neděle 29. srpna 2010

Samuel XC triatlon

V neděli jsem si zase dal zase do těla. Ještě v pátek jsem flirtoval s myšlenkou, že pokud bude hnusně, zůstanu doma a maximálně lehce vyběhnu. Jenže to by pak byl týden na pytel. Navíc počasí vypadalo nadějně a tak jsem vyrazil. No a nebyl bych to já, kdybych zase někde nebloudil. V České Lípě jsem měl 3 minuty na přestup, a hned vedlejší vlak měl na okně ceduli "Nový Bor", tak jsem do něj skočil a až po dvou zastávkách mi průvodčí řekl, že jedeme do Doks. No byly mi ty názvy stanic povědomé, ale že z Doksymana, to mi nějak nedošlo. :-) Průvodčí byl v pohodě a že to prý i tak stihnu, protože ten vlak pak jede hned zpátky. Mrkl jsem na mapu a z Jestřebí to bylo do Radvance 23 km, tak jsem vystoupil a dojel to na kole.


Závod se odehrával v okolí Radvaneckého rybnika, takže moc pěkné prostředí. Předstartovni příprava byla o něco hektičtější než jindy, ale šlo to. Jelikož kola nesměla do kempu, tak se to vyřešilo minidepem hned u vody, kde se kdo chtěl převlékl do cyklověcí a nemusel pak běžet cca 200m kempem po kamínkách. Plavalo se 2x 300 metrů s výběhem z vody. Bylo to tam a zpět podél bojek, takže orientace v pohodě. Voda měla 17°C, takže jsem si celé plavání nadával, že jsem nechal neoprén doma. Čepičku samozřejmě taky, takže jsem si to pěkně užil. Když k tomu přičteme minimum naplavaných kilometrů za posledních 14 dní, neštěstí bylo na světě. :-) Z vody jsem lezl skoro poslední a možná mě předhonili i účastníci Samíka, cože je kratší verze tohoto závodu a startuje o 5 minut později. V depu trochu motání, ale mohl jsem se opřít o zábradlí. Trasa kola byla na můj vkus moc po silnici - asi 10km z celkových 30. Ale kvůli povodním byly dělány úpravy na poslední chvíli, tak je v tom pořadatel nevinně. V okolí cesty byla spousta hub, ale žádná jedlá. Stejně bych asi nezastavil. Sjel jsem 2 holky a dva kluky, ale ti vypadali, že jsou na výletě. Ale čísla měli. :) Ke konci kola už jsem měl docela tuhé nohy, tak jsem spíš točil a očekával křeče na běhu. Na ty nakonec naštěstí nedošlo.

Trasa běhu byla osmikilometrová na dva okruhy pěkným lesíkem a loukou. Běžel jsem pořád sám, jen asi v polovině druhého kola jsem v dáli uviděl postavu a těšil se, že seběhnu aspoň jednoho kluka, ale nakonec se z něj vyklubala další holka a ještě k tomu v prvním kole. Běh měl mít 8km rozdělených do dvou kol. Občerstvení bylo bohužel až v cíli, takže jsem si gel nesl zbytečně, protože ho nebylo čím zapít. Běh mám za 33 minut, tak to asi 8km nebylo. V cíli umytí kola, pivko, jídlo, pokec a vyhlášení a jelo se domů. Těsně před odjezdem začalo slabě pršet, ale nic hrozného. Celkové umístění ještě doplním, ale možná vlastně radši ne. :)

4 komentáře:

  1. Ty jedes! Kolik zavodu jeste planujes? Ja uz si davam tak trochu oraz a dohanim rodinu a praci, coz sem v posledni dobe trochu zanedbaval..:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teď plánuju Babí léto, pak Triatlon Hrádek a pak 10km na PIMu. Pak ještě duatlon v Kytlici a pak už nic. Nic neplánuju, ne že nic nepůjdu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hele a co prazsky maraton ve stromovce koncem rijna? Tam bys me ciste teoreticky mohl potkat... Pokud teda neco este nabeham letos, prisel jsem o sparing partnera (pejsinu) a nejak se mi do behani nechce.

    OdpovědětVymazat
  4. Začínám vymýšlet další ročník a náhodou jsem narazil na toto povídání. Díky za pohled závodníka, určitě si vzpomenu při vymýšlení co dělat lépe.

    OdpovědětVymazat