čtvrtek 1. listopadu 2012

Fotorecept - krém z dýně hokkaidó

Je jí teď všude plno a tak by byla škoda ji nezkusit. A nejlépe v mém alias pana Cuketky receptu. A abych ukázal, že je to opravdu triviální, udělal jsem to jako fotorecept. :)


 vezmeme dýničku

 vybereme pecky a nakrájíme

 podlijeme vodou

 dusíme do měkka

 přidáme pepř a sůl

 rozšťoucháme

 pořádně rozšťoucháme :)

 rozmixujeme a podle potřeby naředíme vodou

jíme :)


Speciálně věnováno Majkovi :-D


10 komentářů:

  1. To musi byt strasne moc dobry! Moje oblibena dyne... hmmm... :)

    OdpovědětVymazat
  2. A hlavne podavame ve zlute misce! Sice to vypada jako muj vcerejsi prujem, ale urcite to nekdy zkusim!

    OdpovědětVymazat
  3. Jenom pepr a sul? No nevim, jako muze to byt dobry to asi jo, jen mi to prijde moc jednoduchy :-) My ted delali z tehle dyne rizoto, podle nejakeho receptu na netu a taky to bylo dobry ;-) Z.

    OdpovědětVymazat
  4. Výborný. Dal bych tam, jako do hokkaido polívky, špetku muškátovýho, čerstvě strouhanýho oříšku a kapku sojového mléka. Pokud bych ke krému měl dobrej čerstvej chleba, přidal bych malinkej stroužek česneku rozetřenýho s olivovým olejem.
    Jinak výborná pochutina.
    Pro tyhle dny s hokkaido polévkou prostě ňamina :)
    Martin

    OdpovědětVymazat
  5. Hokaido je moje nejoblibenejsi. Ja delam tak, ze rozpulim a upecu v troube (cca 30-45 minut), pak vydlabu (nepouzivam kuru). Potom je postup stejny.

    Nekdy pridam cervenou cocku - pro zvyseni vyzivovych hodnot :-)

    Moc hezke fotky - opravdu originalni.

    OdpovědětVymazat
  6. Pak je ještě jeden a to jen pokrájím na plátky, potřu česnekem a dám do trouby. Taky jednoduché a výborné. Mohl bych toho dát víd a z části pak udělat krém, jako to dělá Blondýna. :) Červená čočka je fajn (pro ty, kdo nevědí - nemusí se předem namáčet).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. presne to je duvod proc ji miluju. Varim dost implusivne, proto cekat pres noc nez se namoci zelena.. to pro me neni :-)

      Cervena je naprosto uzasna! A taky je hned hotova... A taky.. kdyz chces krasne se rozvari - coz presne prave v dynove polevce delam :-)

      Vymazat
  7. No same inspirativni recepty. Taky byla u nas Hokkaido a ja se rozhodl, ze ji pristi rok zaseju a vypestuju. seminek mam hromadu:), z vlastnich dyni, to bude paradicka..
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. Od Naivky uz beru kecup, od tebe, Honzo prosim jednu dyni....

    OdpovědětVymazat
  9. April: Jedna je zoufale málo. Mám doma dvě a v batohu další dvě malé a pořád to je málo.:)

    OdpovědětVymazat