pondělí 18. června 2012

Předbojský triatlon

První závod sezóny a hned smůla. Nezačal jsem optimisticky, ale uvidíte sami. :)

Ráno cestou na nádraží mě bolelo levé koleno, které pobolívalo už ve čtvrtek na běhu. Cesta vlakem do Neratovic proběhla bez problémů. Z nádraží jsem jel na místo závodu po vlastní ose a cestou jsem si koupil ještě jednu velkou mattonku, protože počasí bylo nakloněno spíš závodům v opalování a ne v triatlonu. Místo startu a prezentace jsem našel bez problémů a musím říct, že je to tam moc pěkné. Ať už přímo golfový resort (pěkný dvůr, lavičky, zázemí), tak i okolí. Hned jsem potkal Miloše s doprovodným týmem (v tom je určitě tajemství jeho úspěchu :)) a pak i Majka a Honzu (zombici) s Ivčou. Byl tam i Tomáš Vojtěchovský (Totální plavání) a vtt, který sem občas něco napíše a já nevěděl, kdo to je. Potkat zase staré známé, to byl jeden z důvodů, proč tam jet. Ten hlavní byl samozřejmě nastartovat závodní procesy v těle. :-D Protože jsem jel vlakem s mnoha přestupy a neznal jsem předem stav silnic, vzal jsem zimáka. Ale na trati jsem neměl pocit, že by mě to nějak výrazněji omezovalo.

No a moje "profesionální" příprava. Nejdřív jsem čipem provlékl obráceně pásek, pak jsem si chtěl namazat nohu nad kotníkem vazelínou, aby mě nedřel pásek a protože byla vazelína teplem rozteklá (už vím, proč jsou závody většinou ráno :D), měl jsem v tu ránu na noze mnohem větší množství vazelíny, než jsem zamýšlel. Tak jsem ji rukou setřel a dopadlo to tak, že jsem měl od vazelíny obě ruce a i když jsem je myl, utíral, myl, utíral a to celé asi 10x, tak tam ta vazelína pořád zůstávala a to ovlivnilo můj výsledek na plavání. :-D (pro netriatlety nefyziky - mastná ruka = horší záběr) No a nejlepší na tom je, že mám vlastně návleky, takže jsem si tu nohu vazelínovat ani nemusel. No jo, první závod sezóny. :) Zato se mi podařila vychytávka v depu. Powerbike na horní rámové trubce se v teple rád roztéká, tak jsem si upevnil ručník na jedné straně mezi sedlo a stojan a na druhé straně mezi brašničku a představec. Tím vznikla taková stříška a na Powerbike nesvítilo slunce.

Po trochu opožděné rozpravě jsme se přesunuli k vodě, která byla krásně teplá (zaslechl jsem, že měla 22 °C) a nebyl to takový bahňák, jak jsem se obával. Start byl ve dvou vlnách. Já startoval na konci té první, abych nedostal kopačku do hlavy, když jsem ještě nestihl jít na tu kontrolu a to byla asi chyba. Prvních pár desítek metrů se mi plavalo pěkně a pár lidí jsem předplaval, ale pak cítím ránu do ruky a říkám si "Ty vole, co Garmin?" a hned potom: "To nebyla taková rána, zůstal na místě." Ale houby. Milý Garmin na slavném QR kitu už nebyl a putoval na bahnité dno rybníku s neprůhlednou vodou. Pár sekund jsem truchlil a byl naštvanej, ale pak jsem si řekl, že mu už stejně nepomůžu a plaval dál.

Tady malá technická vsuvka. Den předem jsem vymyslel, že bych si mohl na plavání dát přes Garmina a celý řemínek tenký proužek nějaké pásky a po plavání ji vždy sundat. Zjistil jsem totiž, že častým používáním je vycvaknutí snažší a snažší a bál jsem se, že bych ho mohl ztratit. Ale plánoval jsem to pořešit až na Otrokovice, protože Předboj je přece takový malý závod, kde nebude moc lidí. Ehm ehm.


No nic, plaval jsem dál a protože jsem startoval zezadu, pořád jsem měl v cestě něčí nohy. A jak jsem se je snažil obeplavat, tak ty nohy vždycky zatočily na stejnou stranu. Bojů u bójí jsem se zúčastnil, ale nezůstal jsem nikomu nic dlužen. :) Vylézání z vody po schůdkách bylo trochu masovka, ale pak už to šlo dobře. Přibližně 300metrový přeběh do depa jsem zvládl bez bot a bez ztráty kytičky (jo, i tohle se hodí trénovat). Bylo takové teplo, že jsem v depu ani nepoužil ručník.

