pondělí 16. ledna 2012

Týden 9. - 15. 1. - Běžecký víkend

Tohle byl za poslední dobu asi nejchaotičtější týden.

Začátek pohoda. V pondělí ráno 2 kiláčky nácvik totálního plavání a večer hodina spinningu naplno. V úterý mě ještě bolela ramena z nepovedených běžek v Jakuszycích, tak jsem ze tří osmistovek první dvě odplaval spíš technicky a až poslední jsem jel na čas (15:53) a stejně nic moc. Odpoledne ještě posilka.

A ve středu to začalo. V plánu byl tempový běh 2x5km na dráze a předem jsem se Zuzky ptal, jestli půjde se mnou, že si tam může běhat svým tempem. Dokonce to nedávno sama navrhla, že ji aspoň vytáhnu ven. No a tak jsem tedy nešel běhat ráno, ale nechal jsem to na odpoledne a odpoledne ze Zuzky vypadlo, že myslela, že půjdeme běhat s Bárou do lesíku pomalu a málo. No chápete to? :-D A ještě ke všemu netekla voda (za to už ale Zuzka nemohla, aspoň myslím :-P) a tak z běhu nic nebylo. Ale zato jsme byli v hospodě a pěkně jsme si popovídali s kamarády.

Ve středu jsem si taky vzpomněl, že jdeme ve čtvrtek odpoledne s kolegy na bowling a z plánovaných běžek tedy nic nebude. Dopoledne mám zase konzultačky, takže taky nikam nemůžu. V pátek ráno bych je taky nestihl, protože jsem jel na služebku. Tak jsem kombinoval a vymýšlel, až jsem to nějak splácal. Ve čtvrtek ráno jsem dal plánovanou dráhu a pak nabíral síly na večerní bowling. Jenže tam se nějak popletly rezervace a nestihli jsme dohrát ani jedno kolo, protože po necelé hodince hraní nás vyhnali z dráhy. Doma se mi povedlo urvat poslední místo na spinningu a zase hodinka naplno. Drtivá většina byla ze sedla a od té doby mě pořád bolí nohy. Jinak před bowlingem v Zoo (u Muzea) si dovolím varovat. Je to tam docela malé, takže když někdo kouří, je hned zahuleno, je tam přetopeno a pořád nám blbly kuželky (místo všech se dalšímu hráči postavila jen půlka a pod.).

V pátek jsem jel na služebku do České Lípy a po návratu šel plavat. Na tabuli u pokladny, kde je rozpis obsazenosti drah jsem vyčetl, že je zrovna obsazena polovina drah, ale od 17. hod. budou obsazeny jen 3. No ale praxe byla jiná. Na bazénu se ta čtvrtá dráha tvářila jako že je pro kondiční plavce, ale hned mě z ní vyhnali a tak jsem se musel plávat mezi veřejností a plavání podle toho vypadalo. Z plánovaných 3x(10x50K) bylo jen deset a pak čtyři, protože mě to mezi těmi lidmi fakt nebavilo. Doplaval jsem to kraulem a znakem.

Na víkend jsem jeli do Nové Vsi u Dvora Králové, kde má Zuzka kamarádku s rodinou. V sobotu jsem měl běžet 10km volně s pěti vloženými stovkami a v neděli stupňovaný 21 km běh. Ale v tu sobotu jsem si řekl, že neuškodí, když si dám třeba 14km a jak jsem běžel, tak pořád nebyla odbočka doleva, abych to mohl stočit zpět. Tedy odbočky byly, například do velkovýkrmen prasat. Ale to jsem nechtěl riskovat a i další odbočky směřející k lesu bych za suchého počasí rád prozkoumal, ale potřeboval jsem suché boty i druhý den, tak jsem se do žádných dobrodružství nechtěl pouštět. Nakonec se to přeci jen stáčet začalo, ale byla to ještě dlouhá cesta. A hlavně skoro pořád do kopce. Bez jídla a bez pití jsem už koukal, kde poprosím o trochu vody, ale nikde nikdo. Všichni asi spali po obědě. No nějak jsem to doběhl, konec by zase z kopce a to bylo fajn. 500m před cílem jsem se málem natáhl, ale naštěstí opravdu jen málem.

V neděli jsem rezignoval na stupňovaný běh, protože to místy klouzalo, bylo to zase vlnité a hlavně mě bolely nohy. :-) Tak jsem si vymyslel nahrubo trasu a tentokrát s pitím a mobilem s GPSkou vyrazil na druhou stranu než v sobotu. Ze začátku do kopce po silnici, ale pak víceméně rovina nebo mírné stoupání a myšlenka, že bud mít za víkend tolik, co už dlouho ne za celý týden mě hnala dál. Po následování "zkratky" už se mi nechtělo vracet a běžet dál po silnici a v mokrých botách už bych to taky nějak doběhl, tak jsem vytáhl navigaci a hurá do lesa. Sněhu tam ani moc nebylo, takže se běželo moc pěkně a po dlouhé době jsem trochu potrénoval kotníky. Udělal jsem si i fotku ala Honza12. :-)

žlutá směrem na Dvůr Králové

Z mírného kopce se mi podařilo dostat se na tempo 3:35min/km a kadenci 91 kroků za minutu :), ale nejlepší bylo stejně to, že běžím po dlouhé době lesem. Po asi půl hodině jsem doběhl "domů" a zbytek dne jen odpočíval. Návštěva se vydařila, Zuzčina kamarádka výborně vaří, prošel jsem celou knížku o zvířatech pro děti a dočetl vydání Triathlete magazine pro začátečníky. Taky jsem vyhrál v pexesu, pokořil těžký hlavolam a Zuzka si zapařila. Buďte rádi, že nevidíte tu hru. :-D

Gambler v akci :)

6 komentářů:

  1. Ale měl jsi to nabouchanej týden, to bych asi vše nestihl :-).
    A proč jsi si mezi veřejností neudělal pořádek, pár temp motýlem a máš volnou dráhu :-)).

    OdpovědětVymazat
  2. Protože mě pořád trochu bolí rameno a motýl by tomu nepřidal. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Potesil jsi me, ze nejsem jedinej "trouba" :), co casto dobiha bez vody nebo ruzne zebra:)... At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Tomuhle rikas chaotickej tyden? Zkus se nekdy podivat ke me, jak se mi dari plnit plany :-(
    Z.

    OdpovědětVymazat
  5. Zombice: No jo, ale u tebe je asi teď hlavní zdraví, takže to tak neva. Navíc, jestli jsem to dobře pochopil, tak moc závodů letos nepůjdeš. Leda běh pro plenky. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. 12: No nechci tě zklamat, ale já tak dobíhám výjimečně. :))

    OdpovědětVymazat