pondělí 12. srpna 2013

Týden 5. – 11. 8. – Blbnutí se švihadlem

V pondělí ráno jsem se vzbudil před čtvrtou s ohromnou chutí jít běhat. Po noční bouřce byl bezva vlhký vzduch. V úterý byly tropy a tak jsem si zase zaběhl ke Skautské studánce a pak dál na rozhlednu Jezdec. Zpět podobnou cestou. Dal jsem to trochu svižněji a celkem 4x jsem se ochlazoval. V přehradě, fontánce a dvakrát u studánky.

na Jezdci

Ve středu jsem vyběhl v pětiprsťákách, ale jen 3 km a odpoledne jsem si byl zaplavat na jablonecké přehradě. Pak jsem vyběhl až v pátek. Říkal jsem si, že bych mohl zkusit nějaké kratší úseky, ale nakonec jsem vyzkoušel maratonské tempo. Rozklusal jsem se už cestou na dráhu. Pak jsem bežel tempem 4:05 – 4:15, abych vytepal na maratonskou tepovku (159 ± 1 tepů) a pak běžel 2 kilometry. Zrada byla v tom, že tepák ukazoval hausnumera, tak jsem to běžel na pocit a test byl tedy skoro na nic. :-) Vyšlo to na 4:17, což by bylo hezké. :)

V pátek jsem taky navštívil rehabilitační ambulanci, protože nechci hasit problémy, ale předcházet jim. Dověděl jsem se, že mám odrazovou levou nohu a mám občas víc zapojovat vědomě pravou – na kole, při výběhu kopců, odrážet se z ní při přeskakování překážek a tak. Taky mám trochu příčně plochou nohu (nohy?) a mám se hodně protahovat. Pan primář byl sympaťák se skvělým přístupem.

V pátek večer jsem mluvil s Honzou 12 a říkám mu, že se chystám na Žebráckou pětadvacítku a že se musím kouknout do termínovky, kdy že se koná. A on na to, ať se podívám rychle, protože se běží v sobotu (možná říkal neděli, ale já si pamatuji sobotu). Tak jsem začal shánět odvoz z Prahy na sobotu a naštěstí se mi brzy ozval bubo a Pavel Z. s tím, že mají místo v autě, ale že v sobotu nikam nejedou, protože tam přespávat nechtějí. Tak jsem byl rád, že se stihnu na neděli pěkně natěšit a že si v sobotu ještě odpočinu. Dal jsem jen obligátní rozklus před závodem a jinak nic.


Švihadlo jsem nakousl v minulém příspěvku, ale nečekal jsem, že se tak rychle zlepším. Ve středu jsem ho přeskočil 35x, ve čtvrtek ráno 65x, odpoledne 69x a večer 107x. Pak jsem si dal pár dní pauzu, ale zase se na to vrhnu. Leona má rekord 396 přeskoků za 5 minut. Challenge accepted. :-D Akorát skáču pomalu. Těch 107 přeskoků bylo za minutu. Takže Leonu bych tímhle tempem možná přeskákal, ale časem chci zrychlit.

2 komentáře:

  1. S příčně plochou nohou na vff bacha! Táta má ten samý problém a odrasoval si v nich na dva měsíce achillovku. Nechci strašit, ale mám matný dojem, že jsem četla, že pro podobný typ klenby nejsou vůbec vhodný... (radši se popiď sám, ať nešířím bludy, ale sichr je sichr...)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji jen trochu příčně plochou a už se to učím kompenzovat. Ale díky za varování. Problémů s achillovkou se bojím jako čert kříže a hlídám se, tak snad to bude dobrý.

    OdpovědětVymazat