neděle 12. prosince 2010

Týden 6. - 12.12. - poprvé na běžkách

Začneme netradičně - další týden za mnou. :-D

No nic, prostě v pondělí opět běh se Zuzkou. Natáhli jsme to na dvanáct, abych si to mohl zapsat jako běh z úterka a bylo to v rozsoleném sněhu, tak z toho byla Zuza nějaká přepadlá. :) Ale doběhla. Pak jsme skočili do infrasauny a nevím, co v ní kdo dělá, ale já se při 45°C začnu potit jako prase a je po romantice. :-D

Po pondělku mi na úterý zbyla jen posilka a pořád jsem to nešel naplno, ale bicepsy jsem cítil ještě v pátek. Ve středu odplavány plánované dvě osmistovky za 16:07 a 16:22. Taky přišel rám a na nové kolo a přišlo mi to jako plastová hračka. :-) Zkoušel jsem to nafotit, ale jak je lesklý, tak to na fotkách vypadá příšerně. Tak někdy na závodech.

Ve čtvrtek večer první letošní dvouhodinovka spinningu a docela to šlo. První hodinu jsem se ani moc nešetřil a druhou jsem myslel, že to po půlce zabalím, ale vydržel jsem do konce. Jen jsem ke konci už nešel ze sedla a pak v bazénu při vyplavání to bylo znát a málem jsem chytil křeč do stehna.

V pátek jsem dal volno, tak jen sauna. Zato sobota byla výživná. V týdnu jsem si pořídil běžky na skate a v sobotu ráno jsem před prací vyrazil do Vesce je otestovat. Bylo to namrzlé a na tom prašan, takže se mi lyže akorát smekaly do strany a bylo to celé naprd. Je to jako u plavání - chce to někoho, kdo se na vás koukne. Ale aspoň jsem su zaposiloval na ramena. :) V pauze na oběd jsem byl plavat motiv: 400TCV, 400K za 8', 2x200KPac za 3:50' a 4x100KPac za 1:50/ mezi 30" a docela to uteklo. A i časy o něco lepší než byl plán. Po práci jsem vyrazil na chatu Ahoj v Jizerkách (Janov nad Nisou). Takže nejdřív tramvají do Jablonce, pak hledat autobusovou zastávku, ze které mi ujel autobus kvůli zpoždění tramvaje, pak zjištění, že nejede až tam, kam potřebuji a nakonec 15 minut čekání na benzince na odvoz. Ale dobře to dopadlo a ještě večer jsme jeli na běžky, tentokrát já a tři holky, z nichž jedna jezdí fakt dobře a radila mi co a jak. Ale taky to bylo zmrzlé, takže jsem toho měl po dvou hodinách plný brejle. Ale nějaký minipokrok tam byl. Ráno jsme vyrazili zase a už to bylo o dost lepší. Zkoušel jsem to bez hůlek a chvilkami to šlo dobře a pak jsem zase dvakrát za sebou hodil tygra, když se mi rozjely lyže. Spadl jsem celkem asi šestkrát a poslední dva pády byly proto, že jsem si píchl hůlkou před lyži. :-D Jakmile to zkusím s hůlkami, začnu flákat nohy. Ale už to trochu vypadalo jako bruslení, tak jsem byl spokojený a kamarádka taky. Když jsme připravovali auta k odjezdu, projížděl zrovna Honza Kopka na svém sněžném biku. Po lyžovačce mě pěkně bolí nohy a zítra se budu asi jen šourat. Ale těším se na příště. Večer ještě infrasauna a další týden za mnou.


Na závěr ještě dvě videa. To první (http://www.youtube.com/watch?v=JGJ2CiOoq0Q) mi poslal brácha ze služebky v Turecku a to druhé jsem už hodil na běhej a je to docela výstižný popis našeho tréninku (http://www.youtube.com/watch?v=B03dFMG8nR4). :)

4 komentáře:

  1. Jo tak novinka v přípravě - běžky :-). Pěkný, moc pěkný :-). Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
  2. Tos ten report o infrasaune teda pekne odflak..:-))
    A co svaly po bezkach? Me vzdycky boli trisla, kdyz se jednou za rok vydam na bezky...:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Majk: Jo jo, třísla, vnitřní a vnější strana stehen, trochu lýtka, šikmé břišní svaly a ramena. :-)

    OdpovědětVymazat