pondělí 15. května 2017

Broumov - útěk před deštěm

Ještě v týdnu dorazil nový nůž a tak jsem si na něm udělal pár úprav - nabrousil jsem ho, zbrousil horní hranu, aby s ní šlo křesat a omotal pouzdro paracordem, pod který jsem na fest umístil nouzové křesadlo. A pojistil gumičkou. Nůž drží sice v pochvě pevně, ale jistota je jistota.

Mora Companion


V Broumově jsme byli loni s Pájou a moc se nám tam líbilo, ale na to, jak jsem se tam těšil, mi to přišlo malé. Ale to nebylo Broumovskými stěnami, ale mou neinformovaností. Teď jsme měli jet s více kamarády na vandr, ale dva onemocněli a další dva nám navrhli, jestli nechceme jet do okolí Broumova, protože tam bydlí, Tak jsme si řekli, že proč vlastně ne. V pátek večer jsme k nim dorazili a po krátkém studiu předpovědí počasí jsme se shodli na změně z vandru na dva výlety. A dobře jsme udělali. Taky jsme se naložili do venkovního horkého bazénku a asi hodinu si povídali o všem možném. Pohráli jsem si s Jiřinkou, což je fenka Jack Russela teriéra, kterou měli na hlídání. A spali jsme za pecí. :-)

A jde se do koupele. :-)


Jiřina :-D

Na místo startu sobotního výletu jsme vyrazili okolo jedenácté a Meteoradar ukazoval stálý déšť a zlepšení asi za hodinu. Když jsme po půlhodině dojeli na místě, pořád ukazoval zlepšení asi za hodinu. Nakonec jsme čekali v autě něco přes hodinu a pak se vydali na cestu. Nebylo to tak hrozné a v průběhu dnes se to zlepšovalo.

Pája zápecník

meteoradar před výletem

Ještě chvilku a půjdeme...

v dáli polské stolové hory


Supí hnízdo

Déšť nás nerozhází :)

Ani blátivá cesta (Pája (Pavel) pomáhá Páje).



tajemný les


Kamenná brána




vyhlídka Koruna

Skautská vyhlídka

sobota

Večer jsme padli do postelí jako podťatí (pěkné slovo :). Ráno jsem zase mrkli na počasí a trochu se obávali, že nás dožene bouřka, ale nedohnala. Jen jsme zase celý den nandávali a sundávali ponča a vytahovali a zandávali deštníky. Nedělní výlet byl kratší a bylo to v podstatě okruh. A hlavním cílem bylo jádro Teplických skal, kde byla sice z důvodu hnízdění Sokola stěhovavého uzavřena část okruhu, ale zase se neplatilo vstupné. :-) Nakonec jsme se ještě podívali na Hrad Skály a pak si dali jídlo v místní restauraci.


rozhledna Čáp


Někteří lidí se nacpou na každou fotku :-)

keška Čáp :)








Teplické skalní město

test maskovacích schopností mého ponča

Oteplilo se. :-)






Hrad Skály

Z výletu jsme jeli rovnou domů, ale po necelých 20 kilometrech volali kamarádi, že jsem si u nich zapomněl boty. Takže ještě jednou tam a zpět.  :-)

4 komentáře:

  1. :).. sleduju te neustale.. sice z povzdali.. ale to neznamena, ze ne:)..
    Treba se nekdy dostanes do Prahy.. nebo spis ja do Liberce na nejake probehnuti.. Uz by bylo zahodno:). MSF! ! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rád bych, ale asi už bych toho moc neuběhl. Hospoda to jistí! :-)

      Vymazat
  2. Ty skalky tedy vábí...Destivé pěšinky mi trochu připomínají DC :-) A kde máš svou koloběžku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No představ si, jak jsem se ponořil do psaní o Broumovu, tak jsem úplně zapomněl, že jsem se byl ve středu projet. Napravím to. :-)

      Vymazat