neděle 21. října 2012

Pražský maratón - dá se to i bez tréninku :)

Kdo jste četl můj minulý příspěvek a ví, jak jsem dopadl, tak taky ví, že jsem to s optimismem malinko přehnal. :-) Ale malý ten, kdo má malé cíle. :-D Cíle na sobotu byly tři - doběhnout v neostudném čase, potkat se s kamarády a koupit něco málo v Ikee (fakt už naposled). Všechny cíle splněny.

Před závodem jsem se potkal s Jindrou a Danielou, Markem Demlem, Seržou, Pavlínkou, Martinem Hunčovským i Petrem Solničkou. Trenéra Michala jsem tam nepotkal a během závodu taky ne, ale fotky má, tak asi taky běžel. :) U trati jsem viděl jen jeho ženu s potomstvem. Určitě jsem na někoho zapomněl, ale snad mi bude prominuto. Během závodu jsem potkal další kamarády a známé.

Šatny u startu už byly plné, tak jsem šel do šaten vzadu, které jsem znal z minulých ročníků. Místa spousta a chlapi tam probírali magnetky na čísla. Skvělá věc - nepoškodí to tričko a drží to skvěle. Mám sice přehazku, ale kolikrát mi putuje kolem dokola a mahnetky by to řešily.

Před startem jsem střídal teplou šatnu s pomalým klusem na start, kde jsem koukal, jestli ještě někoho neznám. Taky jsem si tam musel doběhnout pro pásek na čip, protože klasický triatlonový čipem neprolezl. Vlastní občerstvení obvykle nepoužívám (použil jsem ho zatím jen v Budějovicích, kde to bylo krásně přehledné), ale tady jsem ho využil. Jediný menší zádrhel byl u prezentace. Nějak neprošla moje platba, tak jsem místo krásného čísla 488 dostal 454. Ale taky dobrý. :-)

Na startu jsem konečně viděl Honzu 12 alias vosu. Náš plán, že poběžíme spolu vzal za své po prvních stovkách metrů. Já běžel na tepy, Honza z Pavlem (?) na půlmaratón za 1:29. To se nějak neslučovalo a přestože mě Honza pak zpětně ujišťoval, že po rychlém startu zpomalili, věřím tomu, že kdybych se jich držel, byl bych brzo tuhej. Pro lepší představu, jak spolu kluci skoro celý závod běželi přikládám video z cyklistického světa. :-D

Takže zase sám. Během prvních dvaceti kilometrů se ke mně přidal asi na kolo až dvě (už nevím) Pavel Marek, kterého znám z Lužických sedmistovek i z UUU. Běží za týden stovku v Plzni, tak byl ve Stromovce potrénovat. :) S námi běžela chvílemi skupinka veteránů, která každou chvilku vykřikovala nějaká čísla (tepy, časy) a funěla nám za krk. Po nějaké době jsem nechal Pavla jít dopředu a veterány pak taky.


 

Do cca půlmaratonu se mi běželo dobře, ale pak mě začala tuhnout lýtka a po několika dalších kilometrech i stehna. Nemám naběháno a to, co mám, tak ne zrovna po asfaltu. Něco taky, ale ne dost. Už abych běhal přes ty špičky. :-) Tuhnutí nohou a pozdějí tuhnutí celkové vystihuje nejlépe následující tabulka:



Takže už ani nemusím psát dál, z tabulky je jasné, že jsem se do cíle v podstatě doplazil. :-) Občas jsem se pokusil s někým udržet, ale vždy to šlo jen chvíli. Nejhorší bylo asi sedmé a osmé kolo. Poslední už bylo docela dobré. I jsem zafinišoval. :-) Dokončil jsem v čase 3:24:49, což je cca 9 minut za loňským osobákem z Drážďan. Na to, že mám za červenec až září naběháno v průměru jen 230 km a žádnou kvalitu to jde.

Po závodě jsem si dal výbornou smaženou špenátovou tortillu v hospodě Na Urale a pak šel najít zbytek kamarádů ze závodu, abych splnil i bod číslo dvě. :-) Bezprostředně po závodě jsem se ještě hodně napil a snědl tyčinku Regener, ale to je samozřejmost, to ani nepíšu. :-D Z hospody rovnou do Ikey a pak domů. Sice mám už patrovou postel, ale udělali špatně schody. Jsou moc vysoké a ráno po maratonu si mě náležitě vychutnaly. Pokud by bylo moc vysoké i ve správném provedení, seženu si tu hasičskou tyč. :-)

Výsledky zde a záznam tady.

Fotky všude možně. Nejhezčí mám do Jitky. Ale ještě mě prý musím naučit chodit si pro fotku.

