úterý 31. prosince 2013

Běžecká ledvinka Hilly Hydrafuel Double Bottle Belt

S batůžkem běhám nerad a stávající ledvinka kapacitně přestala vyhovovat mým potřebám. 0,5 l pití, foťák, mobil, dva gely se tam sice narvat dají, ale někdy je potřeba mít pití víc, mít sebou suché triko a podobně. Taky se mi ten foťák už špatně vytahoval. Zkrátka to nebylo ono.

Tak jsem se porozhlédl po internetu a vybral si ledvinku Hilly Hydrafuel Double Bottle Belt. Dvě kapsy na lahve, jedna velká hlavní kapsa a dvě malé kapsy by měly pokrýt mé potřeby i v případě delších běhů do oblastí bez studánek. Napsal jsem tedy Ježíškovi i s odkazem na britský Amazon, protože u nás se dá sehnat sice taky, ale bez poštovného je dražší než s poštovným z Amazonu a takovéhle prodejce ani já ani Ježíšek nepodporujeme. :)


Po rozbalení mě mile překvapila hlavní kapsa, která má dva zipy. Na obrázku to totiž vypadalo, že má jen jeden zepředu a zezhora nemá. Co mě překvapilo nemile byla délka popruhů kolem pasu, které byly i po dotažení volné. Pak během používání jsem ale zjistil, že je to dobře, protože popruh tak jde dobře chytit při utahování, když máte ledvinku na sobě. Ledvinka se prodává se dvěmi lahvemi na vodu po 0,5 l. Pokud vám drží podobné ledvinky na bocích, jste klikaři. Mně se postupně posouvá nahoru, takže ji musím mít někde mezi boky a pasem a ty originální lahve mě trochu tlačily. Hned po testovacím běhu jsem je tedy nahradil lahvičkami od jogurtového nápuje MullerMilch. :-) Ty mají sice šroubovací uzávěr, který prodlouží dobu pití, ale taky to není ledvinka na rychlé závody.

v praxi
 
Ostrý test proběhl na běhu okolo Prahy a můžu říct, že jsem si vybral dobře. Je sice občas potřeba ledvinku "napasovat" víc na boky, ale to je daň za volná záda bez batohu. Jinak kromě velké kapacity chválím zvýšený okraj prostorů na lahve umožňující jejich snadné zasunutí. Boční kapsičky jsou odlišné. Jedna by měla být voděodolná a druhá je síťovaná. Obě jsou pohodlně dostupné bez otáčení celé ledvinky. Drobná výtka se týká toho, že pokud zavřete velkou kapsu a nedáte pozor, kam směřuje šňůrka od zipu, tak se může stát, že při vyndání a zandání lahve tu šňůrku skřípnete mezi lahev a bok prostoru pro ni a nejde pak otevřít zadní kapsa. Láhev se musí zase vysunout a šňůrka uvolnit. Ale je to opravdu jen drobnost.

další ilustrační fotka

Trochu mě překvapil vývod na sluchátka na místě, kde se člověk potí a může se tamtudy to hlavního prostoru dostat pot. Nicméně menší přední kapsa na peníze a doklady je oddělená, tak by to nemělo vadit. Vodotěsně se tváří všechny kapsy kromě jedné boční síťované. U té je klasický zip, který jde otevírat možná až příliš snadno. Test ve sprše domněnku vodotěsnosti vyvrátil. Simuloval jsem sice spíše monzunový déšť bez ochrany tělem, ale bankovky v sáčku jsou jistota.

vývod na sluchátka

Existuje i starší verze s modrými a růžovými prvky, která je o něco levnější, ale černá je černá. :-)

2 komentáře:

  1. Davide, jaký objem má ta hlavní vnitřní kapsa? Vleze tam třeba mobil + 4 gely + 4 tyčinky? A jdou do těch držáků na lahve narvat i klasické bidony 0,7 litru ?
    Dík. Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objem nevím a nevím, jak to změřit. Ale na POPu jsem tam měl foťák, gel a tatranku a místo pořád zbývalo. Podle mě se tam to, co píšeš, vejde. Ale klasické lahve tam nenarveš. Mám doma i 0,5 l, ale nešly tam a tak jsem koupil ty MillerMilch.

      Vymazat