úterý 27. prosince 2011

Týden 19. - 25. 12. - Přes svátky málem tlusťochem

No jo. Už nejsem nejmladší a každý sněděný vanilkový rohlíček se musí spálit několika sty metry běhu. :) A že jich bylo (těch rohlíčků). Na firemní besídce bylo asi 5 krabic cukroví (každý přinesl něco), pak u tchána v Lípě, pak u Zuzčiny babičky, u mojí mamky a ještě jsme dostali domů. A nejezte to, když je to tak dobré. :-) Takže přes veškerou snahu objem se mé úsilí zaseklo někde kolem 76kg. Ale ono to půjde. A kdyby ne, budu říkat, že jsou to svaly. :-D

V poslední části je graf ovlivněn tzv. Vánočním faktorem :)

Vánoční tréninkovýtýden vypadal takto:
V pondělí jsem byl na služebce v Hradci, tak jsem se po návratu rychle naobědval a šel plavat. Plný žaludek se s plaváním ale moc nesnáší a taky to podle toho vypadalo. Plaval jsem čtyřstovky - technicky, kraulem, s dýcháním přes tři, střídavě kraul a znak a nakonec 8x50m s packama. Měřil jsem jen tu kraulem a 7:50 nic moc čas. Ale jak říkám, s plným žaludkem jsem byl rád, že jsem to doplaval. Pak jsem byl na hodině powerjógy, kde jsem po nedělních běžkách a výše uvedeném plavání nevydržel moc dlouho ve střeše (jedna poloha) a tak jsem se trochu ulejval. Večer dvouhodinovka spinningu. První hodina podle instruktora, druhá na pohodu. Vzal jsem si špunty do uší, abych zjistil, jestli mi pomůžou proti hluku a následnému pískání v uších (=odumírání sluchových buněk), ale moc nepomohly. Tak příště zkusím jiné.

Úterý bylo takové volnější. Ráno jsem odplaval a po obědě jsem šel na masáž shiatsu. Doporučil nám to instruktor Vinyasy jógy, tak proč to nezkusit. Je to něco mezi Thajskou a tradiční masáží a je to i příjemné. Takové rovnání těla a uvolňování ztuhlých svalů. Navíc byla paní sympatická a vůbec nebyla drahá. Po shiatsu se nesmí ten den nic dělat, tak jsem už nic nedělal.

Ve středu klus s vloženými rovinkami a odpoledne posilovna. Po ní ještě vyplavání na pohodu s trochou techniky.

Ve čtvrtek pěkný motiv: 100Piš-200Piš-300Piš-400-300-200Pac-100Pac/mezi 10vydechu a večer běžky s kámošem. Jeli jsme trasu, kde se na začátku jede jen do kopce, ale zato zpět je to skoro pořád z kopce a to sice pozvolnějšího, ale mnohem delšího. Měli jsme oba čelovku, ale já jen svou starou Myo XP, která je dobrá ještě tak na běh, ale na běžky, kde sjíždíte třicetikilometrovou rychlostí. Tak jsem si objednal držák na hlavu, do kterého půjde upnout svítilna z kola a pak uvidím taky na 100 metrů.

Páteční ranní plavání bylo po běžkách prima. :-) Nejdřív jsem si říkal, že poplavu 2km lážo plážo, ale nakonec jsem ty dvou stovky nějak doplaval. Odpoledne zase jóga, tentokrát Vinyasa, kde jsme se jen vrtěli na zemi a dělali hada. Ale trénink to je. :-D

V sobotu jsme jeli do České Lípy, tak ráno jen 14km klus a pak během dnes přesuny pěšky. V neděli dopoledne jsem stihl běžky a odpoledne byly Vánoce u mamky. Ale na těch běžkách to vůbec nejelo. Od posledního parafínování už měly ve skluznicích 36 kilometrů a sníh byl těžký a mokrý. Z Knajpy jsem jel za rolbou, to bylo prima, ale pak ve sjezdu jsem musel každou chvíli zastavovat a čekat, až ta mrcha pomalá poodjede. Ale pánbůh za ni zaplať. Z Kristiánova na Novou Louku to nebylo upravené vůbec, ale to už byl kousek.

Po několika letech, co mám permici do bazénu, jsem učinil zásadní objev. Dá se tam celkem levně pronajmout skříňka, takže odpadá nošení věcí na večerní spinning ráno na plavání, pak do práce a pak zase zpět do bazénu. Pozdě, ale přece. :-)

5 komentářů:

  1. At koukam jak koukam nikde tam toho skoro tlustocha nevidim. Pozitivni je, ze vazim skoro stejne, jak Ty, chybi mi uz jen ta vykonnost...:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Skoro tlusťocha vidím jen já, kdy si sednu a vyvalí se mi vana. :-)

    Jdu na rohlíček. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nesmis se predklanet, i v sede se ma sedet narovnane...:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jak uhodi Novy rok, jdu do hladovky! :)
    Mas naprostou pravdu, rohlicky jsou rohlicky:), aspon nas to nuti furt behat (plavat, blbnout..)..:). Jeste ze ty vanoce nejsou tak casto. Zrovna vcera jsem si po dobehu rikal, kdybych ja nebehal to, co beham, tak snad vazim tunu!:). Mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj, dnes jsem ve fitku dostal tip na tvuj blog.zajimave cteni. je na tebe nejaky kontakt?
    muj mail je jan.kubes@gmail.com.

    Skol. Honza

    OdpovědětVymazat