Kolo se jelo 4 kola nejdříve do mírného kopce a pak z kopce. Skoro stále proti větru. Jak jinak. Ze začátku mě bolely nohy a pak taky. Přišlo mi, že přesto, že nejezdili rozhodčí na motorkách, tak se jelo celkem čistě. Jen při předjíždění to bylo trochu sporné, ale to je vždy. Dvakrát jsem předjížděl někoho, kdo zrovna taky předjížděl, takže boční rozestup asi metr. Pokaždé jsem si říkal, že tohle dvojité předjíždění musí být zezhora pěkné na pohled.

Po kole jsem si asi špatně hned vzal šňůrku a s ní vyběhl do prvního kola běhu. Samozřejmě, že mi celá squadra azura (Miloš, Majk a Honza) uplavali a ujeli o parník a tak i kdybych běžel jako Haile Gebrselassie, stejně mám smolíka a kluky nechytnu. Běželo se mi dobře, hodně jsem se poléval a řekl bych, že i celkem svižně. Kopce mě tedy trochu zpomalily, ale zase jsem to rozbalil z kopce a pokaždé jsem někoho předběhl. Předbíhal jsem vlastně celý běh. Jen jsem neměl přehled o tom, kdo je z hlavního závodu a kdo z hobby závodu. Při průběhu depem po prvním kole jsem si pro změnu zapomněl vzít šňůrku úplně, protože jsem se soustředil na vodu. Třetí kolo jsem ještě trochu přidal (opět pocitově, změřeno nic :-(( ) a pár desítek metrů před cílem jsem si říkal, že jsem mohl finišovat dříve. No bylo to prostě moc krátké. :)

cíl

Na kole, ale hlavně na běhu byli výborní FANDÍCÍ diváci a dobrovolníci, na běhu byla dokonce studená sprcha, což bylo úžasné a vůbec byl celý závod bezva. Takže kdybych neztratil Garmina, byl byl bych maximálně spokojený. Jo a taky jsem se spálil, protože na tak krátký závod se přece nebudu mazat. :) Kluci se ve výsledovce seřadili pěkně za sebou, aby si mohli snadno porovnávat časy, ale to už je vyšší dívčí a na tomhle levelu ještě nejsem. :-)

A mé časy:
Plavání (750 m): 15:26 (77. celkově v mužích)
Kolo (28 km): 55:26 (71.)
Běh (7 km): 29:07 (19.)

Celkový čas 1:39:59 - 56. místo ze 110 mužů celkem. V kategorii je to horší, tam jsem 28. ze 44., kteří dokončili. Jinak tedy můj výsledek je osobák, neboť jsem takovouhle trať ještě nejel. :) Tak a teď odpočívat a za necelý týden se bude lámat chleba. A dobrák trenér mi na středu napsal: "kolo 40 mk volně (nepadat ;) )" To nevím, na co narážel. :-D



No a byl jsem dnes na kontrole a všechno v pořádku. Tak ještě ten krk rozhýbat, abych mohl plavat s dýcháním vlevo a bude to jako dřív. Jen jsem přišel do ordinace a koukám, číslo pořád na noze i ruce, tak honem ven a smýt. :) A během kontroly mi Ivča Paterová poslala fotky a jak jsem byl pak dobře naladěn, spáchal jsem dva komicsy. Ale Majk si začal. :)





 

 Je to sranda, jinak samozřejmě před Majkem kloubouk dolů, jak shodil, protože proti loňskému Doksymanovi to je rozdíl jako hrom. A Otrokovice pojede poprvé a podle svých slov "na dojetí".

24 komentářů:

  1. Počkej, to jsi ho jako fakt utopil??? Mě by asi jeblo :-( Jinak jsi to zajel pěkně, s vlčákama typu Zombice se srovnávat nemůžem :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No jako fakt. Byl a není.

    No já bych je dohnal, ale zdržela mě ta vazelína na rukou. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jak srovnavat nemuzem? Ja narozdil od vas nebyl v Loretu :-P takze srovnavat se budem hosani :-))))) teda aspon do ty doby nez se naucim jezdit na kole... Ted nemyslim, ze bych se na nem neudrzel :-P ale nejak nechapu proc mam vzdycky u poradi discipliny "kolo" nejaky nesmyslny cislo o rad vetsi nez u plavani nebo behu :-/
    Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a uz jsem volal Ivce, nejaky fotky by ti mela poslat emailem, neco z kola a z cile behu..

      Vymazat
    2. Super, díky moc.

      Já mám zase nesmyslně vysoká čísla u plavání a kola. :-D

      Vymazat
  4. Kurňa Davide, to je mi fakt líto. Já QR odmontoval jenom se mi vrátil Edge z reklamace. Neměl jsem z něj ve vodě optimální pocit. Někde jsem zachytil, že David Sajner tak ztratil z QR 310-tku, tak jsem měl strach. Teď teda tím tuplem.
    Tak pěkně vylaď na Otrokovice, Aldovi v Regenu to nějak nesedlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Davide, s Garminem je mi to lito. Me QR nikdy moc duveryhodne nepripadal. Jestli do nej pudes znova, fakt bych se na to vybod, aspon na zavody bych si to premontoval na normalni pasek, jak mas ruce na hrazde, v pohode je na to videt. Jo na obrazku "vyssi divci" mas chybu, melo to byt uriznuty uz pod cislem 24...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady číslo 24,díky za pěkný závod a o trošku delší běh....

