středa 29. února 2012

Střípky

Spravedlnost

Tohle video ukazuje, jak by to mělo vypadat na závodech a ne jen na nich. :-) Kdo ví, co zachycené situaci předcházelo, ale video je to pěkné.





Plánování tras v Garmin Connectu

Vytváření tras na záložce Courses vypadá pěkně a funkčně, ale jen do doby, než chcete u dlouhé trasy editovat její průběh, smazat bod apod. V tom případě se zobrazí "Loading" a čekáte a čekáte a nakonec musíte stránku obnovit a o dosud naklikanou trasu přijdete. A můžete začít znovu. Připojení mám rychlé, počítač taky a Mozilu mám v. 10.0.2, takže problém není u mě. Občas mě překvapí, jaké paskvily jsou lidi z Garminu vypustit do světa.



Strava

A je tu článek o stravě. :-) Ne, nebojte. Strava je název on-line tréninkového deníku vhodného hlavně pro cyklisty a jeho pěknou vlastností je to, že po nahrání trasy v ní zvýrazní úseky do kopce, které už označil někdo jiný a vidíte, jak jste si vedli v porovnání s ostatními. Můžete přidávat i své "segmenty". Jinak je to klasický deník s kalendářem, sledování kilometráže jednotlivých komponent kola, propojením na sociální sítě a pod. Pro triatlonisty je to jen taková hračka na dlouhé zimní večery, když jsou nemocní. :-)
ukázka trasy na Edelweissspitze vč. označeného segmentu stoupání

Výdrž Garmina v módu "hodinek"

Občas se někde objeví zmínka o tom, jak je někdo neš'tastný z toho, že Garmin 310Xt a 910XT nemá mód hodinek, kde by tolik nežral baterku. Moc to nechápu, protože hodinky jsou hodinky a s Garminem nikdo žádnou parádku neudělá, ale budiž. Tak jsem taky zkusil mít ho jen zapnutého s vypnutým GPS příjmem a když jsem ho po 64 hodinách dal nabíjet, baterka ukazovala ještě 35%. A to v tom byl ještě hodinový běh se zapnutým GPS. Ray dělal podobný test s podobným výsledkem.

Blogger roku 2011

V prvním kole jsem se zařekl, že si reklamu na blogu dělat nebudu. Ale prošel jsem do druhého kola a teď cca 14 dní po jeho začátku už se situace ustálila (držím pěkné 6. místo :-)). A mě by zajímalo, jak se situace změní, když budou hlasovat i ti čtenáři, kteří o tom hlasování doteď nevěděli. Takže jestli se vám chce, do toho.


Tak a teď o mě 14 dní neuslyšíte. :)

3 komentáře:

  1. To video je naprosto libovy!!! :) Mimochodem, uz jsi jednu soutez vyhral.. Jsi nejlepsi behaci umelec! Tvoje trasy budou mozna jednou viset v galeriich..:)
    At se dari ve vsech soutezich a zavodech! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. na plánování tras doporučji MapMyRide.com, který nabízí pohodlný export do Garmina a taky "ranking" stoupání po vzoru TdF

    OdpovědětVymazat
  3. Petr: Používám bikemap.net a jsem spokojený. Na mapmyride jsem jednou koukal a přišlo mi to podobné, tj. taky dobré. Plánování přímo v GC má zase výhodu v rychlém následném nahrání do Garmina bez dalších převodů. Ale stejně díky.

    OdpovědětVymazat