čtvrtek 11. června 2015

Týden 1. - 7. 6.

Po Hrbu jsem byl celkem v pohodě, nohy trochu bolely, ale nebýt nedělního výletu, možná by bolely ještě víc. V pondělí jsem jel vytočit nohy a ulovil jsem přitom Kulíška (druh sovy, něco jako Bubo Bubo :). V úterý jsem se pomalinku proběhl. Bylo to fajn. :-)

Kulíšek Vítek

Ve středu jsem byl zase cvičit, protože jsem to poslední dobou lehce flákal a svaly mě bolely až do neděle. V pátek ráno jsem se jel zase projet na kole, abych pošetřil nohy a odpoledne jsme byli s kolegy doktorandy na výletě na rozhlednu Císařský kámen (kam občas běhám). Výlet se vydařil, nikdo si na kopec moc nestěžoval a pot jsme zalili dobrým pivem.


na rozhledně

bylo veselo

V sobotu měly být tropické teploty, tak jsme s Pájou naplánovali výlet do skalního bludiště Kalich (kdo si běžel pro slevu, tak zná). Vzali jsme to z Malé Skály přes Zbirohy a v bludišti byl opravdu krásný chládek. Trochu nás oba překvapilo, že ty cesty, které si pamatujeme z dětství (oba nás tam rodiče brali) jsou přeznačené a tak jsme se za lepším zážitkem museli vydat mimo značenou trasu.

Zbirohy

soutěska

přesně takhle jsem si to pamatoval z dětství :)

Po motání bludištěm jsme to vzali přes vyhlídky zpátky na Malou Skálu a tam jsme se plácli k jezu do stínu. Vegetili jsme tam asi 2 hodiny, i jsme se smočili a já přitom málem ztratil čočky, takže bych nemohl řídit. :-D Ale pak jsme se shodli, že je na cestu domů ještě brzy a vyrazili nahoru pod Pantheon. Tam jsme díky jedné kešce objevili Liesegangovy kruhy a potom je viděli na mnoha dalších místech.

Suché skály

Sokol

jez v Malé Skále

Liesegangovy kruhy

V neděli jsem vyběhl do Jizerek, ale přepadl mě déšť. Pršet sice začalo zrovna když jsem byl ve sluji pod Olivetskou horou (skalní přístřešek s ošklivými igelity), takže jsem nedostal plnou dávku, ale mokré borůvčí a nepřestávající drobný deštík stačily. Měl jsem sice pláštěnku a zima mi nebyla, ale že by mě to extra bavilo, to zrovna ne. Tak jsem to zkrátil a doběhl do Kateřinek na autobus. Jo a našel jsem super kořen, jen ještě nevím, co s ním udělám. Říkal jsem si, že bych ho tam někde schoval, uložil si souřadnice a někdy jindy se pro něj vrátil, ale nebyl zase tak těžký, tak jsem s ním doběhl do Liberce. Docela se pronesl. :)

kořen

v pláštěnce je hej


Půlmaratón Okolo Vlasti přede mnou a vůbec nevím, jak to rozběhnout. Ale těším se. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat