strašně moc lidí (v Jizerkách klasika), ale my šli většinou lesními cestami bez asfaltu a docela se nám dařilo těm davům vyhnout. Na Hřebínku byla invaze cyklistů, ale ukořistit jeden borůvkový koláč a pivo se nám podařilo. Pak se pro změnu mně povedlo si skoro vyvrknout kotník, když jsem skákal ze skály. Naštěstí vazy kotník udržely a nenateklo to, jen to trochu bolí, tak mažu kostivalem.

pramatka Zuzka :)

V neděli ráno zase pršelo a tak jsem radši místo kola uklízel a vyjel až později. Ale i tak bylo mokro, tak zase na bika a zase do Jizerek. Tentokrát skoro ani noha, jen jeden běžec a cestou zpět pár cyklistů. Kotník nebolel a nepršelo, tak jsem byl jen jako prase od bahna, ale jinak dobrý. Jelikož jsem jelito a spálil jsem se, tak nemůžu do sauny a musím regenerovat pasivně.

6 komentářů:

  1. S tím kotníkem jsi měl, ale štěstí, to taky mohlo být po sezóně :-(.
    A v neděli práce to je to uklízení? Si to počítáš jako posilovnu :-D. To musela být dřina :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Hele k tem okosticim, behas delsi/rychlejsi behy s kompresnima ponozkama nebo ne? Ja s tim od zacatku svyho behani taky zapasim a prijde mi ze to s kompresnima pomozkama je to lepci. Zkousim to ted asi 3 tydny.
    Jinak koukam ze tydenni treninkovy reporty fakt uz pisou snad vsichni, asi s tim teda zacnu taky, i kdyz se rozhodne nemam moc s cim chlubit, narozdil od vas, kluci.

    OdpovědětVymazat
  3. Aleš: Ale houby, práce byla stěhování skříněk do sklepa. :-)

    Majk: Ke kompresním podkolenkám mám ambivalentní vztah. :-) Na jednu stranu na nich asi něco bude, když je používá Vábr a IronJosef, ale na druhou stranu zase nemusím mít všechno, co kde kdo vymyslí :) Kdyby bolely okostice z otřesů, tak to zkusím, ale je to spíš nárazů. Tebe bolí kde? Mě na vnitřní straně holení.

    OdpovědětVymazat
  4. Me boli vnitrni strana holeni 10-15cm nad kloubem, jednou vic leva, jednou vic prava, obcas obe..:-) Zkousel sem jako prevenci uz mraky veci, ruzne strecingy, doplnky stravy, novy boty vcetne vlozek Formthotics, a ted zkousim vabronozky. A mam pocit ze trochu pomahaji, drzej lytka jakoby vic pohromade a i se mi beha trosku pohodlnejc. A nebo sem zrovna v nejaky fazi kdy to boli min. A nebo vaha, trochu sem zase zhubnul, nevim. V cervnu planuju nabehat pres 200, tak uvidime. Obvykle to kvuli bolestem pak uz musim redukovat, kdyz je kilometru vic.

    OdpovědětVymazat
  5. ¨Tak to máme úplně stejný místa. V tom případě Vabronožky vyzkouším. :) Díky. Jo jinak mě na to trenér radil posilování (stát na špičce na jedné noze, protahování (sed na patách), běh po měkkém (ideálně fotbalový stadion) a mazání kostivalem. Spolu s nižší kilometráží to pomohlo. Jen pro info - Diclofenac a IbuHepa taky nepomáhá. :) David

    OdpovědětVymazat
  6. No jo, nizsi kilometraz asi zabira nejvic...:-D Ja jsem zas na konsky masti, v dobe nejhorsi jsem zkousel pravidelny ledovy a horky sprchy na postizena mista a pak poradne promasirovat rucnikem a kdyz sme nemeli prcka, chodil sem pravidelne po saune na hodinovou masaz, kde mi maserka delala mimo jine lymfatickou drenaz na predni strane holeni. Pry to podporuje lymfaticky system a odpadni latky se pak dostavaji lepe z namahanych mist. No proste alchymie, ale zaruceny recept zadny. Ze vseho mam takovej nejasnej pocit ze to "mozna trochu pomohlo". Casem to clovek prestane tolik resit. To posilovani zkusim...:-)

    OdpovědětVymazat