neděle 28. listopadu 2010

Týden 22. - 28.11. - nastala krutá zima

No dobře, krutá zima vypadá asi jinak, ale ke mně krutá je, protože sníh znamená sůl na silnicích a tomu svého miláčka přece vystavovat nebudu. :-)

Takže pondělí volno a v úterý předposlední letošní vyjížďka na fullu s novými řidítky.

Na středu byl naplánový běh 2x8km po 4:40, ale nějak mi to nesedlo a blbě se mi běželo, bolely mě nohy a vůbec to stálo za prd, tak jsem dal jen 2x 4km po 4:36 a 4:34 a večer napsal trenérovi, že udeřila zima a přecházím na odpočinkový týden. :-) Taky se mi doma blbě dýchalo, prostě to chce trochu adaptace.

Ve čtvrtek ráno naposledy na biku v terénu. Ale pořídil jsem si nové světlo a konečně jsem nemusel jet ráno za tmy jako připosr... Sníh dělal hodně, ale tohle světlo opravdu svítí. Je to Fenix TK45. Jen ten držák je takový co dům dal. Uvažoval jsem o Aurorách z Dealextreme, ale to bych teď před Vánoci čekal dlouho a chtěl jsem už mít světlo doma. Díval jsem se i na světla jako je Lupine Wilma, ale ta už jsou drahé jako prase. Tohle je sice o dost těžší (má asi půl kila), ale to je cca váha, o kterou jsem od minulého týdne lehčí, takže nula od nuly pojde. A to jsme se Zuzkou večer slavili prodej bytu pizzou, pivem a zmrzlinovým pohárem. :-)

DIY držák :)

V pátek dle plánu odplavány 4 čtyřstovky - první dvě bez pacek, poslední dvě s nimi. Časy: 7:57, 8:07, 7:51, 7:57. Testík bude příští týden. Po plavání ještě vířivka.

V sobotu jsem vyrazil na starém biku a byl to šok. Uzoučká řidítka, tuhé řazení, tuhé brzdy - no prostě kolo za 8.000Kč. :) Ale to hlavní - sedlo a pláště - tam mám dobré, tak jsem se nebál ani na sněhu a ledu. :) A spadl jsem jen jednou, když jsem jel krokem takovým žlabem vedle cesty a předním kolem jsem z něj vyjel, ale zadní se smeklo a já byl na zemi. Dal jsem dvě a čtvrt hodiny převážně po silnici a ke konci už mi zase mrzly nohy. V lese by mi na ně zima nebyla, ale na hardtailu po lese už nikdy více. Už takhle mě po tréninku bolela záda od drncání. Asi stárnu :)

Na neděli byl naplánovaný další brutus běh, ale kámoš má taky odpočinkový týden a když jsem vybíhal tak bylo kolem nuly a tak jsme dali na pohodu 20km. Ke konci už zase tuhly nohy, ale průměrné tempo bylo 4:51, tak jsme byli spokojení. Pak ještě kilák a něco výklus domů a odpoledně sauna. Tentokrát ani nebylo tak šíleně přelidněno jako minule a váha ukázala 76,3kg. Takže dobrý týden. :)

13 komentářů:

  1. Prave tu s rohlikem v prave ruce a polivkovou lzici v leve kterou nabiram nutelu zavistive sleduju jak Ti de vaha dolu...:-)))
    Ale dobry, tento tyden sem dal o 2 hodiny vic, coz mi jen trochu kazi fakt ze si mel odpocinkovej tyden a ten ja mam az za tyden.
    Ten Fenix vypada brutalne, to uz na Tebe blikaj auta dalkovkama ne?

    OdpovědětVymazat
  2. No jezdil jsem s ní hlavně po lese, takže ne. Ale není problém ji v případě potřeby na chvíli zakrýt rukou. Ale pokud nějaký kretén dálková nevypne (a že je jich dost), není důvod ji rukou zakrývat, případně přepnout na turbo mód. :-D

    Odočinkový týden to byl, ale byla to spíš taková znouzectnost a kdyby nebyl, neměl bych těch hodin o moc víc.

    OdpovědětVymazat
  3. Viděl jsem na behej.com, že chceš objednávat čas. kozu od Kuoty. Četl jsem taky tvoje posty na cyklodiskuzi a viděl fotky tvojí silničky, která ti rámově nesedí. Doporučuju před koupí Kuoty navštívit někoho, kdo ti s posedem odborně poradí. Zopakuješ-li fatální chybu z nákupu Šírera (o 2 řády menší rám a nemožná geometrie) i na koze, přijdeš o záda a o nohy. Vím o čem mluvím. Kolega z oddílu to taky šeredně odskákal. Za vyhozené peníze to fakt nestojí.
    Ahoj a měj se!
    Luboš

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Lubosi,snaha o nastavení optimálního posedu byla.Ale u nás v CR ti každý řekne,že je to individuální a je to.Mám na mnou vybraný ram reakce ve smyslu,že je moc malý i moc velký.Tak jsem vycházel ze stávající geometrie.U te nemám problém se zády a pokud nemám za celou sezónu problém,nemyslím si,že až se to projevilo budoucnu.A nejsem člověk,co podceňuje drobné bolístky.Každopádně díky za účast a radu.

    OdpovědětVymazat
  5. To znám taky, rozmazlený tělo z celobrka a pak si člověk sedne na pevňáka a diví se proč to tak drncá a nejede... :))
    Ale ty běhy, to je mazec, jak tempo tak průměr. S tvým tepovým průměrem jsem já o minimálně půl minuty pomalejší. Zase když srovnám maximálku tak to máš všecko do 170 a mě zase nečinní problém se vyšroubovat přes 180. :-) No ale teď co přituhlo se budu krotit.

