úterý 8. listopadu 2011

Týden 31.10. - 6.11. - Švihák lázeňský :-)

Tak už je za mnou i druhý oddechový týden a je tu první část přípravy na příští sezónu. Ale týden to byl zase pěkný. Ono zase úplně se nehýbat taky nejde. Tedy jde, ale nesmělo by se moc jíst. :-) V pondělí jsem si jen trochu zacvičil powerjógu, v úterý jsem se byl na chvilku smočit do bazénu a prohřát do sauny a ve středu jsem měl úplné volno.


paneláček Šárka a venkovní fitness centrum pro pacienty :)

Ve čtvrtek ráno jsem odjel do lázní. Vybral jsem si Lázně Kundratice, protože jsou blízko (40 minut autobusem) a jsou to pohybové lázně s tradicí léčby slatinou (bahnem). Po úvodních formalitách jsem se šel projít po okolí, protože první procedura byla až odpoledne. Vrátil jsem se na oběd a po obědě a krátkém odpočinku šel na slatinnou koupel. To je koupel ve smradlavé hnědé vodě, ze které mi vykukovala kolena a protože jsem tam byl hlavně kvůli nim, musel jsem se tam různě kroutit, abych je měl pod vodou. :) Potom byl parafín na kolena. To mi sestřička namatlala horký parafín na obě kolena a ten intenzivně hřál asi 10 minut a pak ještě chvíli, než mi ho sloupla. Potom jsem měl do večeře volno, tak jsem šel na druhou procházku, tentokrát k prameni Ploučnice. Ale můj orientační smysl zase nezklamal a prameny jsem přešel a šel jinudy.

V pátek ráno jsem si zacvičil zase powerjógu a po snídani jsem hned šel na procedůry. První byla lymfodrenáž, kde jsem byl navlečen do gumových kalhot a pak do nich byl vháněn vzduch. Pak mi sestřička udělala segmentovou (reflexní) masáž zad, která byla taky bezva.

lymfodrenáž :-)

Na odpolende jsem měl v plánu výlet a díky tomu, že následovala masáž hned po lymfodrenáži, tak jsem mohl vyrazit dříve. Za cíl jsem si dal přejít největší kopce v okolí a skonči na zřícenině hradu Děvín a pak operativně naplánovat cestu zpátky. Ze začátku jsem měl krásně lehké nohy (asi po té lymfodrenáži) a šlo se mi skvěle. Nebylo to tam nikde nijak značené, tak jsem šel po lesních cestách a podle navigace v mobilu. Byly by tam krásné výhledy, ale byla bohužel inverze, takže ani fotky nic moc. Cestou jsem ještě narazil na Široký kámen a na rezervaci Divadlo, kde jsou krásné skály a spousta brusinek.

Divadlo

Široký kámen

Široký kámen je prostě velká a široká skála. Ale cestou z něj jsem si všiml, že jmelí roste přímo ze stromu, na kterém cizopasí. Předtím jsem myslel, že ho jen obtáčí a vysává.

jmelí

Děvín mě překvapil svojí rozlohou, čekla jsem nějakou malou zříceninu a ono to má rozlohu jako klasický velký hrad. Zpátky jsem šel po zelené, abych nemusel nejkratší cestou a nebyl na večeři moc brzy a cestou jsem ještě viděl pěkný rybník a našel 3 houby.

Děvín

V pátek zase powerjóga, slatinná koupel a po obědě cesta domů. Navečer ještě koupačka v bazénu, abych z toho úplně nevypadl (ale stejně pozdě :)) a v neděli úplné volno, protože jsem jel zase do Pardubic do školy.

7 komentářů:

  1. Konečně dva týdny, kterým rozumím. :-) Ty jsi tam byl Advide sám, bez Zuzky a Báry? ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Sám. :-) Zuzka do lázní nechtěla a Báře by se tam asi líbilo, ale to bláto z koupele by bylo po celém areálu.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná rege :) Zaslouženě! A ještě dodatečně gratulace k super času ve stromovce ;)
    Ahoj Ondra

    OdpovědětVymazat
  4. Díky, ale já ve Stromovce nebyl. :) Asi jsi myslel Drážďany.

    OdpovědětVymazat
  5. Kuwa :)))
    Jasně že Drážďany, už mám v těch vašich podzimních maratónských super výkonech hokej :) Tu Stromovka, tu New York, tu DRÁŽĎANY.. Tak jestě jednou a lépé, gratuluji k výkonu v Drážďaněch :)

    OdpovědětVymazat
  6. mladomanžel na výletě bez ženy v místě, které začíná na "kund". To bych nedal :-)))

    OdpovědětVymazat