úterý 24. dubna 2012

Týden 16. - 22. 4. - Od všeho něco

Tento tréninkový týden začal klasicky - tj. volným pondělím. V úterý jsem odplaval 5 pětistovek a potvrdilo se, že s piškotem mi to docela plave. Bez něj už tolik ne. :-) Zkoušel jsem plavat i s kotníky svázanými půlmetrovou gumou, ale nebylo moc poznat, jestli mám nohy moc od sebe nebo jestli mi jen tu gumu táhne voda dozadu. Navíc se kroutila a lechtala mě na chodidlech, takže jsem měl pocit, jako by mi někdo sahal na chodidla a to nesnáším. :)

Odpoledne jsem jel na kolo a dal jsem si pěkně do těla. Nohy bolely ještě ze závodu, ale podle trenéra to byl lehčí trénink (20km rozjetí, 4x5 km průměr 35km/h, mezi 5km volně a 10km vyjetí). Možná, kdyby to nebylo proti větru, tak by to lehčí bylo. :-)

Ve středu ráno mi bylo blbě, tak jsem odpískal plavání. Po odpolední poradě v práci se mi motala hlava a tak jsem si čel domů lehnout. Přidala se bolest nohou a lehká zimnice a teplota 38,5°C. Podle internetu chřipka. Doufal jsem, že to bude něco lehčího, protože se blíží Krušnoman a taky bych s chřipkou nemohl na vyhlášení bloggera roku. Ráno už jsem měl jen zvýšenou teplotu a trochu mě bolela hlava, jinak mi bylo celkem dobře. Ale po práci jsem zase radši zalehl. V pátek ráno už bez teploty, tak se na vyhlášení jelo.

V sobotu ráno jsem přijel do Liberce v 9 hodin a když jsem byl v tramvaji, volal kámoš, jestli tedy vyrazíme na kolo. Byli jsme předběžně domluveni, ale kvůli nemoci to nadějně nevypadalo. Ale v sobotu jsem se cítil už normálně a tak jsme jeli. Ze začátku jsem trochu blbnul, ale pak jsme jeli na pohodu. Doma jsem pak přemýšlel, jestli jít v neděli nějaký běžecký trénink rychlosti, který jsem vynechal kvůli nemoci a nebo radši ne. Nakonec jsem vymyslel, že se pojedu v neděli podívat na závod do Jabkenic.

Ještě takový jeden tip. Protože mě štvalo, že mi Garmin ukazuje na začátku tréninku tepy 200 apod, koupil jsem si v lékárně sonografický gel (0,5l za 68Kč) a zatím po dvou trénincích to vypadá nadějně. Žádné špičky tepovky na začátku tréninku, takže už se můžu v klidu obléknout a pak obout a ne být oblečený do půl těla včetně treter, pak rychle olíznout pás a vyrazit. To se týká hlavně chladnějšícho období, kdy se člověk tak nezapotí a má hodně vrstev. Ale stejně jako pot i sono gel po nějaké době uschne. To by ale mohlo vadit snad je v případě, že budete v Alpách a pás uschne ve dlouhém sjezdu.

EDIT 25.4.: Při běhu to zase blblo. :-(


9 komentářů:

  1. Ludva by se na Tobe zas pekne vyradil...:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Majk: To jo. :) Když ono začalo být tak pěkně a přece si nebudu osezovat zadek doma na trenažéru.

    OdpovědětVymazat
  3. No evidentne pivo leci..:), po blogerske hospode jsi zase jel jak fretka..:). jeste jednou dik za garminove rady, koukam na tve treningove sestavy a zasnu. No bude to s Majkem napinavy.. ta suknicka je desne pekna!!!:)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Davide,
    jsem anonymní čtenář Tvýho blogu (i když už se maličko známe - jestli vzpomeneš v roce 2009 na Fojtce jsme spolu běželi asi poslední 3 kilometry a vedli rozhovory o všem možným a potom jsme si dali cílovku pro kamery :-)) a teď jsem si všiml, že máš taky problémy s TF hausnumerama na Garminu z počátku běhu. Mě to dost deptá, vždycky cca 1km, to háže úplně snový maximálky a potom se to teprve ustálí na normálu. Už mě napadalo všechno možný (slabá baterie v hruďáku, nebo srdeční arytmie), zkoušel jsem zkracovat ten pás, aby líp přilnul, nebo ty elektrody vlhčit. Ale zatím nic spolehlivého. Ten gel se Ti osvědčil? Díky za odpověď. Pepa

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Pepo,

    zatím jsem s gelem šel 3x kolo a jednou běh. Na kole zatím vždy v pohodě - bez špiček na začátku a na běhu to blblo i s gelem. Takže zatím těžko říct.

    OdpovědětVymazat
  6. Čus Davide, díky za odpověď. A ten nápad s gelem je Tvůj vlastní, nebo Ti to poradili na Garminu, respektive jaký k tomu mají postoj zástupci Garmina?

    OdpovědětVymazat
  7. Nápad s gelem mám od Raye. www.dcrainmaker.com

    OdpovědětVymazat
  8. Na forech Suunta este radili lubrikacni gel, ale nevim co to stoji...:-))

    OdpovědětVymazat
  9. Konzultoval jsem problémy s tepama ve svém okruhu známých a dostal jsem odkaz na tvůj blok. Mám teorii, že ulítlá data jsou vlivem tření (zpoceného) trika o snímač. Tak jsem v neděli polepil shora popruh v místě elektrod i vysílač tejpovací páskou a ukazoval dobře. ALe zatím to byl jen jeden výběh, tak nevím.zdeno

    OdpovědětVymazat