pondělí 22. června 2015

České středohoří

Měli jsme s Pájou moc hezkou krátkou dovolenou v Českém středohoří, tak se chci pomocí fotek podělit o krásu toho místa. :-) Počasí se vydařilo, pršelo jen jednou v noci. Jinak střídavě vedro a jasno (má ráda Pája) a polojasno až oblačno (vyhovuje mně). Navštívili jsme spoustu zřícenin (máme rádi oba) a jen poslední - Kamýk nás zklamal mříží. Mít víc času, stejně tam vlezeme. :-)

Bydleli jsme v kempu Jordán. Takový starý komunistický kemp s mrtvým rozpláclým pavoukem na zdi v chatce, ale za tři stovky na noc za oba ideální. :) Vždycky jsme popojeli autem a šli okruh. Jen první den bez auta na Lovoš a zříceninu hradu Opárno. Přímo v kempu točili Plzeň, takže paráda.

Kostelíky

Helfenberk


Lovoš


Opárno

Boreč - ventaroly

Košťálov

Skalka

Oltářík


kochačka

Ostrý

cestou k autu

kemp Jordán

místní psík

Kamýk

spiderman :)

Litoměřice

Co udělá jedna keška... :)

večerní pohoda - na tohle pivo jsem se celý den těšil

6 komentářů:

  1. Moc pěkné! Bydlím v nedalekých Lužických horách a České středohoří je pro mě velkou neznámou...asi se tam někdy vypravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem tam právě nikdy nebyl a trochu mi to svými z krajiny vyčnívajícími vrcholy Lužky připomínalo, ale tady bylo víc zřícenin. :-)

      Vymazat
  2. Krásný fotky, Boreč to je tedy mystika s těmi ďourami.

    OdpovědětVymazat
  3. Mystika ani ne, spíš fyzika. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty Kostelíky... Kde přesně to je? Podle googlu mi to nic nenajde. (Jmenuje se to Kostelíky?) Vybavuje se mi to z dětství, táta nás tam brával na výlety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je to tady: http://mapy.cz/s/mgyX Kdyby odkaz nefungoval, najdi Úštěk, pak Ostrou a tam je Kalvárie a to je ono.)

      Vymazat