pondělí 21. listopadu 2011

Týden 14. - 20. 11. - Útěky před smogem

Na všech sportovních fórech se minulý týden řešilo (a asi ještě stále řeší), jak utéct před smogem a já jsem moc rád, že mám Jizerky za rohem. V pondělí to bylo ještě docela dobré, tak jsem vyjel jen na hodinku a kousek. Sice to bylo neplánované, protože jsem počítal, že budu mít jako obvykle v pondělí volno, ale v pondělí ráno koukám, že mi v plánu přistálo "kolo nebo spin" a ještě k tomu gumy. No a protože trenér a mamimka mají vždycky pravdu, tak jsem odtrénoval dle plánu.

V úterý jsem měl plavat jakýsi divoký motiv 500Kpiš-400K-300KPac-200KPac-100KPac / 10 výdechů, ale na začátku druhého úseky s packami mě tak bolelo pravé zápěstí, že jsem to doplaval bez pacek. Pětistovka s piškotem zase o 2 vteřinky lepší než minule, tak aspoň malý pokrok.

Ve středu ráno jsem dal opět lehce posilku s vyplaváním. Odpoledne jsem sedl na autobus do Rudolfova (konečná MHD skoro v Jizerkách), vyběhl kousek smogem a pak hurá s čelovkou pod hvězdnou oblohu. Bál jsem se, ale tempo 5:10 min/km se i ve tmě po lesní cestě docela dalo. Navíc byl terén jen v první části a pak už jen šotolina a asfalt a tam ani čelovka nebyla potřeba. Ale nějak jsem se namlsal výkonnými světly na kolo a teď mi připadá čelovka Petzl Myo XP jako bludička. Přitom jsem s ní byl vždycky maximálně spokojený. Po doběhu zpátky do Rudolfova jsem si dal čaj a pak sjel autobusem zpátky do Liberce. Doma jsem ještě potahal gumy.

Ve čtvtek jsem vyrazil do Jizerek pro změnu na biku. V pátek jsem šel na masáž, protože mě bolely nohy z úterní posilovny a křeče na kempu bylo to poslední, co bych chtěl. I když byly při plavání úseků chvíle, kdyby se hodily. :) Ale o kraulovém kempu bude samostatný článek. Zatím můžu prozradit, že můj styl měl/má k dokonalosti daleko. :-D Jen pro úplnost ještě musím napsat, že po zkušenostech z minulého kempu jsem si s sebou ani nebral běžecké věci, takže kromě plavání do neděle nic jiného nebylo. Omlouvají mě rozptylové podmínky, které byly v Chrudimi stejně špatné jako v Liberci.

12 komentářů:

  1. Hmmm, asi z Tebe začnu mít mindráky :) Pěkně Ti to odsejpá. Mám začátečnický dotaz: co jsou to gumy? Vzhledem k tomu, že to máš v Garmin connect označené jako plavání, tak tipuju nějakou suchozemskou simulaci plavání??? :) Jen tak dál, my v Praze tiše závidíme možnost vyjet relativně blízko mimo smog.

    OdpovědětVymazat
  2. Barborkas: Gumy jsou tohle: http://www.youtube.com/watch?v=fRxl_zDUV8w&feature=mfu_in_order&list=UL

    Uhodlas. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nema garmin connect nejaky tydenni souhrny? Z tohofle obrazku je prd poznat, z textu tusim ze bych mel mit nahnano, chci-li Te pristi rok trochu potrapit, ale nemam to nikde cerny na bilym...:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Majk: Jasně že má. Tady to je: http://dl.dropbox.com/u/46503894/souhrny_garmin.jpg

    Nechtěl jsem tě vyplašit moc brzy. :-) Každopádně tréninkové dávky vyčteš i u Jitky na blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Panenko skakava! Todle nenabusim ani na jare...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. To ještě nic není. Počkej, až poladím techniku ve vodě. :-D Tam mám obrovské rezervy. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hmmm, tak gumy budu muset taky pořídit, trenér s nimi dneska vymyslel krásné posilování kotníku a přední strany bérce - to co mi zakrňuje, když nosím boty na podpatku. A to je to jediné, čeho jsem se odmítla vzdát :) Kde se to kupuje takové gumy? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Barborkas:
    http://www.sport3.cz/oddeleni/395-zatezove-pomucky

    Úplně ty poslední za 270,-

    OdpovědětVymazat
  9. Píšou tam, že je to 6 metrů dlouhý a na požádání jde zkrátit. Není náhodou 6 metrů moc? :o

    OdpovědětVymazat
  10. Není, kdyby to bylo kratší, tak by se to o tolik neprotáhlo a byla by na natažení potřeba velká síla.

    OdpovědětVymazat
  11. Už tomu rozumím ... to víš, blondýna a fyzika :)

    OdpovědětVymazat