úterý 17. února 2015

7. týden

Po odpočinkové neděli s historickým tancem jsem byl v pondělí večer cvičit v Aréně. Ale ještě předtím jsem řádil v kuchyni a výsledkem byl oběd na dva dny a metaxová buchta. Obojí se povedlo. Tedy musím se přiznat, že ty knedlíky měly být plněné, ale trhalo se mi těsto, tak jsem se na to vyprdl a udělal válečky. :)

 knedlo, zelo, tofo :D

metaxová buchta

V úterý jsem si dal ale zase volno, protože bylo hnusně na běhání. :-D Ve středu ráno jsem vyběhl na pohodových deset kilometrů. Ve čtvrtek jsem si zacvičil doma a v pátek pro změnu se Seberevoltou. O víkendu je sice skoro povinností vyrazit na běžky, ale mně se nechtělo. Chtělo se mi běhat. Vybral jsem svou starou letitou trasu do Turnova, jen s malými změnami. No a čistě náhodou je u silnice, po které jsem plánoval běžet, power trail (hodně kešek za sebou). Takže jsem měl ten úsek přerušovaný, ale bylo to dobře, protože jsem zase běžel s předním došlapem a vypadá to (ťuk ťuk), že už jsem tam, kde chci už dva roky být. Tři běhy za sebou (34, 10 a 28 km) a lýtka bolela jen po tom posledním. Takže co nevidět budu asi řešit minimalistickou silniční botu s malým tlumením, žádným nebo minimálním sklonem pata - špička a dostatkem místa pro prsty. Zatím to vidím na nějaké Inov-8, ale ta cena. Ou.

Arturův hrad

Po cestě jsem potkal masopustní průvod a objevil bezva zkratku v Hodkovicích. I když jsem celý běh jedl a pil a po doběhu taky, stejně jsem byl doma jak spráskanej pes a na dvě hodiny to zalomil, abych byl fit na ples. Ples byl bezva, zatancovali jsme si do sytosti a zase nic nevyhráli v tombole.

V neděli po obědě jsme šli na procházku a nějak nás oba po tom plese bolely nohy. Ale bylo hezky a byla by škoda sedět doma. Večer jsem pak ještě další trénink se Seberevoltou, nebo spíš s jejím kouskem, protože většina lidí jela kruháč a jen nás asi 5 si jelo svoje.

Kovadlina


 

3 komentáře:

  1. S těma minimálama držím palce, ale tak nějak to tipuju, že to bude takový běhání mezi zraněníma ;-) IM

    OdpovědětVymazat
  2. No nevim.. co rici na ty minimalisticky boty..:)
    Vis, ze ja (starik a nesportovec) beham prevazne pres spicky a stred.. a presto.. presto stridam boty.. neco beham i v HOKA, coz jsou maximalisticky boty.. Tedy.. myslim si, ze variabilita je to kouzlo.. proste ode vseho trosku.. nepodlehat tem tlakum.. uzivat si to.. zadna krec..:)
    Ale mozna ze me mluvi stari:).. tak jako tak.. drz se a at se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo jo, asi napsal jsem to špatně. Rozlišuji kategorie: barefoot, minimalistická a tlumená (o Hoka nemluvě). Barefoot nechci, mám pětiprsťáky. Malé tlumení u nových bot chci, ale přitom chci minimální sklon pata - špička. No a možná se přikloním k univerzálním a ne silničním. A v Inovejtech běhá spousta známých a vše ok. Kdybych nechtěl místo pro prsty, bylo by možností víc, ale to já chci.

    Honza: Variabilita rozhodně ano. Tak jako tak si pořídím ještě boty, kde budu moci bez obav dopadat na patu, protože na ultra to přes špičku celé nedám. Ale doufám, že jsou pryč ty časy, kdy mi boty odešly po 700 km kvůli "prošlapaným" patám.

    OdpovědětVymazat