středa 13. ledna 2016

S hůlkami jedna ruka

Tak máme 11. 1. a ke včerejšku jsem byl na Ještědu letos už třikrát. :) A to hlavně díky tomu, že jsem přišel na chuť používání hůlek na sněhu. Nebo to možná bude novými elasťáky. :-D

lesní duch

V sobotu po brigádě jsem se vydal na kešky do Jablonce. Na mapě, kterou používám pro lovení (OSM map), nejsou vrstevnice, takže se často ženu do kopců ani o tom nevím. Stejně tak to bylo tento den. Ale nakonec to bylo dobře, protože jsem se aspoň konečně dostal na jablonecký Petřín a i když nebyly zrovna optimální podmínky pro vyhlídku, bylo tam hezky. Jablonec jako na dlani.

kdesi u Jablonce

Večer jsem se pak vrhl do zdobení krabičky nachystanou svou keš. Chtěl jsem vypálit obrázek a na jednom nožířském diskuzním fóru jsem objevil tip, že na to stačí tužka, kancelářská sponka a svíčka. Bylo to pracné, ale stálo to zato. :-) Začal jsem kolem desáté a v jednu ráno bylo hotovo. :)

pyrografie

Na neděli jsem si naplánoval delší běh a trochu jsem se těšil, že bude hezky aspoň za kopcem. Nebylo. :) Tento běžecký výlet by se dal rozdělit na běžeckou část - z Jablonného do Zdislavy a turistickou část, kde jsem sice občas popoběhl, ale ne moc. A tam mi právě hůlky moc pomohly. A to jsem ještě jouda běžel z Křižanského sedla po červené, která je nahoru a dolů místo po cyklostezce, která se jen mírně zvedá.

na nádraží v Jablonném

Zdislavina studánka

cesty sněhem zaváté

pekelný Trávník

panorámata

na Ještědu

Jo a návleky jsou taky skvělé. Sice jsem si nedal gumičku pod patu (trochu si je šetřím :), ale i háček na tkaničkách stačil na to, aby se nehýbaly a tím pádem nerozvazovaly. Ne, že by to byl velký problém, ale je to fajn. :)

návleky

5 komentářů:

  1. Čau Dejve,
    nenašel jsem na Tebe email, tak jdu touto cestou. Jak se Ti osvědčil Power Breathe v TT (reálně aspoň v plavání?)? Díky. Když tak na skoba@email.cz
    Witold

    OdpovědětVymazat
  2. to budeš mít na Ještěd pěkně natrénováno :-)

    OdpovědětVymazat
  3. :) je videt, ze te hulky chytly..:)
    super medicina na mozne vyhoreni a nudu z existujicich tras:). At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hůlky taky, ale každá výprava s hůlkami byla zároveň lovem keše. :) I když až nahoru jsem lezl jen pro ten pocit. Díky!

      Vymazat