pondělí 3. února 2014

Mám hrazdu

Minulý týden byl opravdu pestrý, co se do složení aktivit týče. Zastoupen byl kromě běhu, posilování a sauny také badminton, chůze, tanec a plavání. :)

V tomhle zimním inverzním počasí mě to na běh moc netáhne a tak když už vyběhnu, snažím se běžet aspoň kolem těch patnácti kilometrů. To se mi povedlo hned v úterý, kdy padla dvacka. Mělo to být patnáct, ale vzpomínka na hromadu jídla a pití na Honzově oslavě mě popohnala a přidal jsem ještě pět. Taky teď pravidelně běhám s Evropou 2 a záložním "peckovním" mixem. Jen je škoda, že ranní show Evropy 2 není odpoledne. Ráno mě teď z postele na běh nikdo nedostane.

Ve středu mě vytáhla kámoška na badminton a ten na mě zanechal následky až do teď. Trochu jsme nestíhali, tak jsme se málo protáhli a v chladné hale jsem si zase natáhl něco v zadku. Ale po 5 kilometrech běhu to přestává bolet.

Ve čtvrtek odpoledne jsem si ještě částečně za světla odklusal 11 km a pak hurá do sauny. Netekla tam sice teplá voda, ale kromě prvního sprchování před vstupem do potírny to nevadilo. 

V pátek jsem odplaval celých 1300 m :) a pak doma večer posiloval. Hrazda zatím drží. Teď si uvědomuji, že jsem se tady ještě nepochlubil. :) Tak na konci zápisku. V sobotu delší (na zimu :) běh 24 km po asfaltu, pak místo obvyklého spánku oslava narozenin taťkovy ženy Ivy.

Na neděli jsme měli s bráchou domluvený společný běh. Brácha běhá tak jednou za dva měsíce, takže tempo bylo vražedné a jak posléze vtipně psala Jitka J. - mohli by běhat spolu. :) Ale to je v pořádku, do toho jsem s tím šel a moc hezky jsme si zaběhli a popovídali si. Na místo srazu jsem nakonec taky běžel, abych se před společným během trochu unavil. Nepovedlo se. :-D A odpoledne jsem dělal jedné známé průvodce po lese na úpatí Jizerek, protože se sem chce stěhovat. Bylo to asi tak miliónkrát lepší, než se válet doma. :) A nakonec jsme si dali pivo a borůvkové knedlíky na Liberecké výšině.

Kdyby někdo nevěděl, co s penězi a nebo si chtěl pořízení pěkné vesty spojit se závodem, tak se v červnu běží v Jizerkách Jizerský ultratrail. Z vlastní zkušenosti říkám, že tam bude trailu dost, ale taky dost tvrdých cest po šotolině nebo panelech. Cena mi přijde přestřelená hlavně vzhledem k tomu, že vím, jak je to s velikostmi funkčního oblečení v cene startovného. Pro porovnání - startovné na dvoudenních Sedmistovkách je 900,-.

A tady je moje krásná nová hrazda z plotového sloupku a dvou asi pantů. :) Hrazd se prodává více druhů - do dveřních zárubní, naše výroba, Čína a atp. Ale doma nemám hrazdu na stěnu kam dát, pokud chci zachovat možnost otevírání všech skříní a hrazda mezi dveře ve mně nebudí důvěru, protože paneláková futra jsou dutá a vylévat je betonem kvůli tomu nebudu. :) Potřeboval jsem ji tedy nainstalovat mezi dvě protilehlé zdi. Tak jsem koupil dva velké panty a pak začal shánět tyč. Měl jsem to ale udělat obráceně, protože jsem si koupil takový blbý průměr, že většina tyčí byla buď moc úzká a po provrtání by dlouho nevydržela a nebo moc silná a trn by neprošel druhou stěnou. Nakonec mi taťka poradil koupit plotový sloupek a ten je akorát. Nemá sice tak silné stěny jako vodovodní trubky a trochu pracuje, ale drží pevně. Celkové pořizovací náklady byly 339,-.


Ve spojení s dříve vyrobenými "kruhy" na popruzích mám doma tedy vybavení pro trénink celého těla. Ono jde improvizovat a třeba trénovat triceps na dvou židlích, ale musíte mít ty židle.:D Takhle v závěsu je to těžší, protože se to trochu klepe a navíc se po pár opakováních rozhoupu. :)

 cvičební sada "mladý gymnasta"


14 komentářů:

  1. Ještěže nemáš axu, bych se o tebe začala bát :-) A jojo, brácha by měl té jedinečné přiležitosti využít - dokud mě pupek nepřeváží vpřed :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak víš, že nemám? :-) Ale nemám. A ty popruhy mají každý nosnost 120 kg a to lano je horolezecké. :)

      Vymazat
  2. Ty jsi kutil Tim :-) Jinak parádní posilovna, klobouk dolu!

    OdpovědětVymazat
  3. jejda ta hrazda by me neunesla :))

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam borůvkové knedlíky. V neděli se chystáme na 4 dny do Rudolfova. Tak pokud tam u vás nebudete mít sníh, Liberecká výšina to jistí :D Právě koukám na nějaké trasy ...
    Jinak hrazda a kruhy paráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na lyže sníh není, ani si je neberte. To byste museli do Polska.

      Vymazat
    2. Tak přemluv Krakonoša nebo co to tam máte :D Beru starý prkýnka, stačí troška :)

      Vymazat
    3. V Jizerkách je Muchu. Tady můžeš sledovat stav tratí: http://www.jizerskaops.cz/

      Vymazat
  5. Myslim, ze k dokonalosti chybi uz jenom sbirka motylu :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu neplánuji. Ale mám sbírku medailí. :)

      Vymazat
    2. A tak v nejhorsim by se snad taky dala pouzit :-).

      Vymazat
    3. Minimálně na omráčení oběti. :D

      Vymazat