pondělí 24. ledna 2011

Týden - 17. - 23.1.

Minulý týden jsem o tréninku nepsal, protože žádný nebyl. Takže sice bylo dostavěno kolo, ale odtrénovaných hodin nula.

Do minulé neděle jsem poctivě byl doma (no skoro) a v pondělí jsem sice ještě trochu chrchlal, ale zase nemůžu být 14 dní bez pohybu, tak jsem vytáhl dlouho nepoužívaný trenažér a osedlal Kuotu. Pustil jsem si k tomu Mama Miu, tak to i docela utíkalo. Tedy moc to neutíkalo, ale pořád lepší, než bez filmu. :)

No a musím říct, že mě sedlo mile překvapilo. Čekal jsem, že mě po tak dlouhé době bude bolet zadek při jízdě na hrazdě, ale bolel jen trochu a z celkem odjeté hodiny jsem byl zalehlý zhruba polovina. Holt na té reklamě něco bude. :) Během jízdy jsem posed (nastavení hrazdy) ještě trochu poladil a i přes to, že mám loketní opěrky o dva centimaetry níže než na Šírerovi, tak jsem měl pocit, jako bych jezdil na hrazdě celou zimu a cítil jsem se pohodlně. Chudáka Šírera jsem tímto degradoval na jarňáka. :)

V úterý jsem dal lehce posilovnu a ve středu jsem šel na pás s tím, že uvidím, jak to půjde, ale docela to šlo, tak jsem dal celkem 11 kilometrů a v tom 3 x 1km po 4min/km. Pořád kašel, ale pocitově dobré.

Čtvrteční spinning jsem zkrátil na hodinu a nešel ho naplno. Za prvé mě ještě bolely nohy z posilovny a taky jsem si říkal, že zátěž na nohy 3 dny po sobě po týdnu nedělání není ideální. V pátek jsem odpočíval a nabíral síly na víkend. Během týdne taky přišlo Carbon Wing na Kuotku na uložení galdy, nářadí a jednu láhev.

V sobotu jsem chvíli tahal gumy, protože do vody se mi ještě nechtělo a odpoledne jsme šli běhat se Zuzkou. Zjistil jsem, že je rozdíl mezi dotazy "Půjdeš se mnou běhat?", "Půjdeme spolu běhat? a "Můžu běžet s tebou?". Následný běh se liší tempem a vzdáleností. A jelikož se ptala Zuzka, jestli s ní půjdu běhat, dostal jsem po pár kilometrech a nenápadné snaze o prodloužení trasy sprďana, že jsem se přidal já k ní a proto to musí být kratší a pomalejší. :-D

V nedělu jsem už vyrazil na běžky s tím, že to ještě hrotit nebudu, ale jelo se pěkně (povrch, krajina, ani teplo, ani zima), tak jsem dal 26km kolečko. Akorát mi nejely lyže, protože jsem si je minule na namrzlém sněhu obrousil. Dojel jsem půl hodiny před odjezdem autobusu, tak jsem ještě piloval techniku na stadionu. Sice už to po té štrece nebylo ono, ale aspoň mi nebyla zima. Zkoušel jsem technickáá cvičení poskok na jedné lyži a pohled do dáli. :) Následující sobotu mě čeká škola lyžování, tak se už těším, že mě to aspoň trochu posune.

Večer ještě klasicky sauna. Přemýšlím, čím tuto pravidelně se opakující položku v blogu ozvláštnit, abych nedopadl jako Aldaman s hospůdkou, ale nic mě nenapadá. :-)

30 komentářů:

  1. Pěkný týden po nemoci, nešetříš se :-)
    Napiš něco o té sauně, docela by mě zajímala..
    Vašek.

    OdpovědětVymazat
  2. To bylo všechno jen tak na půl plynu. Tedy kromě běžek.

    Ta neděle je klasická sauna v bazénu. Domácí infrasauna je spíš doplněk používaný někdy po tréninku. Není moc co psát. Předehřeješ, vlezeš, sedíš a čteš si, piješ, přitom se zpotíš a pak jdeš do sprchy. U těhle regeneračních prostředků jako je sauna, infrasauna, masáž apod. málokdy poznám nějaký efekt hned, spíše to dělám z preventivních důvodů a doufám, že se mi to časem vrátí. I když pocit po vylezení z bazénku po sauně je super. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dejvy, nehodil bys sem nejaky videjko nebo aspon fotky posedu na Kuote na trenazeru? Budu taky trochu ladit posed na svym kole s normalni geometrii, tak abych mel s cim porovnavat. Nechce se mi zatim vyhazovat penize za neco jako BGfit atp. Zajimalo by me jak ses na tom poskladanej, jak vodorovny zada mas pri zalehnuti, jak pokrceny kolena, jak daleko se miji lokty a kolena a tak. Neco jako mel ironjozef tu: http://ironjozef.blogspot.com/2009/02/ako-som-upol-transition-do-trenazera.html

    OdpovědětVymazat
  4. Za nějaký foto nebo video bych se taky přimlouval. Pomohlo by to v dilematu speciál vs. silnička. Našel jsem u tebe na rajčeti fotku kde jel kluk na speciál feltovi a vedle nej ty na silničce a posez byl dost radikální. Až mě to vyděsilo:-)
    Vašek

    OdpovědětVymazat
  5. Majk & Vašek: No jednu fotku mám, ale nemám tam celé nohy. Lokty a kolena se míjí těsně (asi 1cm mezi) Ale je to fakt individuální. Něco večer vyplodím. Aspon bude důvod se pochlubit novou přilbou. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Vašek: Ono jde hodně i o to, jak moc je člověk ohebný. Tj, i na speciálovi můžeš sedět jako baba jedoucí na nákup, pokud se nehneš na hrazdu.