Ale tyhle fotky z rajčete musím vyzdvihnout. Tuhle a tuhle. Hlavně ty popisky. :)

29 komentářů:

  1. Davide!!! Michal me hodne tahnul, ale ze by me (jak je asi zvykem mezi cyklisty - viz tve video) postrkal rukou a tlacil do zadku? To prrrr!!! :)
    Mel jsi s nama bezet! Jen co jsem po silenem uprku na zacatku chytil dech, tak jsme si povidali, chybel jsi tam!
    No tak priste! [Stejne te podeziram, ze jsi po ceste plaval v tom rybnicku a bral detickam kola, protoze jsi mel predstavu, ze tam to detske hriste je TT depo!:).] MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ses fakt nakej zakulacenej, no aspon nejsem sam...:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Na zimu prej neni zahodno moc hubnout, protoze je telo nachylnejsi k ruznejm nemocem prej. Tak si to uzij, ja budu pilne dodrzovat babske rady...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nehodlám "moc hubnout", jen se vrátit na svou letní přezařizovací váhu. Budu jíst jenom řepu a velký oranžový cibule. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Na to, že nemáš v podstatě nic naběháno, zaběhl jsi hodně slušně :-). Gratulace.
    A s tou váhou, neřekl bych, že jsi se nějak extra zakulatil, konečně vypadáš normálně a ne jak reklama na hlad :-)).

    OdpovědětVymazat
  6. 230km mesicne a nic nabehano? To mam tak jednou do roka :) A nebo jsem to spatne pochopil?

    OdpovědětVymazat
  7. No jo, ale to byly jalové kilometry, ultra a podobné vylomeniny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Davide, nerozumim tomu, ale objemy obecne, "jalove" km, radostny blbnuti a tak... pokud je toho dost:) podle me vede k dobrym casum na maraton. Mozna jdes na to moc vedecky a nechas si do toho od nas vsech moc kecat:). Proste si to uzivej a vysledky+casy a vsechno prijde.. Ses mladej kluk.
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Nebylo toho asi dost. :) Musel bych běhat buď stejné objemy s kvalitou a nebo víc bez ní. Ale tohle bylo málo. Ale nevadí. :)

      Vymazat
  8. S takovym objemem bys to mel behat okolo trech hodin covece :) Takze ode me pochvalu necekej :))))

    OdpovědětVymazat
  9. Kolik už máš letos naplaváno?

    [nenápadná změna tématu :D]

    OdpovědětVymazat
  10. Letos jako od zacatku roku? Nebo od zacatku nove sezony (ktera mi zacina 1.11.)? :)

    OdpovědětVymazat
  11. Naposled jsem plaval na Macháči na doksymanovi. Teda kecám, ještě pak 400m v Hrádku :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to mám naplaváno o čtyři kilometry víc. :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Advid : Naběháno celkem dost, ale je pravda, že to nemělo asi s tréninkem na maraton nic společného, ale jen takové vylomeniny co :-)). Takže bych tvůj výkon hodnotil pozitivně.
    Teď mě jen napadlo, máš tam započítáno i běhání po Ikey :-))

    OdpovědětVymazat
  14. Davide, gratuluji k pěknému výkonu. Rád jsem tě zase potkal i když jen na chvíli. Měj se fajn a ať ti to plave, běhá a jezdí na kole tak, jak si přeješ.

    OdpovědětVymazat
  15. musíš se na to Davide podívat optimisticky. Všichni se honí za negative splitem, tak Ty jsi tam střihnul jeden pěkný positive split jak hrom:-). Třeba já bych takový čas bral z fleku, ale těžko se k němu někdy dopracuju, i kdybych náhodou maraton běžel ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. JM: Ale já to nevidím pesimisticky. :-) Jsem s výsledkem spokojený. Je to prostě pozitivní. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ja jako znamy negativista se radsi zdrzim komentare :-D Jen se zeptam, jaky jsou teda tvoje sportovni plany na pristi rok? Kratsi triatlony do 1/2IM a prechod na behani "pres spicky"? Planujes bezet i neco rychlyho?
    Z.

    OdpovědětVymazat
  18. Trenér mé plány zná a negativisté ať si počkají. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OK, kdyz to nevytahnu z tebe, vytahnu to z trenera :-P Negativista totiz vecnym netrenovanim je zvedavej aspon co delaj ostatni :-) Z.

      Vymazat
    2. Jen aby ti to trenér řekl. Je to totiž strašně tajné. :D

      Možná trochu naznačím, že budu běhat, plavat a jezdit na kole. :)

      Vymazat
  19. To vypada jako triatlon :) Hele pristi rok asi pojedem vetsi banda z liberce do otrokovic, nechces trosku prehodnotit plany? Jeste jsme na IM nezkrizili zbrane :)

    OdpovědětVymazat
  20. Maraton bez tréninku... já věděl, že to musí jít. Jen jsem zatím nesebral odvahu. Dík Advide za inspiraci. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A k čemu to je jako dobrý? Jako zaplatit startovný a absolvovat jeden "ultra" trénink, ke kterýmu by ses sám nedokopal? :-P Z.
      P.S. neni "bez treninku" jako bez treninku ;-) Pro tebe i pro me by byla 230/mesic dost kvalitni priprava :-)

      Vymazat
  21. Mohu potvrdit, ze se jedna o triatlon :) IM

    OdpovědětVymazat