úterý 22. ledna 2013

Týden 14. - 20. 1. - Kašlík :)

No jo, zase se tělu nějak nelíbilo ranní rychlé pobíhání v mrazech a dalo mi stopku. A zrovna když to začalo být v práci volnější a těšil jsem se, že vyrazím na dlouhé běžky.

Začátek týdne byl ještě dobrý. V pondělí se mi ráno nechtělo plavat, tak jsem šel až odpoledne před druhou hodinou a ještě že tak, protože byl sanitární den a otevřeno bylo až ode dvou. A protože je v pondělí od pěti hodin společná sauna, kam sólo chlapy nepouštějí, musel jsem stihout za ty tři hodiny plavání posilovnu i saunu. Krátká sirka vyšla na posilku, protože jsem v neděli hodně soupažil a bolely mě ruce. Podle toho vypadalo i plavání a nejlepší byla sauna. :)

Na úterý jsem měl v plánu 10 km po 4:30 s rozklusem a výklusem. Bylo to maso, protože skoro všude byl rozsolený nebo uklouzaný sníh. Takže jsem byl rád za tempo 4:33. Ve středu jsem byl jen lehce vyplavat s ploutvičkami na všechny možné způsoby - kraulové nohy, se šnorchlem, celý kraul a znak. A pak zase sauna.

Ve čtvrtek ráno už jsem měl tak nějak divně v krku, ale ještě jsem tomu nevěnoval pozornost. Podle plánu jsem zaběhl volný běh a doufal, že se to přes noc spraví. Ale nespravilo a tak jsem v pátek ráno naběhl do lékárny a koupil Mullerovy pastilky. :)

V pátek jsem tedy už plánoval jen ležet. Ale kolega mě přemlouval na běžky a protože jsem se cítil dobře, tak jsem jel. V sobotu ráno jsem se odhlásil z tradičního nočního přechodu Jizerek a jen jsem se na jeho účastníky šel večer podívat do hospody. No a jak jsem tam tak seděl se svařákem, tak mi to přišlo líto a nakonec jsem šel taky. Titul vzorný marod tedy asi nezískám...

V neděli jsem ale nevystrčil nos z bytu a jen jsem tahal gumy. Vidím to tak, že se příští rok na tempové běhy v mrazech vyprdnu, protože loni to bylo to samé v bleděmodrém, jen se to táhlo asi měsíc a pomohlo až soustředění v teple. Tak jen doufám, že letos to bude mít rychlejší průběh. Takže budu mít dvě možnosti - najít nějaké velké a rychlé běhátko někde, kde se dá dýchat nebo se začít otužovat. :-D

3 komentáře:

  1. Hele a jak pocitove vidis rozdil oproti tempovymu behu a vyjezdu nejakyho kopce, popr. sviznejsimu tempu na bezkach? Ja na bezkach tepu diky vetsimu zatizeni celyho tela vys nez pri behu, ale dechove bych to asi srovnal, kdyz si to davam. Takze kdybych to mel resit jako ty, tak bych musel vynechat i bezky :-)
    Z.

    OdpovědětVymazat
  2. Pocitově i podle záznamu to je jasně jiná aktivita. Zatímco tempový běh je tempový běh a tedy rozvojový trénink, běžky jsou obecná vytrvalost a i když si občas dám úsek "k tamtomu stromu", tak se tam nijak netrápím a když je kopec, kde bych si dal do těla, tak klidně šlapu klasiku. Ono kdybych měl běhat to co běhám a k tomu jezdit běžky v tempu, tak je se mnou za chvíli amen. :)

    Jinak taky celkově tepu výš, ale ne jako při tom tempáči, který je ještě k tomu často na sněhu a tedy ještě náročnější. O ne úplně nejlepšímu stavu ovzduší nemluvě. Samozřejmě, že kdybych se utrhl jednou dvakrát za 14 dní, tak ty běžky asi taky pojedu rychleji. I když ono moc zrychlovat nejde. :)

    OdpovědětVymazat
  3. 10km v tehle mrazech za 4:33 km?? me snad omejou..:) no vidim to tak, ze me ve stromovce predbehnes o kolo nekde v 5-tym okruhu..:). o maratonu pod 3 nemisis pochybovat.. panenko, co teprv, az se do toho opres..
    to ja trouba ted beham sice s vypetim vsech sil, ale dycham nosem, tak 5:30 max, spis hur na km..
    Zase (tuk-tuk) navzdory vsemu v metru, v praci a kolem .. zatim nekaslu.. i kdyz je vseho kolem mraky..
    MSF! Mas muj obdiv! 12:)

    OdpovědětVymazat