    OdpovědětVymazat
  7. Aha, aha. Pořád mi speciál vězí v hlavě. Můžeš nějak porovnat rozdíl v pohodlí šírer vs. kuota?Jaky jsi zvolil převody?
    Konkrétně mě vyděsila tahle fotka:
    http://advid.rajce.idnes.cz/Lloret_2009/#P3190778.JPG
    V.

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně mi vytryskly oči - jó to byly časy ve Španělsku na soustředku. :-)

    Na té fotce ještě nemám posed v konečné verzi. Právě na základě kritiky mého posedu na fotkách jsem snížil řidítka. O dost.

    O pohodlí jsem psal v tomto týdnu. Ale s nějakým definitivním hodnocením budu muset počkat až se párkrát projedu venku.

    OdpovědětVymazat
  9. Mělo to být slzy do očí. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Aha, mě právě přišlo, že oproti tobě na tom strasně leží:
    http://advid.rajce.idnes.cz/Lloret_2009/#P3190775.JPG
    Nevíš jak se svým Feltíkem byl spokojen?
    V.

    OdpovědětVymazat
  11. Ano, leží, proto jsem pak upravil posed a když se podíváš na tuhle: http://advid.rajce.idnes.cz/Lloret_2009/#P3190781.JPG a na jakoukoliv loňskou (třeba tady: http://advid.rajce.idnes.cz/Moraviaman_2010/#P1060671.JPG nebo tady: http://advid.rajce.idnes.cz/Krusnoman_2010/#P1060349.JPG), tak je tam poznat rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  12. A jak kdo sedí na kole můžeš mrknout sem: http://advid.rajce.idnes.cz/Doksyman_09/

    A tady už mám moc pěkný posed a přidal jsem úsměv :-) : http://advid.rajce.idnes.cz/Grafiman_2009/#P1030310.JPG

    OdpovědětVymazat
  13. Posezy jsem už studoval na fotkách z Krušnomanu. Překvapilo mě, že ač to má být kopcovitý závod, jelo dost TT řidítek.
    To už vypadá jako pěkný profi TT poseze, hezky špička sedla šouplá "do dírky" :-)))
    V.

    OdpovědětVymazat
  14. No jestli ti můžu poradit, tak do zadku si špičku sedla fakt nestrkej. :-))

    Krušnoman je do kopce, následuje skororovina s hupíky, pak zase z kopce a zpět opačně a potom vše znovu. Takže se hrazda hodí. A myslím, že i docela foukalo.

    OdpovědětVymazat
  15. Ale se sedlem v dirce jezdi i Vabrouch: http://www.etriatlon.cz/image.php?idx=26628&mw=450&mh=255

    Ja si myslim ze to zadni cast tela stabilizuje, diky cemuz se pak trup tolik nevlni...:-D

    Jo a na helmu se tesim. Objednaval jsem Giro Advantage na http://www.lyze-shop.cz ve sleve, ale mrchy dnes volali ze ji nemaji. Tak budu vyhlizet nejakou slevoakci, nebo bazar...

    OdpovědětVymazat
  16. Majk. To není dirka, ale perineum, čili oblast mezi zadkem a předkem. Jenže když je tam dlouhodobě tlak, tak pak začneš myslet na moje sedlo. :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Doplním český překlad diskutované oblasti - hráz :-)
    V.

    OdpovědětVymazat
  18. No kazdopadne sedi nebo je jen opreny o uplnou spici sedla. Jenze ja prave myslel, ze geometrie specialu je posunuta dopredu takze toto neni treba...

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to nejde, protože musíš mít určitý úhel v kyčlích a pokud bys seděl někde uprostřed sedla, tak ho nedosáhneš. Aspoň myslím.

    OdpovědětVymazat
  20. Tady to máte: http://advid.rajce.idnes.cz/Posed_Kuota/

    OdpovědětVymazat
  21. Diky diky. Ja jdu zatim cestou otoceny sedlovky a TT sedla na normalnim ramu, tak az dorazi, udelam neco podobnyho a porovname. Az bude shimano umet bezdratovy elektricky razeni i brzdy tak treba budu prohazovat i riditka...:-D

    OdpovědětVymazat
  22. Jo a prilba hezka ..:-) Akorat s tim tvym koukanim do zeme, nejde to nejak povolit a sklopit dozadu, aby Ti vzadu spicka netrcela tolik nahoru?

    OdpovědětVymazat
  23. Přilba se doladí, tohle bylo narychlo. A hlavně venku budu koukat víc před sebe.

    OdpovědětVymazat
  24. A ještě musím poladit ty špeky. :-D

    OdpovědětVymazat
  25. Moc pěkná helma, je kapkovitá "tak akorát", některé jsou až moc dozadu..
    Vašek

    OdpovědětVymazat
  26. speky se daj snadno poladit pretahnutim trika pres pupek, aspon pro nataceni...:-D

    OdpovědětVymazat
  27. Ale takhle mám aspoň motivační fotku na lednici. :)

    OdpovědětVymazat
  28. U mě ta tvoje motivační fotka nějak nezabírá. :))

    OdpovědětVymazat
  29. Šewy: musíš mít na lednici svou fotku a ne Advidovu :-))
    Vašek

    OdpovědětVymazat