středa 7. května 2014

Běh o Krušovický soudek 2014

Běh o Krušovický soudek jsme spojili se sobotním výletem v okolí Zbraslavi. Naplánoval jsem cestu a hned po pár kilometrech jsme zjistili, že to jdeme opačně. :) Ale to nevadilo, aspoň jsme měli nejprudší kopec za sebou a před sebou jen mírné klesání a sem tam brdek. Pozůstatky starověkých hradišt moc vidět nebyly, ale bylo tam krásně. Ve vesničce Točná jsme si u fotbalového hřiště dali každý dvě točená a pak se pomalu vydali zpátky na vlak.




Na Soudek jsme ráno dorazili s předstihem. Ve vlaku jsme pokecali s Pavlem Zámostným, probrali plány na sezónu a už jsme byli u Stochova. Autobus pořadatelů už byl přistaven a tak jsem byli na místě startu cobydup. Po odprezentování a převlečení jsem Kačce ukázal památky dub a taky jsme se u něj vyfotili. Do cíle ji odvezl autobus. Letos spolupráce pořadatelů se sponzory úplně nevyvedla a tak nebylo triko a medaile, ale kvůli tomu jsme tam ani nebyli.

Stochov

Loni jsem na jaře měl tři desítky pod 40 minut a v nohách Bratislavský maraton a taky tréninky na dráze, tak jsem to letos bral tak, že to nějak uběhnu a když dorovnám loňský čas, bude to fajn. Rozbíhat jsem to chtěl jako loni s Bubem, kterému jsem loni utekl a on pak zase utekl mně ve výběhu na Louštín. Letos jsem se asi postavil moc dopředu, protože jse ho nikde neviděl a čekal jsem, kdy mě předběhne. Čekal jsem až na Louštín, který jsem letos vyběhl, ani jsem nevěděl jak. Pořád jsem si říkal, kdy bude ten prudký kopec z minule? :-)) Asi jsem lépe hospodařil silami a taky už jsem znal trasu a věděl, že je dobré se před prvním kopcem neutavit. Proto je na fotkách ze začátku závodu někdo přede mnou. :-D

první kopec, ale už trochu potrápil


Běželo se mi opravdu dobře. Běžel jsem svým stylem "na pohodu", docvaknout, pokecat, vydýchat a utéct. :D Takhle jsem předběhl hodně lidí a pokazil mi to až borec v dresu Silvini, který mě předběhl někde před Louštínem a pak na konci dva kluci, co běželi spolu, já je doběhl, pak běžel s nimi, pak jim utekl a oni zase mě na posledním kilometru. Nemohl jsem jejich útok odrazit, protože nohy po tom seběhu už rychleji nemohly. Tak jsem si jen hlídal zadek a doběhl kousek za nimi.

 Tady jsem se trochu zmáčkl, protože
jsem věděl, že ten kopec není dlouhý.


 Tihle dva mi utekli těsně před cílem.

A doběhl jsem v čase 1:26:54, takže zlepšení o 46 vteřin. :) V kategorii muži A jsem byl 16. ze 114. Takže spokojenost. :-)

2 komentáře:

  1. D, krásný výkon - gratuluji. Na tom prvním kopci jsem tě ještě viděl tak 50m před sebou, ale pak jsi za to vzal a byl jsi fuč :-))

    OdpovědětVymazat
  2. gratulace!
    ovsem ses jak moje deri.... ta si pri behu s cizima.. taky hlida zadek:)...
    at to beha!! 12:)

    OdpovědětVymazat