úterý 7. září 2010

Triatlon Hrádek 0,4 - 16 - 4

V neděli mě čekal krátký triatlon v nedalekém Hrádku nad Nisou. Už loni jsem organizátorovi přislíbil účast, ale pak do toho něco lezlo a nejel jsem tam. Takže letos víceméně příjemná povinnost. Do Chrastavy jsem jel vlakem a zbytek cesty, tj. asi 8km na kole. Tentokrát se mi povedlo nikde nezabloudit a na startu jsem byl s velkým předstihem.

Potkal jsem se se starými známými, odprezentoval se a zabral si místo na kraji depa. Taky jsem zkusil vodu a asi 10cm od břehu byla docela teplá. Do startu do docela uteklo. Tentokrát už jsem si nepren vzal, i když jen krátký a hodil se. Voda měla podle pořadatelů 16,1 stupňů. Hasiči byli připraveni zasáhnout, tak se do vody odvážili i ti, co měli jen normální plavky. Plavaly se dva okruhy po cca 200m s výběhem z vody. Osobně mám výběhy rád. Člověk si tak trochu orazí a pak se zase rozplácne na vodu. Z vody jsem lezl tak někde ve třetí čtvrtině startovního pole. Při převlékání jsem trochu zápasil s jednou cyklorukavičkou, při výběhu s kolem jsem ztratil tachometr a druhou rukavičku jsem navlékal asi 200m. Asi s nimi příště radši rovnou poplavu.


Kolo bylo moc pěkné. První třetinu mě děsně iritoval kluk na trekovém kole s blatníky a stojánkem, který jel kousek přede mnou a měl tragickou techniku a já ho ne a ne předjet. Pak se mi to ale povedlo a pak už to šlo dobře. Na těch krátkých závodech to mám podobné - při plavání vzadu, na kole pár lidí přeskočím a na běhu ještě dalších pár. Tady to bylo stejné. Na kole mě předjel jen jeden sebevrah (a nebo to měl projeté) z kopce. Kolo mělo celkem 16 kilometrů a bylo to většinou po šotolině, místy i asfalt. Ale moc pěkný profil. Druhé depo bylo rychlovka a čtyřkilometrový závěrečný běh mi přišel docela krátký, ale tempu 3:52 uvedeným ve výsledovce se mi nechce věřit do teď. :-) Posledních 200 metrů jsem se snažil dohnat borce přede mnou, ale byl v cíli o vteřinu dříve. Ale být to o deset metrů delší... :)


V cíli pivko, těstoviny, koláče, kola - no prostě za 75Kč startovného úplný luxus. A to jsme ještě dostali ponožky a kondomy a v tombole jsem vyhrál další 4 krabičky kondomů. Problémy měli jen rodiče, kterých se děti ptaly, co to vyhráli, když to nejsou bonbonky. :-)) Domů jsme jeli ve skupince, takže pak ještě 30 kilometrů vyjetí.

3 komentáře:

  1. Vy tam na severu mate ale akci... S tim plavanim v cyklorukavicich, nevim, aby Te nekdo neobvinoval ze pouzivas ve vode blany mezi prsty...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Takhlůe mi to vyhovuje - delší akce dál a kratší blízko. Za pouťáky bych na Moravu nejezdil. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda kondomy v ceně startovného a pak ještě vyhrát v tombole. Vy tam tu prevenci berete sakra vážně :-))).
    Také bych na pouťák do Čech nejezdil :-P.

    OdpovědětVymazat