neděle 5. června 2011

Czechman 2011 - fiasko

Tak je po první letošním triatlonu a stálo to za houby a byla to moje chyba. Po Krušnomanovi a běhu kolem Mácháče jsem tak nějak získal představu, že se bez měření tepu obejdu a úsilí vedoucí k dobrému závodu, ale zase ne přepálení, odhadnu. Neodhadl. Navíc jsem podcenil zasolování před závodem a nebral pár dní před ním solné tablety jako loni skoro u všech závodů a jak jsem zasel, tak jsem sklidil. :-(

Už při plavání mě trochu píchalo v břiše a měl jsem náběhy na křeče, což nemívám. Mám sice málo naplaváno, ale minulé roky jsem neměl o moc víc. Plaval jsem to skoro 40 minut, což je zoufalé. Na tom budu muset zamakat. Po plavání jsem nemohl nahmatat šňůru od neoprenu, takže v době, kdy jsem měl přibíhat ke svému kolu s napůl svlečeným neoprenem jsem se teprve rozepínal. Nohy taky nějak nešly sundat a tak jsem v prvním depu byl přes tři minuty. Alda a Majkem ho taky neměli nijak zázračně rychlé, ale pořád o dost rychlejší než já. A hlavně plavali v čase kolem půl hodiny. No nic, jde se na kolo. Při průběh depem jsem ztratil tachometr, takže jsem vůlbec neměl představu, jak rychle jedu ani kolikátý je kilometr. To jen zhruba podle značení desetikilometrových úseků. Tachometr jsem v depu vytrousil i na loňském Czechmanovi, ale tehdy se našel.


Zatím dobrý

Na začátku kola mě předjelo dost ještě horších plavců, ale pak jsem jel plus minus se stejnými lidmi. Jednou předjeli oni mě, pak zase já je. Na dlažebních kostkách v prvním kole kola mi vypadla kontaktní čočka. Kolo bylo skoro celé krásně rovinaté a občas jsem si říkal, že by nějaký ten hupík na protažení nohou a krku nebyl na škodu. Ale to bylo jen při přejezdu dálnice a pak byl ještě jeden sjezd a výjezd, obrátka a zpět to samé a zase rovina. Na cca 70. kilometru mě chytla křeč do vnitřní strany levého stehna. Protáhl jsem to, dal magneslife, rozhýbal, a bylo to dobrý. Po pár kilometrech zase pravá noha a zase nakonec dobrý. Ale asi 5 kilometrů před cílem mi zakřečovaly obě nohy. Nemohl jsem šlapat ani sedět. Když jsem chtěl protáhnou zadní část nohy, chytla mě křeč do přední a tak jsem chvíli jel s oběm nohama nataženýma a pak zkusil opatrně zase šlapat. Na těch pár kilometrech mě předjelo snad 20 závodníků. Do depa jsem pajdal opřený o řidítka a nemohl jsem se pořádně ani obout. Kolo bylo za 2:50. Nemám žádný mezičas, takže nevím, kolik by to bylo bez křečí.

Vzal jsem připravenou naředěnou Coca Colu, pomalu se rozběhl a křeče docela povolily. Jakmile jsem ale zrychlil, tak se křeče zase ozvaly a navíc jsem se nemohl skoro ani nadechnout a musel přejít na chvilku do chůze. Ale chodit jsem nechtěl, tak jsem to vždycky pomalu rozběhl a snažil se to držet a případně zrychlit. Pil jsem Pepsi s vodou a když se moje kola dostatečně ochladila, tak i tu. Taky jsem bral houbičky, ale žádné ionťáky ani gely ne. Ale vzhledem k tomu, že je High5 partnerem celé série, asi bude rozumné si jejich produkty vyzkoušet. Je to ale taková reklama naruby. Nebudu si kupovat jejich produkty, protože se mi osvědčily v závodě, ale koupím si je, abych se v závodě z nevyzkoušeného neposr..l. S sebou jsem měl jeden svůj gel a ten mi spolu s pitím stačil. Zrychlování se mi ze začátku dařilo, i když ne o moc, ale pak se to zase otočilo a zpomaloval jsem. Bylo to nějak takhle: 6:55, 15:02 (2km), 6:26, 6:30, 5:56, 6:00, 14:23 (2km), 10:55(2km), 6:32, 6:48, 6:41, 6:22, 7:04, 6:24, 6:34, 7:07, 6:54. Trasa lesíkem pěkná, jen moře hovad. Ale kdybych běžel rychleji, nestihli by přistát. Asi 200metrů před cílem zase křeče, takže zastavit, protáhnout a zase kousek popoběhnout. Ale těsně za mnou byl další závodník, tak jsem to pak přestal praktikovat a doběhl to s křečí stylem postřeleného srnce. Taky to Vlado patřičně okomentoval.