      Vymazat
    2. Nemas slepe behat za kdejakym blbem...:-))

      Vymazat
  6. JM: David Sajner ho ztratil jinak. Měl 31XT bez QR kitu a prostě mu to urvali, protože u 310XT je řemínek přichycen jen piny jako u hodinek, kdežto u 910XT šroubečky.

    Majk: Myslím, že po téhle zkušenosti by znovu do QR kitu na závodě šel jen nějaký milionář.
    Chyba tam není. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tos jen tak mrknutim oka odepsal garmina za desitku? To bych se tam asi utopil, kdybych to zjistil a triatlon by se zmenil v prvni lekci potapeni.
    Osobne mi tyhle qr pripadaj jako idealni "hracka" na ztraceni toho co na nem je (jako v tomhle pripade), na kolo patri normalni computer (par stovek).
    Nicmene kluci paradni vykony, drzim palce na moraviamanovi. Ja si v sobotu strihnu hornettlon.

    OdpovědětVymazat
  8. quassar: A co jsem měl dělat? Potápět se ve vodě, kde není vidět na 20 čísel a nevím, jak je hluboká a doufat, že ho vylovím?

    Jasně, že mě napadlo zkusit nějakého potápěče, jenže dno je bahnité, voda neprůhledná a rybník velký. I když plus mínus 50 metrů bych to místo určil, bylo by to hledání jehly v kupce sena.

    Computer v kombinaci s Polarem jsem měl a to věčné přepisování dat je opruz. Garmina připojíš a máš to v kompu.

    OdpovědětVymazat
  9. Jo a měl jsem ho v akci za sedmičku. :) Což je skoro totéž. :-(

    OdpovědětVymazat
  10. ad komiksy...:D

    Ale ty špeky (mám 2-3 kila nahoře) mi vyrostly teď za ty 3 týdny polehávání, to není fér. Prostě jak nemám svoji dávku pohybu, hned kynu...:))

    OdpovědětVymazat
  11. Ty brďo to je pech jak .... no nevim hroznej. Quick release je fakt quick. No ale dokud jde jen o materiální ztráty, tak to ještě jde. Když si vezmu jakej jsi kaskadér ... :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Renda: To je taky moje jediná útěcha. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jeste ze jsi nevyfotil moje speky:), mam po dovoleny v Italii +3kg. Jinak jsem byl 54tej tak o 3 mista pred tebou, pro mne velmi slusnej zarez. V otrokovicich budu o 3h za tebou. VTT

    OdpovědětVymazat
  14. Dělat si zářez za lidi po úrazech není vůbec pěkné. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Komiks je super! :)) A asi se zacnu potapet v rybnicich s nejakym detektorem.. .) Ne, vazne, obdiv, s jakym klidem to beres, me by to teda desne mrzelo. Ale neda se s tim asi nic delat, tak na co se tim trapit, je to fakt... :)

    OdpovědětVymazat
  16. Bereš to dobře Advide. Sice se nemůžeš utěšovat jako já (koupím si nového a lepšího bajka), protože Garmin zatím nic lepšího nemá. Nicméně tvůj Garmin za 7 a naše kola za 50 je trošku jiný šálek kávy. Ale co hlavně, že jsme zdravý. ;))
    A na závěr samo gratulace k osobáku. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Veci se nekdy schumeli a vetsinou neprijemnosti chodi pohromade. ber to tak, ze tohle byla ta posledni neprijemnost, co se navalila k tomu zranenemu krku.. Ted uz same klady, zlepsovani a socialni jistoty:)!
    Gratulace k osobacku! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  18. Summer & Šewy: Jasně, hlavně zdraví. A když už je úraz, tak aspoň pořádné plnění, aby se dal koupit nový Garmin. :D

    OdpovědětVymazat
  19. Zdravim Davide! Běh paráda, ale to plavání i kolo by mohlo být lepší :)...hold vytrvalec. Jestli v takovym tempu dáš Otrokovice tak to bude super :)

    BTW jak píšou ostatní, koukam jak s klidem bereš utonutí garmina...já bych se asi chvíli potápěl a vzteky těžko dokončoval závod. Měls uspořádat veřejný výlov rybníka :)...ve 100 lidech by se to třeba našlo :)

    OdpovědětVymazat
  20. pes: No za úraz jsem dostal 9 500,- a na Garmina jsem hned po závodě ukecal s Valdou dobrou cenu pro stálé zákazníky (minule taky od něj). :D

    Kdyby nebyl Moraviaman za dveřmi, asi bych to tak nehrotil, ale takhle jo. :)

    OdpovědětVymazat