pondělí 13. května 2019

Nová koloběžka

Už zase - nová kolobrnda. :-) Ukradená se nenašla (případ odložen) a já číhal na bazarech jak na tu mou, tak na případnou výhodnou koupi. A ta přišla v podobě bílé MIBO Royal. Ta se liší od ukradeného Mastra velikostí kol, místo 2x 16 má 2x 20 palců. Takže není tak skladná, je o kilo těžší, ale zase lépe jede. To jsem si potvrdil hned v den koupě, kdy jsem od prodejce v Praze dojel až do Mnichova Hradiště. Dojel bych i dál, ale bolely mě nohy a taky ruce z nepřirozeně skloněných řidítek. Navíc trasa byla stejná, jako před časem na sraz Morčat Ta jsem záhy vyměnil za jiná bmxová. Koloběžka stála krásných 7.000 Kč včetně přepravního vaku, blatníků a tří náhradních plášťů.

vyrážím 


Kbely 

konečně pryč z města 

chroust 

u vody

To bylo v pátek. Hned v neděli jsem jel otestovat znovu koloběžku cestou do Křečan. Ne celou cestu, ale i tak to dalo celkem 55 km. Už jsem nejel tak naložený a jelo se mi pěkně. Cestou zpět v Krásné Lípě jsem si chtěl dát pivo Zkouřená čarodějnice (13°), ale v půlce půllitru došel sud a byl poslední. Tak jsem si dal dvanáctku a tuhle necelou třináctku jsem dostal grátis na ochutnávku. :-) Naštěstí jsem se pak brzy odpojil z hlavní mezi louky a lesy. Tam jsem se mohl motat dle libosti. :-)

na zahradě 


Krásná Lípa 

Velký rybník u Rybniště

Dostal jsem od tchána kosu. Pamatuje ještě USSR, ale seká dobře. Přijde mi, že je na mě krátká, ale na tu naši minizahradu to nevadí. A baví mě to. :-) Taky máme novou vanu. Sice zatím s blátem okolo, ale ono to obroste.


Posekáno. 

spolubydlící 

nová vana

Poslední víkend jsem byl zase v Křečanech, ale pozor, byl jsem na koloběžce i běhat. :-) Předpověď totiž nebyla nic moc, ale potřeboval jsem zajet pro tu vanu a rovnou ji tam odvézt. V pátek jsem pracoval a v sobotu vyjel na koloběžce do lehkého deště. Nakonec ze čtyř hodin nepršelo asi 30 minut. :-) Ale aspoň jsem si dal do těla. Ke konci jsem zapadl do hospdy U krkovičky, ale byla plná Němců a tak bych na jídlo čekal dlouho. Dal jsem si tedy pivko a jel dál.

 Prší.

s labutí (neprší)

A zase prší. :-) 

V neděli už bylo počasí mnohem lepší, tak jsem vyběhl. Něco jsem naklikal tak, aby to bylo mimo silnici a koukám - 23 km. To by mě zabilo, tak jsem to překlikal na 21 km a nakonec z toho bylo 22.22 km. Ze začátku se mi běželo pěkně, ale od 15. kiláku už to trochu drhlo. Navíc všude samé kopce. :-) U krkovičky tentokrát úplně zavřeno - z technických důvodů. Asi je ti Němci vyžrali. :-D

skrz smrk



kochačka

5 komentářů:

  1. Kolobrnda vypada dobre a bude to sluset pri zimnich vyjezdech k vode :) Uz se nejak jmenuje nebo si sve indianske jmeno bude muset zaslouzit ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Morče je Morče a Mibo asi bude prostě Mibo. Tendence dávat jména jsem měl, ale už mě to přešlo. :)

      Vymazat
    2. :).. no muj nazor znas.. Jak nedas jmeno, tak ti na ni nezalezi!!:)
      A riskujes, ze nebude zalezet ani te kolobezce..:)
      Ja bych to "uvazil"..:)
      At to beha a kolobezkuje! 12:)

      Vymazat
  2. Bila Mibo Royal je nejvic :-). April.

    OdpovědětVymazat