Běh byl za 2:22:58 a v cíli jsem byl za 5:58:05, takže můj životní nejhorší čas na půlce. A to na trasách, kde byla skoro úplná rovina, běh taky rovina a ještě k tomu ve stínu a sprchlo. :-(

V cíli jsem snědl pár kousků melouna a šel se zchladit do vody. Pak do depa pro stravenku, vyzvednout triko a pokecat s klukama. Byl jsem tak prošitej, že jsem ani nevydržel stát frontu na pivo a musel si sednout. Protože jsem si nechal peníze v penzionu, kde jsem byl ubytovaný, půjčil jsem si od Aldamana pajdu na pivko a tombolu. A prý že když něco vyhraju, musím mu to dát. :-) Takže aspoň něco pozitivního (kromě draze získaných zkušeností) - vyhrál jsem týdenní triatlonový/cyklo kemp pro dva v Zeel Am See. :-D Jen ten termín je šibeniční a nevím, jestli dostanu dovolenou. Ale možná to půjde přesunout na další. Ale to budu vědět až zítra. Aldo, jestli to budeš číst, koukni sem: http://leto.ceskealpy.cz/stranky/103:triatlon.html. Ten první termín jsme vyhráli, ten druhý bych mohl jet, ale nevím, jestli mají volná místa a ten třetí nemůžu.

Celkové obecné hodnocení závodu - paráda. Jak trasy, tak zázemí, velká účast a pěkná tombola. :D

17 komentářů:

  1. Cau, mam pocit, zes nebyl jedinej, kdo takhle dopadl (aspon co jsem koukal na casy). Je to skoda, ale vzdycky to holt nevyjde. Doufam, ze me neco podobneho nepotka v otrokovicich :))

    OdpovědětVymazat
  2. Nebyl jsem jedinej, ale mohl jsem tomu předejít a neudělal to.

    OdpovědětVymazat
  3. Je to zkušenost, drahá, hnusně nabitá, ale bude se hodit.Já si to užil, pro mě krásný počasí, křeče jsem měl taky zepředu do stehen, ale kdo je neměl. Všichni jsme jeli na kole jako o život a na časech běhu to je vidět. Když ani takovej Zadák nedal pod 90' běh .... IM

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Davide, si statecnej zes to vubec dojel, kdyz prijdou krece, tak je to na houby. Priste to chce vic prevence...:-) Ja pil Magnesii a anticrampy sem bral uz od ctvrtka. Report uz taky sepisuju, kdes vzal fotku?

    OdpovědětVymazat
  5. Majk: Tady: http://papi75.rajce.idnes.cz/Czechman2011_10KM/ nebo tady: http://numinek.rajce.idnes.cz/CZECHMAN_2011/

    Pak je ještě galerie tady: http://www.czechtriseries.cz/gallery/race/96

    OdpovědětVymazat
  6. Tak aspoň ta výhra potěšila ... ;-) Jinak gratuluju, obdivuju všechny, co to dokončili - to počasí bylo úmorný. Jinak ani nevím, jestli jsem tě tam viděla - jak jsem psala u sebe na blogu - nemám paměť na obličeje... :-) Každopádně, závod to byl napínavý od začátku do konce a bylo to úžasný - hlavně ten start s vrtulníkem, stíhačkama, hudbou a potleskem... Jinak fotky dám dneska na blog, tak pak mrkni ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Advide, máš můj obdiv a gratuluju k dokončení. Po tom co sis v závodě vytrpěl, tak to klobouk dolů... Přeji ti, aby ses dal co nejřív dokupy a někde na závodech ahoj

    OdpovědětVymazat
  8. Se divím, že tě z toho kola v depu nesundavali. :)) Ale stejně si bejk, že si to docapkal až do konce. Příště to bude lepší. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dobře jsi to odbojoval, chtěl jsem Tě na tom běhu trochu nabudit, ale moc se mi to nepovedlo...

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Chlape, i špatná zkušenost je zkušenost a ty jsi to nevzdal ale dokončil a to se cení :-). Musím jen potvrdit, že toho měl David v cíli opravdu plné zuby a i frontu na pivo musel odsedět :-). Ale neboj příště to bude určitě lepší.
    Já se musím pochlubit, já křeče neměl :-). Od doby co to jezdím v kompresních podkolínkách je nemívám :-).
    Na ten první termín jede i Jarda Hýzl, to budeš mít pěknou motivaci na kole :-)). Si uděláš se Zuzkou takovou předsvatební cestu :-P.

    OdpovědětVymazat
  11. Fiasko vypada jinak, tohle je jen protrpenej zavod a holt zkusenost do budoucna.. Co se tyce tachaku, to ses teda klikar, stat se ti to podruhy na Czechmanovi v kuse, ja vim proc ho mam prilepenej izolackou :-))
    Z.

    OdpovědětVymazat
  12. Šewy: Chtěl jsem tričko. :D
    Henry: Ne, bylo to milé, jen nebyla síla moc reagovat. Moc díky.
    Zombice: A jak tedy vypadá fiasko? :) Hlavně že jsme se v depu před závodem o tom tacháku s klukama bavili a já jim ještě vysvětloval, že si ho nemůžu zacvaknout, aby se minevybíjela baterka a neměl jsem změřený i běh depem s kolem. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak si ho raději zacvakni, těch pár metrů ti statistiku tolik nerozhodí:)
    Vašek

    OdpovědětVymazat
  14. Teď už si nemám co zacvaknout. :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Advid: Prot jsem se divil, proč ho nemáš zacvaknutý. Lepší je, aby zbytečně hledal, než když už není co hledat :-(.

    OdpovědětVymazat
  16. Fiasko byl treba muj Moraviaman 2010, moje soustredeni 2011 apod. :-/
    Z.

    OdpovědětVymazat
  17. No to je pravda. Ale to se prostě stává. Bude líp. :)

    OdpovědětVymazat