středa 15. dubna 2020

Rasovina

Rasovina 2007 je multi keš na motivy závodu Rasovina, který se už nějaký ten pátek koná v Českém ráji. Závod jsem nikdy neabsolvoval, ale keš mám rozlovenou už pár let a až nedávno mě jednou ráno napadlo, že bych ji mohl dorazit. Je to cyklo keš, tedy pro koloběžku ideální. Počítal jsem i s Příhrazskými schody, ale nepočítal jsem s tím, že tam strávím tolik času. :-)

První výpravu jsem začal na Písečáku, pokračoval jsem do Příhraz a cesta probíhala podle plánu, ale souřadnice pro postupovou krabičku byly špatně. Dojel jsem tedy k autu, napsal majiteli keše a vyjasnilo se to. Došlo k instalaci nových poštovních schránek a indicie se tedy změnila.


Valečov 

jaro 

Oběšenec 

krokodýl s klapající tlamou 

mlýnky

Podruhé jsem tam byl opět na koloběžce, ale už mě neminuly Příhrazské schody. Jsou to ty schody, které jsem na svém prvním kolobkovandru překonával ještě s Kostkou. Tentokrát jsem byl nalehko, ale zapomněl jsem si dole spočítat rozcestníky a tak jsem si to ještě jedou vyšel bez koloběžky. :-) Bylo hezky, cesta pěkně ubíhala, ale zase jsem narazil na problém s indicií, tentokrát pokácený strom. Tak zase domů a konzultace s majitelem keše.


na Příhrazských schodech






Potřetí jsem to pojal běžecky. Už jsem počítal s možným zádrhelem a tak jsem si i naplánoval návštěvu pěkných keší v okolí, kdyby tahle nevyšla a dobře jsem udělal. Tentokrát byla chyba na mé straně. Za prvé jsem si špatně opsal vzoreček a za druhé jsem jako okno v mansardě na Krásné vyhlídce počítal i dveře. Ale nelitoval jsem. Navštívil jsem Iroqueze, Muchomůrku, kemp Alamo, Hynštu a konečně také Sokolí polibek - nádherné skalní okno. Tam byla donedávna také keš a už jsem ji i jednou hledal, ale nenašel a začátkem tohoto roku byla po intervenci ochranářů zrušena. Ale přesto místo doporučuji k návštěvě.

Křížové věže 

Iroquez 

Alamo 

Sokolí polibek

Poslední, už úspěšná výprava byla opět po svých. Auto jsem nechal zase na Písečáku a v nečekaném jarním vedru jsem lehce doklusal pro poslední indicii a finálku. Vedlo mi bylo i proto, že nemůžu k holiči a mašinkou to nechci riskovat. :-)

Zoolander :-)


10 komentářů:

  1. :)... moc pekny..,
    Ja jak relativne casto vidim u cest lidi s kolama opravovat "duse".. tak ted vidim i kolobezkare:).. Tak si rikam.. zaplatbanbu.. ze beham:).. ze tohle neresim.. ale zase, kdyz je vidim jet z kopce na volnobeh:).. tak mam tendenci jim drobet "zavidet":).
    Ta "socialni distance" .. me strasne stve, rekl bych, ze je to nejhorsi vec, ktera (po socialistickych myslenkach a silne vlade) prisla s virovou "politikou"... Uz tak osamoceni lide.. se stavaji jeste osamocenejsimi.. OMG! Mozna byla chyba, ze jsme iTB neregistrovali (cca sto kc) jako atleticky oddil:). ted bychom od 20.4 mohli mit uzavrene treninky pro verejnost:)...
    Inu clovek se stale uci!
    At se dari, at to beha a kolobezkuje!!! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je pravda s těmi dušemi. Ale vidíš jich tolik, protože běháš hodně daleko. :-) Já nelepil ani nepamatuju a to prasím hodně i v terénu.

      A nejde ta registrace udělat nějak narychlo? :-)

      Vymazat
  2. Já si teda osaměle nepřijdu ani trošičku, naopak! Pro trochu samoty šel bych světa kraj! Tenhle intenzivní kontakt s rodinou, kdy je člověk najednou ještě učitelka a kuchařka na plnej úvazek, je trošku peklo...

    Ale k tvému zápisku: My se konečně odvážili opustit ty nejsnazší zelené a vyzkoušeli první multiny, mysterku jsme zatím nedali žádnou a nad diskuzemi o biltema tyčích, které vedou kovaní kačeři, se zatím jen bavíme -- jsem zvědavá, jestli se tvému levelu lovení někdy byť jen přiblížíme. A zakládáš nebo jen hledáš? A biltema tyč, biltema tyč máš? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mysterku jsou těžké i lehké. Spoustu jich taky nedávám. Biltema keš jsem neodlovil ani jednu a v upozornění na to mám filtr. Sice to je prý zábava, ale asi spíš při skupinovím odlovu a já lovím většinou sám. A chodit po lese s teleskopckou tyčí mi prostě přijde jako blbost, když je všude spousta "normálních" keší.

      Zakládám taky, ale když už založím, tak se snažím, aby to byla keš po všech stranách pěkná (umístění, luštění, listing). Mám jich zatím deset.

      Lovu zdar! :-)

      Vymazat
    2. My tu okukovali jeden strom, na kterým by biltema měla být - a upřímně, jedna věc je chodit s tyčí, druhá jak tu keš vlastně najdeš?! Protože ze země nebylo nic vidět...

      Vymazat
    3. To já nevím, nehledám je. Ale když je když na stromě, po kterém se dá lézt (lano nebo větve), tak koukám, kam vlastně polezu a většinou je keš vidět. Ale biltemy bývají jen PETky. Nedivil bych se, kdyby někteří nadšenci používali kamerky na tyči nebo dalekohledy. :-)

      Vymazat
    4. A taky podle udupaného místa pod stromem. :)

      Vymazat
  3. Koukam ze zavislosti mohou byt ruzne. Ses teda nezmar, multikes to chce uz teda odhodlani. To jsem se zas priucil par slovicek! diky paradni vypraveni i obrazky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martine, jsou různé, může být i jednoduchá multikeš, kde spočítáš počet kůlů v plotě a pak jdeš 100 m pro finálku. Ale tahle výživná byla. Osobně mám nejraději multiny po hřebenech hor, ale ty jsou časově ještě náročnější. :-) Chystám se, že se přidám k vaší hře na hledání, ale ještě jsem od té doby nebyl běhat a na zahradě máme jen podivuhodnou díru a divoká zvířata. :-D

      Vymazat
  4. O geocachingu jsem zatím neslyšela, ale podle tvého článku mě to zaujalo a vypadá to jako fajn zábava. V létě pojedeme k Ještědu, konkrétně do ubytování na stromě https://www.treehousejested.cz a věřím, že nějakou podobnou aktivitu tam rádi zkusíme, budeme tam mít hodně volného času, tak proč toho nevyužít, že ano :).

    OdpovědětVymazat