    OdpovědětVymazat
  6. Jo jasně, s měřením je potíž. Lidi z tebe akorát vytahají peníze a budeš na tom ještě hůř. Něco podobného se stalo JečmínkoviMáselníkovi na novém Roubaix - měření jak blázen a zase malý, naprosto nevhodný rám který podle mého skrovného soudu půjde následující sezonu z domu.
    Najdi si nejbližší profiklub a zajdi za mechanikem, na Duklu nebo do Hradce, nebo do Brna. Anebo jestli to máš blízko, tak zkus Kovaříka, ten ti poradí na 1000%.
    Jak jednou chytneš správnou velikost, máš až na výjimky do smrti klid :)
    Ať ti to jezdí!
    Luboš

    OdpovědětVymazat
  7. A na to jsi Luboši přišel jak, že je na tom Ječmínek ještě hůř s novým kolem než před tím? Zatím jsem nezaznamenal jediné zklamání Ječmínka s novým kolem.

    OdpovědětVymazat
  8. Viděl jsem na webu obě jeho kola, Duratec i Spešl, ten Duratec při závodech naživo. Na jeho postavu, muskulaturu a při flagrantně zkrácených zádových flexorech je na první pohled vidět že by měl mít o třídu větší rám a hlavně naprosto jinou geometrii, než tu "univerzální", co nabízí Spešl.
    Opravdu se někdy vyplatí konzultovat s lidmi co na kolech fakt jezdí a pro druhé (závodníky) je taky staví.
    Ahoj
    Luboš

    OdpovědětVymazat
  9. Luboši kolik si odseděl stoosmdesátek zalehlej na hrazdě? Zkusmo sem otevřel posledních několik časopisů Triathlete a teda ty profíci by s tim měli něco dělat, samý malý rámy, sakra takovýho testování v aerotunelech a dělaj to blbě :) Sám jsem jako mlaďoch když sem neměl prachy jezdil větší rám od Šírera a se zádama sem měl problémy, s přechodem na menší rámy zmizely. IM

    OdpovědětVymazat
  10. Co na tom záleží kolich jsem odjel 180tek? Tady jde přeci o radu (souhrn rad různých lidí). A všecko to vychází z Advidových potíží už se Šírerem (viz. cyklodiskuze, behej), kdy na kole seděl jak "vosa na bonbonu" čili jako lyžař Herman Mayer, což by nebylo tak špatné, jen kdyby neseděl mimo všechny 3 efektivní osy šlapání a předního náklonu (Ječmínek to samý). O to jde. A chce-li Advid investovat větší peníze do čas. kozy myslel jsem si, že by se mohl jít poradit k lidem, co ta kola staví profíkům. Obyčejně bývají ochotní.
    V klasický geometrii se rám u profíků mění během kariéry +- o palec, tj. např. z 58ky na začátku k 56ce na konci kariéry (stavitelé rámu pro repre o tom ví své). Sloping nic takovýho nenabízí a různé "body geometry" je absolutně bez šance cokoliv efektivně vyřešit. Jsou to jednoznačně vyhozené peníze, protože se bere v úvahu jen vizuální stránka věci, zatímco profík-stavitel rámu bere v úvahu i objektivní fyziologické vlastnosti jezdce.
    Jak jsem říkal, kdo trefí správnou velikost rámu, např. ve svých 20 letech, má do 50ti vystaráno a může kupovat efektivně klidně přes web.
    Všem ahoj, pánové, a ať nám to trochu i trénuje a jezdí a běhá.
    Luboš

    OdpovědětVymazat
  11. Lubosi ale duvod proc David sedel jak sedel a proc sme si z nej delali na soustredku srandu byl pokud se nepletu (a pokud si dobre pamatuju, panove kdyztak me doplnte) byl v jeho sedaci casti a taky v tom, ze mel podle me velkej ram. IM profiku nad 30 zase tolik neni a pokud porovnam "mladika" Raelerta a treba "starika" Staedlera tak maj oba evidentne mensi ram. Cili starej mladej vsechno jedno. Ani jeden nejezdi sloping, jen pro upresneni. Z tvych prispevku Lubosi usuzuji, ze jsi cyklista a proto narazim na ty odsedele stoosmdesatky. Ono 20km casovky a ty ironmanske jsou proste rozdil. Samozrejme kazdy nazor je dobry, ale bez te individulani opakovane zkusenosti ta rada nemusi byt uplne nejlepsi, protoze je na zaklade jine zkusenosti a tedy Davide, drz se rady sveho skveleho trenera :D IM

    OdpovědětVymazat
  12. Důvod "vosy na bonbonu" nebyl žádný. Prostě to byl můj výchozí posed. Změna byla víceméně kvůli estetice a ?aerodynamice?, ne kvůli jakýmkoliv potížím.

    Jinak jak už jsem psal, menší i větší než L je blbost. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Máš pravdu, Advide. Určitě ne menší, možná větší, ale jistě "jiný". To je to správné slovo, jiný rám.
    Snad se ti podaří tu Kuotu (jinak naprostou špičku mezi rámy) přetvořit k vlastní spokojenosti.
    To "IM": ano, jsem ryzí silničář a proto je pro mě omen nomen, že pokud nemůže mít rám klasickou geometrii, je třeba hledat něco, co se mu nejvíc podobá. Univerzální velké slopingy ve 3 velikostech M-L-XL nemohou uspokojit výkonostního cyklistu. A pozor: nemysleme si, že profíci jezdí slopingové rámy běžné produkce. Téměř nikdy.
    Ahoj, Luboš.

    OdpovědětVymazat