pátek 23. listopadu 2012

Střípky II

Poslední dobou mám moc volného času a tak stíhám věci jako čištění staré pošty, disku, čtení odložených časopisů a tak je tu opět pár nezařaditelných střípků.


Můj první triatlon

Objevil jsem fotky ze svého vůbec prvního triatlonu. Šlo o Kytlický minitriatlon a jel jsem ho na půjčeném trekovém kole s půjčenou přilbou a v plavkách.



Kytlice 2007


Délka klik v triatlonu

Dále jsem četl zajímavý článek o délce klik na triatlonovém speciálu, ve kterém se uvažuje o možnosti kratších klik, než je vzhledem k délce nohou obvyklé z důvodu lepší aerodynamiky posedu. Kromě toho, že je v dolní úvrati pedál výš (o něco lepší aerodynamika), tak je i v horní níž a tím pádem je otevřenější úhel mezi stehnem a trupem a tedy menší zatížení zad. Nebo může zůstat úhel stejný při nižší poloze řidítek a zlepšít tak aerodynamiku. V roce 2011 jel s kratšími klikami Crowie na Havaji. Nevýhodou jsou pocitově těžší převody (menší páka) a investice do kratších klik na všech kolech. Tak se to píše v článku, ale podle mě by stačily na speciálu a silničce. Celé se to týká spíše těch, kdo už jsou tak namakaní, že hledají i malé zlepšení, ale bylo to zajímavé čtení.


Nový vánoční a mikulášský MIXIT



7 komentářů:

  1. Tradicne jsi nezmar..Ja kdyz ctu o kole a prevodech, tak vidim pred sebou Suchorucenka, ktery i ty nejvetsi kopce jezdil na tezky prevod, protoze proste na to mel:)...
    Zivot a zazitky bezi na plny pecky.. obcas je skoda, ze Liberec je daleko, myslim, ze bys nektere veci obzvlast ocenil:). Blizi se ale konec roku a urcite Leona pak zorganizuje nejake velke (blogerske) setkani, tak snad neco i podnikneme.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Covece Davide, je to vtipny, ale muj prvni "ostrej" triatlon, byl ten samej v Kytlicich :)

    OdpovědětVymazat
  3. A taky 2007?
    Ještě jsem tam pak závodil jednou, ale je to špatný termín-skoro pokaždé se to s něčím krylo.

    OdpovědětVymazat
  4. Covece, myslim ze 2008. Bylo olympiada v cine, takze urcite takhle. No a kreje se to vetsinou s doksymanem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj..tak se přidám k partě..můj první triatlon byl Kytlice 2010.Pro pobavení posílám foto.Jsem tam trochu jiný..mějete se a pozdrav pro všechny.Suchy
    https://picasaweb.google.com/117282503883178299044/TriatlonObjektivemLukaseS#5505763888676881858

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná ledvinka pod tričkem. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Kytlice je bezva, ale pravidelně se kreje s nějakým jiným bezva závodem (Slovakman, Doksyman.... ) IM

    OdpovědětVymazat