úterý 12. května 2020

Otužovačky, výlety a zahrádka

Předposlední otužovačku jsme nasměrovali na lesní koupaliště, kde je voda o něco studenější a čistší. Domluvil jsem se s Vačkem a Denisou a cestu od hráze Harcovské přehrady jsme si trochu prodloužili a i s následnou pokoupelovou cesou domů to dalo téměř 20 km. 


vyhlídka Jezdec



Smutné bylo, že v lesním kopališti bylo spousta žab a pár mloků, kteří se nemohli sami dostat ven. Jednoho mloka jsem vytáhl, ale to honit žáby po dně nešlo. Vzhledem k tomu, že se koupaliště loni rekonstruovalo, mohlo se na obojživelníky více myslet. :-(

Poslední letošní jarní otužovačku na Harcovské přehradě jsme pojali ve velkém stylu. Maruška uvařila kafe a já upekl bábovku. :-) Dorazil i Zdeněk, ale zase bohužel nemohl Vašek. Takže jen ve čtyrech (tři ve vodě).





Z Křečan taky podnikáme stále nějaké výlety. A během nich mapujeme výskyt dřevin v okolí a občas přineseme na zahradu nějaký kus dřeva nebo kámen. :-)

Chřibský vrch 

Moc hezká byla procházka na vrch Hrazený. zaparkovali jsme u arboreta a šli lesem až nahoru, na vyhlídku a kolem bývalého dětského tábora po loukách zpět.


vyhlídka Volský kámen


vyvřeliny ve svahu

Další procházka měla za cíl prozkoumat nedaleký rybník. Cestou jsme nasbírali spoustu klíšťat a rybník našli, ale koupací je jen pro Kesinku. A viděli jsme krásnou střemchu.


střemcha obecná

V sobotu jsem se jel projel na koloběžce, kterou jsem si tam nechal po vandru. Byl to kratší okruh Rybniště - Chřibská - Kyjov, ale v tom vedru mi to úplně stačilo. Ještě, že jsem si mohl dát pivo a kofolu Na fakultě v Kyjově, kde je konečně otevřeno a nikdo neprudil s rouškami. :-)


Na fakultě

Večer jsme si udělali procházku do Karlova údolí podél potoka. Soused nám říkal, že se tam buduje velký rybník a měl pravdu. Navíc jsme zjistili, že tam bývaly lázně. A o kus dál zase rostou kvetoucí střemchy. :-)


Karlovo údolí dříve

Poslední výlet vedl do okolí Kyjova s vidinou gáblíku Na fakultě. Výlet byl prima, ale otevřenou kuchyň jsme nestihli. :-D


Kyjov

A zase pár střípků ze zahrádky


strakapoud na jabloni

zvonek na maxikrmítku

záhonek pro teplé roky :-)

pečení brambor

konečně brána

jediné vyrostlé modřence

vděčné macešky přikoupeny

kvetoucí muchovník

Pájina představa ideální zahrady (sousedi...)

nová kárka a Olly

výroba jíchy z plevele

Olla v záhoně čeká na rajčata (po zmrzlých)

poslední víkend byl volnější :-)

květináč a la Olla
(trochu to funguje, uvídíme, jaké budou výsledky)

pokus o kapary z pampelišek

kárka jako pojízdný servírovací stolek

a při práci, pro jakou byla pořízena
(ale skvělá je i na seno)

loni zaseté macešky přežily

panák
(účel: sušení pohledová clona)

Žádné komentáře:

Okomentovat