pátek 19. října 2012

Jdeme na to!


Tak si říkám, jak to zítra ve Stromovce dopadne. Obavy před velkým závodem jsou normální, ale pořádně netrénovat a v koutku duše si myslet na osobák asi už normální není. :) No ale v těch Drážďanech jsem loni zabloudil, tak by to při dobré konstelaci hvězd mohlo klapnout. Navíc bude pořád koho předbíhat nebo s kým běžet.

Dlouhé tempové běhy jsem sice neběhal a vážím o tři kila víc než v létě, ale zase mám možná lepší odraz díky běhům přes špičky. A navíc mám tajnou zbraň. Jen nevím, jestli funguje i na běhy, které nejsou ultra. Snad jo. :-D


P.S. Honzo neboj, věci už mám připravené a sen se tak nesplní. :)

7 komentářů:

  1. Davide, myslim, tedy doufam, ze tak do 30km bych mohl vydrzet s tebou, uvidime.. je potreba jak rikaji lamy bezet na zacatku rychle, aby se ten vodak v tobe potom kousnul a rozhodnul se treba pro ten cas zacinajici 2. Moc bych ti to pral, no a me by taky potesilo zlepseni, i kdyz tradicne delam veci spis opacne:), abych to nemel tak jednoduchy. Moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko, rika ze se neustale snazim potirat vsechny poucky, ale to neni zamerne.. to je tim, ze jsem trouba!
    a tak stastne dojed, ja si dal testoviny s cili, ostrihal vlasy na kratko (pry to taky par desetin vterin ubere) ... takze jsem pro sve sparingpartnerstvi obecne udelal maximum. Behu zdar a zitrejsimu maratonu zvlast!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Kluci, pri pohledu na Advidovu omacku ve skle si uvedomuju, ze jste oba tak trochu 'poco loco'. A prave proto by ty osobacky mohly vyjit. Drzim vsechny svoje otlaceny palce!

    OdpovědětVymazat
  3. April: Díky!

    Honza: Vidíš to, zapomněl bych se oholit a ostříhat nehty. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neoholenej to budes mit o vyrazných pár vteřin horší!!!! Aby ti to potom nechybělo:).. Nepodceňuj to.. MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Nemit natrenovano, moc dobre o tom vedet, ale snazit se bezet osobak na osobak, to uz hranici s urcitym druhem masochismu, kterej nechapu :-) Ono by si to asi chtelo vyjasnit priority (boso, ultra, M ci IM podle me v tyhle fazi skloubit dohromady nejdou...) Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EDIT : ... ale snazit se bezet i tak na osobak ...

      Vymazat
  5. Já se nesnažil běžet na osobák. To byl takový plán C, že kdyby to šlo, tak by to bylo fajn. V těch Drážďanech jsem blouděním ztratil tak 3 minuty, takže to nebylo úplně mimo. Ale včera jsem po pár kilometrech věděl, že je to nereálné. Běžel jsem podle plánu na tepy a to bylo tempo někde kolem 4:30. takže ne na osobák, ale i tak na pěkný čas. Nakonec jsem zpomaloval spíš kvůli tuhým nohám, než že bych to neudejchal. Ale ke konci už bych to ani neudejchal. :)

    S prioritama to máš těžký. Trénovat na IM, zlepšit trochu všechny tři disciplíny a pak ztratit na běhu 20 minut kvůli žaludečním problémům? Díky nechci. Jenže jak to otestovat před závodem? Blbě. A platit další startovné s tím, že to možná dopadne? Nebudu teď v situaci, abych si tenhle luxus mohl dovolit.

    Kombinovat tebou zmíněné věci na výkonnostní úrovni nejde, ani se o to nesnažím. Ultra mám spíš pro zpestření. Ani na to netrénuju (to by můj běžecký objem vypadal jinak). Prostě dám nějaký běh kolem 30km, pak se postavím na start ultra a čekám, jak to dopadne. :-) A ta krajina, běh po měkkém a nadšenci okolo mi za to stojí. Navíc ultra se s kvalitně zaběhnutým maratonem nevylučuje (např. Honza 12, Láďa Gášek a další), ale nedá se pak stíhat kolo a plavání.

    Naboso jsem neběhal ani nepamatuju. Když už, tak jdu v pětiprsťácích, což je z hlediska techniky běhu stejné, jak bych to šel v závodních šlupkách. Jenže tohle spousta lidí nevidí. Vidí pětiprsťáky a řekne si "Fůůůj, pětiprsťáky". Kdybych běhal v minimalistických botech bez oddělených prstů (třeba Newtony) nebo v závodkách, neřekne nikdo ani popel... Běhám v nich proto, abych se naučil běhat přes špičky a věřím tomu, že čím méně toho mám pod nohou, tím líp se to naučím. Až si budu jistý, že běhám správně, budu s čistým svědomím běhat v tlumenějších botách, ale pořád přes špičku.

    A běhat přes špičky se naučit chci (resp. chci být schopen uběhnout dál, než cca 10, co uběhnu teď). Důvody už jsem psal, jsou to: rychlost (samozřejmě spolu s příslušným tréninkem - skutečnost, že jsem poslední dobou na závodech neviděl skoro nikoho rychlejšího běhat přes paty mi taky nepřijde nepodstatná). Dále pak pohodlí. Včera ve Stromovce to byla na lýtka a stehna jatka a to by byla i kdybych měl natrénováno, jen by tělo bylo zvyklé (což ale neznamená, že je to tak správné). A taky vlastní zkušenost s během přes paty i špičky - bolest pat při běhu přes paty a větším objemu a taky pocit z běhu.

    Původně to měl být doplněk, ale cítím, že běh přes paty to má u mě spočteno. Ale protože nechci ztratit výkonnost, tak to prostě zase míchám v nějakém poměru, jak je u mě zvykem. :) Každopádně můžu říct, že mám sice radost z osobáků na IM a 1/2 IM, ale Lužické sedmistovky i Ústecký univerzitní ultramaraton jsem si neskutečně užil a nebylo to jen o časech.

    OdpovědětVymazat